Spotnet 1.9.0.5 downloaden

Gratis Spotnet voor Windows downloaden? Dat kan via Downloaden.nl!

Wat is Spotnet?

Spotnet 1.9 is een gratis, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar programma voor Windows om via Usenet (nieuwsgroepen) voornamelijk films, muziek, e-books en spellen te downloaden.

 • Spots laden en bekijken
 • Onbeperkt films, muziek, games en e-books downloaden
 • Snel en veilig in gebruik
 • Posts en reacties bekijken en toevoegen
 • Geavanceerde filters voor het zoeken naar spots
 • Meerdere usenet servers configureren
 • Gratis download voor Windows (voor Mac gebruik je Spotlite)
 • Gebruiksvriendelijk overzicht van alle nieuwsgroepen

Spotnet gratis downloaden

Wil je het programma Spotnet downloaden? Dan is Downloaden.nl the place to be. Volg de stappen en ga daarna direct op zoek naar je favoriete films, games, boeken en muziek. Hoe werkt gratis Spotnet downloaden?

 1. Start de download via de button
 2. Kies Spotnet voor Windows
 3. Koppel je Usenet Provider, daarna is Spotnet klaar voor gebruik

Hoe werkt Spotnet?

Niet iedereen is bekend met het downloaden via nieuwsgroepen, terwijl dit toch een van de snelste en veiligste manieren is om te downloaden. Met het programma haal je binnen no-time de nieuwste muziek, films, boeken (e-books) of andere content binnen. Daarnaast heb je de beschikking over een grote database waarmee je, afhankelijk van je usenet provider, tot wel 4.000 dagen terug kunt zoeken.

Meer weten? Ontdek dan ons artikel "Hoe werkt Spotnet?"

Spotnet verbinden met Usenet provider

Als je de eerste keer Spotnet gebruikt, moet je eerst een Usenet abonnement afsluiten via een externe aanbieder. Hierna maak je een account aan bij Spotnet en geef je aan welke provider je hebt.

Staat jouw provider er niet bij? Kijk dan op de website van je Usenet provider voor de instellingen. Heb je nog geen usenet provider? Neem dan eens een kijkje bij:

Als de computer is verbonden, haalt Spotnet alle spots (bestanden) op waar jij in bent geïnteresseerd. De eerste keer kan dit wat tijd in beslag nemen. De volgende keer dat je het programma start gaat dit sneller, omdat dan alleen de nieuwste spots opgehaald hoeven te worden.

Zoeken naar spots

Aan de linkerkant van het scherm zoek je naar spots en rechts zie je de zoekresultaten. De nieuwste spots zijn dik gedrukt.

Heb je gevonden wat je zoekt? Open de spot door er dubbel op te klikken.

Nu wordt er een nieuw venster geopend. Hier zie je alle informatie over de spot: zit er Nederlandse ondertiteling bij? Wie is de bron? 

Als de spot aan je eisen voldoet, download je deze door op het pijltje rechtsboven te klikken. De voortgang van de downloads vind je terug in het tabblad Downloads.

Mogelijk is het je opgevallen dat er naast normale bestanden (zoals open-source software en vrije werken) ook auteursrechtelijk beschermde bestanden op Spotnet staan. Volgens de Nederlandse wet is het niet toegestaan om beschermd materiaal te downloaden en te verspreiden. Namens Downloaden.nl raden we je daarom aan om je te verdiepen in wat wel en niet mag en daar tevens naar te handelen.

Spotnet 1.9.0.5: makkelijk in gebruik

Het kost even wat tijd om het proces van downloaden via nieuwsgroepen door te krijgen. Maar ben je eenmaal van alle juiste software voorzien, dan kun je heel snel en gemakkelijk je favoriete content downloaden. 

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste spots, zonder daar zelf handmatig naar te zoeken? Download dan gratis SpotLite, dit programma zoekt automatisch naar de nieuwste spots die aansluiten op jouw smaak. Zo hoef je nooit meer wat te missen! SpotLite is tevens een goed alternatief voor iedere Mac-gebruiker die aan de slag wil met Usenet (Spotnet is niet voor Mac beschikbaar).

Wil je extra hulp en tips bij verbindingsproblemen? Kijk dan ook eens naar alternatief Spotnet 2.0, een andere versie van Spotnet waarbij je de taal ook op Engels in kunt stellen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Nieuwslezers (Downloaden via usenet).

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is NewsBin Pro.