Beheren en bekijken

Staan er veel foto's op jouw computer opgeslagen? Dan raak je waarschijnlijk al snel het overzicht kwijt wanneer je die ene foto zoekt van een vakantie van 5 jaar geleden. Herkenbaar? Op deze pagina hebben we verschillende foto beheren downloads voor je klaarstaan, waarmee afbeeldingen zoeken, foto’s bewaren, bekijken en beheren een fluitje van een cent wordt. Snuffel ze door en doe er je voordeel mee!

Gratis fotoviewer downloaden

Windows bevat standaard een simpele fotoviewer, maar hierin zitten alleen eenvoudige functies als roteren en het weergeven van een diashow. Als je heel veel foto's hebt, is dit niet altijd even handig. Er zijn gelukkig een hoop gratis alternatieven te downloaden die een stuk uitgebreider zijn.

Een van de betere voorbeelden van een gratis fotoviewer is XnView. Binnen dit programma kun je al je afbeeldingen beheren én bekijken. Daarnaast bevat de software een handige vergelijkingsfunctie: zo is het eenvoudig om dubbele foto's in één keer van je computer te verwijderen. En dat scheelt onder andere weer in schijfruimte.

Foto’s opslaan in andere bestandsindeling

Wil je een tool voor dubbele foto’s verwijderen downloaden? Dan kies je dus voor XnView. Dit programma heeft bovendien nog veel meer voor je in petto. Je kunt foto’s namelijk opslaan in meer dan 500 bestandsindelingen.

Programma foto herkennen downloaden

Help, waar zijn mijn foto’s? Wil je alle foto’s verzamelen waarop een bepaald persoon staat? Bijvoorbeeld foto’s van jou en je geliefde, of van die gezellige vriend of vriendin die binnenkort gaat trouwen? Bespaar jezelf uren zoektijd en kies voor een foto herkennen programma. Bijvoorbeeld iPhoto voor Mac, die een uitstekende gezichtsherkenner heeft. Je kunt je foto’s automatisch taggen, zodat toekomstige foto’s ook meteen in een aparte map worden geplaatst.

Galerij foto’s bewerken en beheren in één

Op Downloaden.nl vind je een apart gedeelte met krachtige bewerkingsprogramma's voor afbeeldingen. Heb je niet veel nodig? Dan kun je ook gewoon een normale fotoviewer gebruiken voor wat (kleine) bewerkingen. Denk hierbij aan het aanpassen van kleur en licht, bijsnijden, rechttrekken, etc. Voor veel mensen is dat ook meteen het enige wat ze nodig hebben! Een fijn programma hiervoor is IrfanView. Meteen je favoriete foto's verwerken in een mooi fotoboek? Probeer dan eens CEWE Fotoboek!

Omgekeerd kan het trouwens ook. Een programma dat vooral gericht is op bewerken, maar ook een 'beheerfunctie' heeft, is PhotoScape. Deze tool is erg gemakkelijk in gebruik en je kunt er bijvoorbeeld ook foto collages mee maken.

Als meest uitgebreide fotobewerker kies je liever voor Adobe Lightroom, waarbij je je afbeeldingen beheert in de Cloud. Heb je een prachtige foto van jezelf en wil je die combineren met een bijzondere achtergrond? Dan kun je je favoriete foto downloaden via Adobe Stock en meerdere afbeeldingen samenvoegen.

Complete media beheren en bekijken

Wil je niet alleen je foto’s beheren, maar zoek je een professioneel programma voor het beheren van media, van afbeeldingen tot video’s, clips, social media uitingen, et cetera? Dan zou Cyberlink Media Suite wel eens het programma voor je kunnen zijn. Je kunt er bijvoorbeeld ook labels mee maken of de mediaspeler gebruiken voor het branden van dvd’s en het afspelen van HD 4K slideshows.