Adobe Illustrator CC downloaden

Gratis Adobe Illustrator voor Windows en Mac downloaden? Dat kan op Downloaden.nl!

Adobe Illustrator voor Mac en Windows

Adobe Illustrator is een computerprogramma dat door grafisch ontwerpers, DTP'ers, illustrators en technisch tekenaars wordt gebruikt voor het maken van illustraties. Dit kan van alles zijn: kunst, strips, logo’s, pictogrammen, tekeningen, typografie. Als je iets kunt ‘tekenen’, dan kun je het maken met Adobe Illustrator.

Alles wat je met deze software maakt, wordt omgezet naar een vectorafbeelding voor drukwerk, het web, video’s en mobiele apparaten. Enkele belangrijke functies van Adobe Illustrator CC:

 • Zogenaamde artboards creëren
 • Lettertypen aanpassen en zelf ontwerpen
 • Geen Adobe Photoshop nodig om afbeeldingen bij te snijden
 • Tot 64000% inzoomen
 • Keuze uit heel veel penselen en andere gereedschappen
 • Oneindig ongedaan maken
 • Werken met lagen en transparantie
 • En nog veel en veel meer!

Illustrator downloaden gratis

Wil je Illustrator van Adobe downloaden? Dan zit je goed op Downloaden.nl. Met slechts enkele stappen heb je dit programma op je computer of laptop staan. Hoe werkt gratis Illustrator downloaden?

 1. Start de download via de button.
 2. Kies het juiste besturingssysteem: Illustrator voor MacOS of Illustrator voor Windows
 3. Open Adobe Illustrator en ga aan de slag!

Hoe werkt Illustrator CC?

Adobe Illustrator CC is een programma met veel mogelijkheden. Je kunt bestaande afbeeldingen bewerken, of logo's en grafische afbeeldingen vanaf scratch zelf ontwerpen. Handig als je bijvoorbeeld zelf geboortekaartjes of andere kaarten wilt maken, of je blog een eigen stijl wilt geven.

Download de probeerversie van Adobe Illustrator CC nu gratis en laat je tekenkunsten de vrije loop. Ontwerp zelf:

 • Illustraties, zoals cartoons
 • Technische tekeningen, bijvoorbeeld een logo of letterontwerp
 • Grafische uitingen, bijvoorbeeld pagina's van een brochure of een poster

Hieronder gaan we nog kort in op de belangrijkste functies van Illustrator CC.

Vectorafbeelding maken

In Illustrator maak je vectorafbeeldingen, maar wat is dat precies? Een vectorafbeelding is een grafisch bestand dat is opgebouwd uit lijnen en andere basisvormen (vectoren). Dit in tegenstelling tot een normale afbeelding, die is opgebouwd uit kleine punten (pixels). Het voordeel van vectorafbeelding is dat je dit bestand onbeperkt kan vergroten zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt. Dat betekent dat je wel 100 keer kunt inzoomen, maar dat alle details haarscherp blijven.

Naast de oneindige schaalbaarheid van een afbeelding, hebben vectoren nog meer voordelen. De bestandsgroottes zijn bijvoorbeeld uiterst klein (mits goed opgezet), de resolutie is altijd haarscherp en de afbeelding bevat geen achtergrond en is dus vrijstaand. Logo’s die in Adobe Illustrator zijn ontworpen, kunnen dus meteen over een andere afbeelding worden geplakt.

Kleurenpalet samenstellen

Voor het ontwerpen van een logo of afbeelding is het handig dat je een kleurenpalet samenstelt. Met het pipet kun je bepaalde kleuren achterhalen. Heb je een afbeelding waarop je nieuwe werk qua kleur geïnspireerd is? Met kleurcodes werk je hierop door. Tevens kun je in Illustrator gebruikmaken van tools waarmee je complementaire kleuren achterhaalt.

Zelf brushes en vormen creëren

Adobe Illustrator bevat diverse voorgeprogrammeerde vormen en brushes, maar wie weet ontwerp je ze liever zelf. Hiervoor heb je tools beschikbaar (bijvoorbeeld de Pen Tool), waarmee je eindeloos kan spelen met diverse zelfgetekende vormen en combinaties daarvan. Je kunt vormen dupliceren, bijvoorbeeld voor het ontwerpen van een achtergrond. Onderaan deze pagina vind je een tutorial over het handmatig tekenen in Illustrator.

Werken met lagen en effecten

Je werkt efficiënter met Illustrator door verschillende lagen toe te voegen. Zeker als je later bewerkingen wilt uitvoeren of wil zien hoe de afbeelding is opgebouwd is dit een handige functie. Via de verschillende lagen kun je tevens speciale effecten toevoegen en speel je gemakkelijker met je kleurenpalet.

Huisstijl en website ontwerpen

Illustrator is hét programma voor het vormgeven van je website en huisstijl. Dankzij de uitgebreide functies en het integreren van logo’s, afbeeldingen en tekst, maak je met Illustrator de beste impressies.

Illustrator gebruiken in combinatie met andere Adobe programma’s

Adobe Illustrator is een perfecte aanvulling op andere Adobe programma’s, zoals Photoshop of InDesign die ook onderdeel zijn van Adobe CC. Zo laad je bijvoorbeeld een logo of getekende afbeelding in en geef je je werk een meer persoonlijke touch. Op Downloaden.nl kun je naast Adobe Illustrator, ook Adobe Photoshop en Adobe InDesign gratis downloaden.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Afbeelding & foto bewerken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is JPEG Resizer.