Q-Dir downloaden

Q-Dir is een handige en gratis bestandsmanager. Ben je het helemaal zat om in dat langzame Windows Verkenner te werken? Duurt het een eeuwigheid voor je eindelijk een bestand hebt gevonden of een map op de goede plek hebt staan? Dan is het tijd om over te stappen.

Wat maakt Q-Dir anders dan Windows Verkenner?

Het is bij Q-Dir mogelijk om in één venster, vier schermen open te hebben staan. Alleen al deze functie zou je over de streep moeten trekken: het is op die manier namelijk super makkelijk en snel om bestanden en mappen te verplaatsen of locaties met elkaar te vergelijken. Q-Dir is gratis te downloaden voor Windows.

Je kunt op je PC natuurlijk vier aparte vensters van Verkenner open zetten, maar dan heeft er altijd één voorrang. Onhandig. Q-Dir maakt het mogelijk om in één scherm vier beelden te bekijken. Het heeft iets weg van Total Commander, de gratis download waarin je twee schermen naast elkaar ziet.

De opties van Q-Dir:

  • Eenvoudige gratis bestandsmanager
  • Multi window optie
  • Handige sneltoetsen
  • Kleurcodes voor ieder bestandstype instellen

Met Q-Dir heb je overigens ook de optie om met 1, 2 of 3 schermen te werken. Je hoeft dus niet altijd per se 4 schermen te gebruiken. Het gebruiksgemak wordt nog eens versterkt door de handige sneltoetsen. Zo open je met een druk op de knop bepaalde vensters of voer je een opdracht uit. 

Indelen op kleur

Eén van de opties van Q-Dir is het onderverdelen van bestandstypes op kleur. Maak bijvoorbeeld al je afbeeldingen blauw en je documenten oranje en je ziet in één blik waar een bepaalde map uit bestaat.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Cobian Backup.