Adobe Illustrator CC downloaden

Adobe Illustrator is een computerprogramma dat door grafisch ontwerpers, DTP'ers, illustratoren en technisch tekenaars wordt gebruikt voor het maken van vectorafbeeldingen.

Wat is een vectorafbeelding?

Een vector bestand is een grafisch bestand, dat is opgebouwd uit lijnen en andere basisvormen (vectoren). Dit in tegenstelling tot een normale afbeelding, die zijn opgebouwd uit kleine punten (pixels).

Het voordeel van vectorafbeelding, is dat je dit bestand onbeperkt kan vergroten zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt. Kortom: je kan een afbeelding tot wel 100 keer vergroten of verkleinen, maar alle details blijven haarscherp.

Naast de oneindige schaalbaarheid van een afbeelding, hebben vectoren nog meer voordelen. De bestandsgroottes zijn bijvoorbeeld uiterst klein(mits goed opgezet), de resolutie is altijd haarscherp en de afbeelding bevat geen achtergrond en is dus vrijstaand.

Functies Adobe Illustrator:

Met het programma kunnen diverse uitingen ontworpen worden, zoals:

  • Illustraties, zoals cartoons
  • Technische tekeningen, bijvoorbeeld een logo of letterontwerp
  • Grafische uitingen, bijvoorbeeld pagina's van een brochure of een poster.

Adobe Illustrator CC is een programma met zeer veel mogelijkheden. Je kunt bestaande afbeeldingen verder te bewerken, of logo's en grafische afbeeldingen zelf ontwerpen. Handig als je bijvoorbeeld zelf geboortekaartjes of andere kaarten wilt maken, of je blog een eigen stijl wilt geven. Download de probeerversie van Adobe Illustrator CC nu gratis!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Bewerken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Inkscape.