Adobe CC: het beste pakket voor beeld- en videobewerking!

Adobe is ’s werelds meest toonaangevende aanbieder van professionele programma’s voor fotografie, illustratie, ontwerp en video. Met hun pakket Adobe Creative Cloud (CC) verenigen ze de beste services in één pakket voor grafisch ontwerp en andere creatievelingen. Bij Downloaden.nl vertellen we je alles over de mogelijkheden!

adobe cc programma's op macbook

Wat is Adobe Creative Cloud?

Adobe CC is een collectie van Adobe software die de belangrijkste basis is voor alle designprojecten. Ieder programma heeft haar eigen mogelijkheden en de software is zo met elkaar verbonden dat je vanuit het ene programma gemakkelijk bestanden inlaadt in een ander Adobe programma. Zo haal je het maximale uit je designprojecten.

Adobe CC bevat de volgende Adobe producten

 • Photoshop
 • InDesign
 • Illustrator
 • Premiere Pro
 • XD
 • Acrobat DC

Je kunt gebruikmaken van al deze programma's van Adobe door de Creative Cloud desktop app te installeren. Als je de CC app downloadt en installeert kun je alle software tijdelijk gratis proberen. Met Creative Cloud profiteer je bovendien van 100 GB cloudopslag om bestanden op te slaan, te delen, samen te bewerken en te openen waar je maar wilt. Wat kun je dan met deze programma's als je de Cloud desktop app downloadt?

Adobe Photoshop: fotobewerking

Voor afbeeldingen bewerken is Photoshop hét programma. Filters over foto’s plaatsen, foto’s vervagen of verscherpen, objecten verplaatsen of toevoegen… Het zijn slechts enkele voorbeelden van wat er mogelijk is met dit programma.

Adobe Photoshop downloaden?

Adobe InDesign: opmaken van drukwerk

Voor het maken van visitekaartjes, flyers en folders, wenskaarten en nieuwsbrieven is InDesign de beste keuze. Hier voeg je teksten en afbeeldingen naar wens toe en maak je je bestand gereed voor drukwerk. De opties zijn erg uitgebreid en de keuze uit lettertypen voor tekst zijn eindeloos.

Adobe InDesign downloaden?

Adobe Illustrator: vectoren ontwerpen

Grafisch ontwerpers, illustrators en DTP’ers zitten goed met Illustrator, het programma om illustraties te creëren. Zo maak je zelf logo’s, pictogrammen, typografie en vectoren. Deze vectoren kun je bijvoorbeeld weer inladen in Photoshop of InDesign. Het voordeel van vectoren is dat je ze zover kunt uitrekken als je wilt, zonder daarbij kwaliteit te verliezen.

Adobe Illustrator downloaden?

Adobe Premiere Pro: videobewerking

Ook voor videobewerking zit je goed met Adobe CC. Met het programma Premiere Pro bewerk je filmpjes op alle mogelijke manieren. Voeg overgangseffecten en geluid toe, laat achtergrondgeluiden en beelden verdwijnen en knip en plak waar je maar wilt.

Adobe Premiere downloaden?

Adobe XD: prototypes bouwen

Voor het bouwen van prototypes van websites, apps en games is XD een geschikt programma. Aan de hand van vectoren en rasters maak je interfaces, zelfs met animaties.

Je hoeft geen developer te zijn om met XD te te kunnen werken werken. Het is zo ingericht dat iedereen het gemakkelijk kan leren. Het grote voordeel is dat je met meerdere teamleden aan één project tegelijkertijd kunt werken.

Adobe XD downloaden?

Adobe Acrobat DC: PDF’s maken én bewerken

Acrobat DC is een meer uitgebreide versie van Adobe Acrobat Reader en biedt diverse extra functies. Voorbeelden zijn:

 • Het (automatisch) invullen en ondertekenen van PDF-formulieren.
 • Het bewerken en samenvoegen van verschillende bestanden tot PDF.
 • Het converteren naar PDF of van PDF naar een ander bestand.

Kortom, alles wat je met een PDF wilt doen is mogelijk met Acrobat DC.

Adobe Acrobat DC downloaden?

Man met koptelefoon achter pc

Andere Creative Cloud apps installeren

Met Adobe CC krijg je toegang tot de belangrijkste Adobe programma’s. Daarnaast krijg je ook een aantal andere apps tot je beschikking, ook voor je mobiele apparaten. Hiermee kun je bewerkingen doen via Creative Cloud apps, om je bestanden later verder te bewerken in de meer uitgebreide desktopprogramma’s.

Mobiele apps Adobe CC:

 • Adobe Capture CC: vector- en patroonmaker
 • Adobe Illustrator Draw: teken- en vectorontwerp
 • Adobe Photoshop Sketch: tekenprogramma
 • Adobe Comp CC: lay-outs creëren
 • Adobe Preview CC: voorvertoningen Photoshop bekijken
 • Adobe Premiere Rush: videobewerking
 • Adobe Lightroom for mobile: foto’s delen en bewerken
 • Adobe Photoshop Mix: afbeeldingen combineren
 • Adobe Photoshop Fix: afbeeldingen retoucheren

Programma’s combineren voor maximaal resultaat

De programma’s van Adobe zijn zo uitgebreid dat alle verschillende creatieve functies onder de programma's zijn verdeeld. Soms is het echter juist wel handig om verschillende functies te combineren. Gelukkig heeft Adobe de programma’s zo ingericht dat het altijd gemakkelijk is om projecten in te laden in andere programma’s.

Maak je bijvoorbeeld een vector in Illustrator? Dan laad je deze gemakkelijk in bij InDesign. Zo ook voor afbeeldingen uit Photoshop naar InDesign of bijvoorbeeld Premiere Pro. Kortom, Adobe heeft de programma’s zo ingericht dat je ze altijd eenvoudig kunt combineren voor het perfecte resultaat.

Waarom Creative Cloud?

In 2013 kwam Adobe Creative Cloud Services op de markt. Naast de beschikking tot vele applicaties, werd het tevens populair om bestanden in de cloud op te slaan en daardoor altijd en overal toegang te hebben tot je opgeslagen werken. Erg handig wanneer je vanuit meerdere locaties werkt of wanneer je bestanden wilt delen en samen wilt bewerken. Met Creative Cloud heb je altijd toegang tot de laatste updates en alle Adobe programma’s.

Wat kost Adobe CC?

Sommige programma’s van Adobe zijn gratis beschikbaar en de grote programma’s, zoals Photoshop en InDesign zijn gratis te downloaden als proefversie. Wanneer je echter te allen tijde toegang wilt hebben tot alle functies van Adobe, dan schaf je een Adobe CC abonnement aan. Hierbij betaal je per maand of per jaar (relatief goedkoper) een bepaald bedrag voor jouw wensen.

De prijs is afhankelijk van diverse factoren, zoals de app die je wilt gebruiken en wat voor type gebruiker je bent. Voor een volledig Creative Cloud abonnement (prijzen april 2023):

 • Individuele gebruikers: €62,99 per maand
 • Studenten en docenten: €19,66 per maand
 • Teams: vanaf €73,49 per maand

Adobe CC downloaden met 69% studentenkorting

Ben je student (vanaf 13 jaar) of docent? Dan is het de moeite waard om te benadrukken dat je dan een mooie korting kunt krijgen. Met een prijs van €19,66 per maand is dit namelijk een korting van 69% ten opzichte van de standaardprijs. Deze prijs geldt voor het eerste jaar lidmaatschap, daarna is de prijs €30,24 per maand (52% korting).

Adobe CC voor studenten en docenten downloaden met 65% korting? Klik dan hier.

Wil je Adobe CC kopen? Download dan hier de gratis proefversie of sluit je abonnement af. Liever rustig aan beginnen en bekend raken met de Adobe tools? Dan raden we je aan om te beginnen met Photoshop.