Top 3 beste Usenet providers voor downloaden van films, muziek en games!

Eerder vertelden we je al over de beste Usenet downloads, waarmee je oneindig veel downloads van muziek, films en games binnen handbereik hebt. Om gebruik te maken van Usenet (bv. Spotnet, SABnzbd en Newsleecher) heb je een Usenet provider abonnement nodig, die qua prijsklasse, snelheid, aantal verbindingen en andere factoren van elkaar verschillen.

Ben je benieuwd welke Usenet providers de topkeuzes zijn? In dit artikel zetten we onze top 3 voor je op een rijtje.

Usenet provider kiezen: waar op letten?

Voordat we de top 5 aan je voorleggen, zoomen we eerst in op de factoren waarin de providers van Usenet verschillen.

 • Prijs
 • Snelheid
 • Downloadlimiet
 • Aantal verbindingen
 • Retentie (periode dat bestanden online staan)
 • SSL-mogelijkheid

Je kunt je voorstellen dat over het algemeen de duurdere abonnementen minder limieten, hogere snelheid en meer functies hebben.

Let op: de downloadsnelheid hangt ook af van je eigen internetprovider. Je kunt via je Usenet provider nooit een hogere snelheid behalen dan de maximale snelheid van je internetabonnement. Houd hier dus rekening mee met het kiezen van je Usenet provider pakket. 

Top 3 beste Usenet providers

Wil je gebruikmaken van Usenet downloads als Spotnet, SpotLite, SABnzbd, Newsleecher, GrabIt of een van de andere Usenet programma’s? Met onderstaande Usenet provider abonnementen zit je zeker goed.

Kijk welke van onderstaande het beste past bij jou als Usenet gebruiker, want waar een grote gebruiker het af kan met een kleiner abonnement, zal iemand die veel downloadt zeker baat hebben bij een groot abonnement met hoge downloadsnelheid. Je past je abonnement dus aan op je gebruik. Weet je niet in welke mate je Usenet gaat gebruiken? Na onderstaande top 3 vertellen we je hoe je aan een gratis proefabonnement komt.

1. UsenetBucket

Voor een van de goedkoopste pakketten per maand is UsenetBucket de beste keuze. Voor slechts €2,62 per maand (november 2022) heb je al een Usenet verbinding. Perfect voor iedereen die wil starten met het gebruik van Usenet. Bevalt het, dan kun je altijd upgraden naar een groter/sneller pakket.

Naast de scherpe prijs is een groot voordeel aan deze provider dat er geen datalimiet is. De retentietijd van ieder UsenetBucket abonnement is 1600 dagen. Je ontvangt gratis SSL.

Volgens gebruikers is UsenetBucket aan te raden wegens de snelheid, retentie en service. Storingen komen volgens hen zelden tot nooit voor. De provider behaalt volgens Usenetvergelijkers een 8,2.

Basic Bucket - €2,62 per maand

 • 10 verbindingen
 • 15Mbit (1875KB/s)

Comfort bucket - €4,40 per maand

 • 10 verbindingen
 • 60Mbit (7500KB/s)

Ultimate Bucket - €11,49 per maand

 • 25 verbindingen
 • 400 Mbit (50000KB/s)

UsenetBucket 2 dagen proberen voor € 1,-?

2. ExtremeUsenet

Zoek je een voordelig Usenet Provider pakket waarbij de keuze uit aantal verbindingen en snelheid enorm is? Dan is ExtremeUsenet het ideale pakket voor je. De prijzen van de pakketten liggen tussen de €1,87 en €14,16 (november 2022).

Bij ExtremeUsenet krijg je tot 60% korting wanneer je downloadt ‘buiten de spitsuren’ van de server. Dit kun je kiezen tijdens het aanschaffen van je pakket. Je hebt dan 12 uur per dag toegang tot Usenet, tussen 2.00 en 14.00 uur OF 4.00 en 16.00 uur.

Er is geen datalimiet bij ExtremeUsenet. De retentie is 1200 dagen en je maakt gratis gebruik van SSL.

Waarom gebruikers ExtremeUsenet aanraden en beoordelen met een 9? Snelheid, flexibele pakketten, algemene prestatie en vriendelijke klantenservice. De snelheid is altijd zoals beloofd.

 • Keuze uit 4 Mbit (500KB/s) tot 300 Mbit (37500KB/s)
 • 4 tot 30 verbindingen
 • Prijzen tussen €1,87 en €14,16

Bekijk hier alle ExtremeUsenet pakketprijzen en bijbehorende snelheden en verbindingen.

3. Eweka

Voor een supersnelle verbinding en lange retentie is Eweka een goede keuze. Met een eigen server netwerk van 600 Gigabit/s backbone en geen downloadlimiet kun je gebruikmaken van al je favoriete Usenet programma’s. De retentietijd van Eweka is 4341 dagen, wat voor gebruikers een goede reden is om voor deze Usenet provider te kiezen.

Eweka is al jarenlang een bekende speler op de Usenet provider markt. Standaard bieden ze twee pakketten aan, namelijk voor €7,50 per maand (50Mbit/s, 8 verbindingen) en €9,60 per maand (300 Mbit/s, 20 verbindingen). Momenteel hebben ze echter een aanbieding met 27% korting voor je klaarstaan (juli 2020).

Eweka abonnement - €7 per maand

 • 300 Mbit/s (37500 KB/s)
 • Onbeperkt downloads
 • 20 verbindingen
 • 4341 dagen retentie
 • SSL

Eweka abonnement afsluiten?

Gratis proefabonnement bij Eweka

Eweka is zeker voor beginners met Usenet een relatief dure optie. Daar krijg je dan wel veel voor terug (snelheid, verbindingen en retentie). Weet je niet of je dit wel nodig hebt of wil je simpelweg testen of Eweka bij je past? Dan maak je gebruik van de 7 dagen proefperiode.

Start 7 dagen gratis Eweka

Usenet providers vergelijken

Hierboven gaven we je een top 3 van Usenet providers, die dankzij de snelheid, aantal verbindingen en keuze in pakketten/prijzen een goede keuze zijn voor zowel beginnende Usenet gebruikers als voor gebruikers die willen overstappen op een andere provider.

Wil je nog meer Usenet providers vergelijken? Gebruik dan een goede Usenetvergelijker. Hier vind je naast UsenetBucket, ExtremeUsenet en Eweka nog tal van andere aanbieders. Stem je pakket helemaal naar wens af door de filter te gebruiken, waarbij je de gewenste snelheid, retentie en maximale prijs per maand aangeeft. Ook voeg je opties als SSL, account delen en gewenste betaalmethode toe.

Vergelijk hier alle Usenet providers.

Je gewenste Usenet provider gekozen? Ga dan snel door naar ons artikel over de beste programma’s voor nieuwsgroepen, download je favoriete Usenet programma’s en haal voortaan gratis films, muziek en games binnen.