Spotnet downloaden

Spotnet is een gratis gebruiksvriendelijk en betrouwbaar programma voor Windows om via Usenet (nieuwsgroepen) voornamelijk films, muziek en spellen mee te downloaden.

Wat is Spotnet?

Niet iedereen is bekend met het downloaden via nieuwsgroepen, terwijl dit toch een van de snelste en veiligste manieren is om te downloaden. Met het programma Spotnet haal je binnen no-time de nieuwste muziek, films, boeken (e-books) of andere content binnen. Daarnaast heb je de beschikking over een grote database waarmee je, afhankelijk van je usenet provider, tot wel 1000 dagen terug kunt zoeken.

Wat is Usenet?

Usenet is een wereldwijd, gedecentraliseerd netwerk voor de uitwisseling van bestanden. Alle bestanden worden geplaatst in zogeheten nieuwsgroepen. Een nieuwsgroep richt zich op een specifiek onderwerp (bijvoorbeeld films of muziek) en is soms zelfs beperkt tot een specifiek land of gebied. Om op het Usenet te kunnen heb je een abbonnement nodig, net zoals je dat nodig hebt om op internet te kunnen.

Hoe werkt Spotnet?

Als je de eerste keer Spotnet gebruikt, moet je eerst een Usenet abbonnement afsluiten via een externe aanbieder. Vervolgens kun je een account aanmaken bij Spotnet en je provider doorgeven. Staat jouw provider er niet bij? Kijk dan op de website van je Usenet provider voor de instellingen. Klik vervolgens op verbinden.

Als de computer is verbonden, haalt Spotnet alle spots (bestanden) op waar jij in bent geïnteresseerd. De eerste keer kan dit best wel wat tijd in beslag nemen. De volgende keer dat je het programma start gaat dit sneller, omdat dan alleen de nieuwste spots opgehaald hoeven worden.

Links in het scherm kun je zoeken naar spots en rechts zie je de zoekresultaten. De nieuwste spots zijn vet. Heb je gevonden wat je zoekt? Open de spot door er dubbel op te klikken. Nu wordt er een nieuw venster in het programma geopend. Hier zie je alle informatie over de spot; zit er NL ondertiteling bij? Wie is de bron? Als de spot aan je eisen voldoet, kun je deze downloaden door op het pijltje rechtsboven te klikken. De voortgang van de downloads vind je terug in het tabblad Downloads.

Spotnet: makkelijk in gebruik

Het kost even wat tijd om het precieze proces van downloaden via nieuwsgroepen door te krijgen. Maar ben je eenmaal van alle juiste software etc. voorzien, dan kun je heel snel en makkelijk je favoriete content downloaden. 

Wil je snel op de hoogte zijn van de nieuwste spots, zonder daar zelf handmatig naar te zoeken? Download dan gratis SpotLite, dit programma zoekt voor jou automatisch naar de nieuwste spots die aansluiten op jouw smaak. Zo hoef je nooit meer wat te missen!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Nieuwslezers (Downloaden via usenet).

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is NZBGet.