Spotnet 1.9.0.5 downloaden

Gratis Spotnet voor Windows downloaden? Dat kan via Downloaden.nl!

Spotnet 1.9.0.5 downloaden

Wat is Spotnet? Spotnet is een gratis gebruiksvriendelijk en betrouwbaar programma voor Windows om via Usenet (nieuwsgroepen) voornamelijk films, muziek, e-books en spellen te downloaden.

 • Spots laden en bekijken
 • Onbeperkt films, muziek, games en e-books downloaden
 • Snel en veilig in gebruik
 • Posts en reacties bekijken en toevoegen
 • Geavanceerde filters voor het zoeken naar spots
 • Meerdere usenet servers configureren
 • Gratis download voor Windows (voor Mac gebruik je Spotlite)
 • Gebruiksvriendelijk overzicht van alle nieuwsgroepen

Spotnet gratis downloaden

Wil je Spotnet downloaden? Dan is Downloaden.nl the place to be. Volg de stappen en ga daarna direct op zoek naar je favoriete films, games, boeken en muziek. Hoe werkt gratis Spotnet downloaden?

 1. Start de download via de button
 2. Kies Spotnet voor Windows
 3. Koppel je Usenet Provider, daarna is Spotnet klaar voor gebruik

Hoe werkt Spotnet?

Niet iedereen is bekend met het downloaden via nieuwsgroepen, terwijl dit toch een van de snelste en veiligste manieren is om te downloaden. Met het programma Spotnet haal je binnen no-time de nieuwste muziek, films, boeken (e-books) of andere content binnen. Daarnaast heb je de beschikking over een grote database waarmee je, afhankelijk van je usenet provider, tot wel 4.000 dagen terug kunt zoeken.

Meer weten? Ontdek dan ons artikel "Hoe werkt Spotnet?"

Wat is Usenet?

Usenet is een wereldwijd, gedecentraliseerd netwerk voor de uitwisseling van bestanden. Alle bestanden worden geplaatst in zogeheten nieuwsgroepen. Een nieuwsgroep richt zich op een specifiek onderwerp (bijvoorbeeld films of muziek) en is soms zelfs beperkt tot een specifiek land of gebied. Om op het Usenet te kunnen heb je een abonnement nodig, net zoals je dat nodig hebt om op internet te kunnen.

Er zijn verschillende Usenet providers op de markt, waarbij je meestal enkele euro’s per maand kwijt bent. Vergelijk Usenet abonnementen of sluit direct een 7 dagen free trial af bij UsenetBucket, een van de beste Usenet providers om te werken met Spotnet.

Vraag hier je gratis UsenetBucket account aan

Spotnet verbinden met Usenet provider

Als je de eerste keer Spotnet gebruikt, moet je dus eerst een Usenet abonnement afsluiten via een externe aanbieder. Vervolgens kun je een account aanmaken bij Spotnet en je provider doorgeven. Staat jouw provider er niet bij? Kijk dan op de website van je Usenet provider voor de instellingen. Klik vervolgens op verbinden.

Heb je nog geen usenet provider? Neem dan eens een kijkje bij:

Als de computer is verbonden, haalt Spotnet alle spots (bestanden) op waar jij in bent geïnteresseerd. De eerste keer kan dit best wel wat tijd in beslag nemen. De volgende keer dat je het programma start gaat dit sneller, omdat dan alleen de nieuwste spots opgehaald hoeven worden.

Zoeken naar spots

Links in het scherm kun je zoeken naar spots en rechts zie je de zoekresultaten. De nieuwste spots zijn vet. Heb je gevonden wat je zoekt? Open de spot door er dubbel op te klikken. Nu wordt er een nieuw venster in het programma geopend. Hier zie je alle informatie over de spot; zit er NL ondertiteling bij? Wie is de bron? Als de spot aan je eisen voldoet, kun je deze downloaden door op het pijltje rechtsboven te klikken. De voortgang van de downloads vind je terug in het tabblad Downloads.

Mogelijk is het je opgevallen dat er naast normale bestanden (zoals open-source software en vrije werken) ook auteursrechtelijk beschermde bestanden op Spotnet staan. Volgens de Nederlandse wet is het niet toegestaan om beschermd materiaal te downloaden en te verspreiden. Namens Downloaden.nl raden we je daarom aan om je te verdiepen in wat wel en niet mag en daar tevens naar te handelen.

Spotnet 1.9.0.5: makkelijk in gebruik

Het kost even wat tijd om het precieze proces van downloaden via nieuwsgroepen door te krijgen. Maar ben je eenmaal van alle juiste software etc. voorzien, dan kun je heel snel en makkelijk je favoriete content downloaden. 

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste spots, zonder daar zelf handmatig naar te zoeken? Download dan gratis SpotLite, dit programma zoekt voor jou automatisch naar de nieuwste spots die aansluiten op jouw smaak. Zo hoef je nooit meer wat te missen! SpotLite is tevens een goed alternatief voor iedere Mac-gebruiker die aan de slag wil met Usenet (Spotnet is niet voor Mac beschikbaar).

Vind je het belangrijk om extra hulp en tips bij verbindingsproblemen te krijgen? Kijk dan ook eens naar alternatief Spotnet 2.0, een variant op Spotnet (1.9) waarbij je de taal ook op Engels in kunt stellen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Nieuwslezers (Downloaden via usenet).

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is SpotLite.