Honeyview downloaden

Op zoek naar een snelle, maar lichtgewicht en eenvoudige fotoviewer? Dan ben je bij HoneyView aan het juiste adres!

Windows heeft natuurlijk de eigen standaard fotoviewer, maar daar is niet iedereen even blij mee. Vooral de snelheid van het laden van foto's laat te wensen over. Raak jij ook iedere keer weer gefrustreerd als je je vakantiefoto's wilt bekijken, omdat het zo langzaam gaat? Download dan HoneyView!

Wat is HoneyView?

HoneyView is een zeer snelle fotoviewer, met een brede ondersteuning voor bestandsformaten. O.a. BMP, JPG, GIF, PNG, PSD, DDS, JXR, WebP, J2K, JP2, TGA, TIFF, PCX, PNM en PPM kunnen worden weergeven. Daarnaast is het ook mogelijk om al de gangbare RAW indelingen (DNG, CR2, CRW, NEF, NRW, ORF, RW2, PEF, SR2, and RAF) te openen.

Naast de aanzienlijke snelheid, heeft HoneyView nog 2 grote voordelen. Het eerste voordeel is het bekijken van afbeeldingen die in gecomprimeerde mappen (ZIP, RAR of 7z) zitten. Je hoeft een map niet eerst helemaal uit te pakken, maar je kunt een afbeelding direct openen. Erg handig als je enkel een preview nodig hebt.

Het tweede voordeel zit 'm in de GPS functie. Als jouw foto coördinaten bevat, zoekt HoneyView de locatie via Google Maps op. Leuk om te zien waar je precies je foto's hebt genomen, of hoe dat ene dorpje ook alweer heet waar dat mooie kerkje stond.

Hoe werkt HoneyView?

HoneyViews kracht is snelheid. Dit wordt alleen maar versterkt door de handige sneltoetsen die het programma gebruikt om door foto's te bladeren. Ga één afbeelding verder (of achteruit) met het muiswieltje, vorige/volgende knoppen of de pijltoetsen. Je kunt ook grotere sprongen maken: met de combinatie Ctrl + PgUp of Ctrl + PgDn spring je 10 afbeeldingen verder. Natuurlijk is het ook mogelijk om de scrollbalk onderin het scherm te gebruiken: zo kun je meteen de gewenste foto tevoorschijn halen. En met de home of end toets, sprin je meteen naar de eerste of laatste foto.

De belangrijkste kenmerken van Honeyview:
  • Zeer snelle weergave
  • GPS-informatie en liggingsweergave
  • Ondersteunt oa. BMP, GIF, JPG, PNG, PSD, DDS, etc.
  • Ondersteunt RAW beeldformaten, zoals DNG, CR2, CRW, NEF, RAF
  • Ondersteunt gecomprimeerde bestandsformaten, waaronder ZIP, RAR, 7Z
  • Diavoorstelling modus
  • EXIF weergave
  • Handige sneltoetsen
  • Basis bewerkingen uitvoeren (bijsnijden, roteren, etc.)

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Beheren en bekijken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Adobe Bridge.