Webbrowsers

Het nieuws bijhouden, software downloaden, een liedje op YouTube aanzetten, je garderobe aanvullen of bankzaken regelen: dit doe je allemaal via je webbrowser. Het is het portaal dat naar de wereld van het internet leidt. En aangezien we allemaal gesteld zijn op onze privacy en veiligheid, wil je wel de meest betrouwbare browser gebruiken. Op Downloaden.nl vind je gegarandeerd een browser die bij je past.

Een browser kiezen

In essentie lijken alle webbrowsers op elkaar: je tikt een zoekwoord of website in in de adresbalk, je drukt op enter en je wordt naar een pagina geleid. Maar toch zijn er best verschillen te vinden. Ga voor jezelf eens na wat je echt belangrijk vind als je een browser gaat kiezen. Snelheid, veiligheid, uiterlijk of gebruiksgemak?

Browser downloaden

Naast deze factoren gaat het vooral om een kwestie van persoonlijke voorkeur, die niet zoveel te maken heeft met technische specificaties. Maak je veel gebruik van de diensten van Google? Dan is Google Chrome erg handig, omdat je Google account dan wordt gesynchroniseerd en je meteen gebruik kunt maken van diensten als Google Drive, YouTube en Google Docs.

Op een Mac staat standaard Safari geïnstalleerd, een snelle browser die vooral op het beschermen van privacy gericht is. En zoals je waarschijnlijk wel weet, vind je op een Windows computer Internet Explorer terug.

We noemen hier maar vier browsers, maar er zijn er nog veel meer! Voor welke browser ga jij kiezen? Bekijk rustig alle opties en de mogelijkheden die ze bieden en ga voor de browser die jou het meeste aanspreekt.