Computer opschonen

Als je een computer intensief gebruikt, is het nodig om het systeem en de verschillende schijven regelmatig schoon te maken. Hierdoor zal je de computer weer een stuk sneller worden. Er zijn een hoop handige en gratis programma's voor dit doel ontworpen. Vaak kun je met één druk op de knop je hele computer scannen en aan de hand van de gevonden resultaten wordt deze meteen opgeruimd. 

Het register opschonen

Als je de computer intensief gebruikt, loopt het register vol met tijdelijke of foute bestanden. Onhandig, want het register is het 'hart' van je computer. Het is een soort database, waar bijna alle instellingen van Windows, programma’s en hardware-drivers in zijn opgeslagen. Ook worden hier de instellingen van het gebruikersaccount in opgeslagen. Het register is een essentieel onderdeel van Windows en wordt gebruikt tijdens het opstarten en bij het werken met uw computer. Je kunt je dus wel voorstellen dat een computer steeds trager wordt als dit register vol zit. Een fijn programma om dit register regelmatig op te schonen, is Wise Registry Cleaner.

De computer opschonen

Niet alleen het register loopt na verloop van tijd vol met onnodige en foute bestanden. Ook de harde schijf slibt dicht met bestanden en software die je eigenlijk niet nodig hebt. Heb je geen zin om dit eens in de zoveel tijd zelf uit te zoekn? Download dan een cleaner die je gehele computer aanpakt. Een van onze favorieten en bekendste programma's is Ccleaner. Een andere topper is Advanced Systemcare PRO.