Internet Explorer downloaden

Internet Explorer was lange tijd de enige browser die er toe deed. En dat is eigenlijk heel logisch! Niet alleen werd Internet explorer standaard meegeleverd op iedere Windows computer, het is ook een solide, betrouwbare en gebruiksvriendelijke browser. Heb jij geen zin om je te verdiepen in zaken alsprotocollen, totale anonimiteit of allerlei hippe, ingewikkelde functies? Dan is Internet Explorer de geschikte browser voor jou!

Wat is een browser eigenlijk?

Een browser is een programma waarmee je pagina's op het web die zijn opgebouwd uit code kan bekijken. Een browser zoals Intenet Explorer zet de HTML waaruit een pagina is opgebouwd om in opgemaakte tekst, afbeeldingen en een bepaalde indeling. Je gebruikt de browser dus om websites te bekijken: om te surfen.

Omdat een browser via het internet werkt, moet deze wel goed beveiligd zijn. Je wilt namelijk niet dat cybercriminelen makkelijk bij je bankgegevens kunnen, alleen maar omdat de brwoser de beveilging niet goed op orde had. Veiligheid en privacy zijn daarom ook vaak onderwerpen waarmee de ontwikkelaars van browsers mee schermen als ze zichzelf aanprijzen.

Wat is Internet Explorer?

Internet Explorer is ontwikkeld door Microsoft en is onderdeel van Windows. De ontwikkeling werd al gestart in 1995 en in 2002 was het met maar liefst 95% (!) van de internetgebruikers de meest gebruikte browser. Het tij is echter aan het keren, want Internet Explorer is al een aantal jaren opgevolgd door Microsoft Edge. Edge staat tegenwoordig standaard op nieuwe Windows computers en is helemaal opnieuw ontwikkeld. Voor computers die nog Windows Vista (of oudere versies) draaien, is Internet Explorer echter nog steeds aan te raden!

Waarom Internet Explorer downloaden?
  • Een scherm, meerdere tabbladen
  • Synchronisatie met andere apparaten
  • Downloadbeheerder
  • Leesweergave functie
  • Smartscreenfiler: beschermt tegen phishing en malware
  • InPrivate Browsing (geschiedenis, tijdelijke bestanden of cookies worden niet opgeslagen)
  • Zoekveld in de browser zelf

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Webbrowsers.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Vivaldi.