Branden en Rippen

Raakt een CD of DVD toch verouderd? Wil je bepaalde inhoud veilig stellen met meerdere opslag locaties? Of wil je juist bestanden van een schijfje op een computer zetten? Dan kan dat met rippen, branden of kopiëren. Hiervoor zijn speciale programma's gratis te downloaden.

CD's en DVD's worden nog steeds veel gebruikt voor de opslag van bestanden. Deze schijfjes hebben dan wel een minder grote opslagcapaciteit of kunnen onder de krassen komen te zitten, ze zijn wel helemaal veilig als je de bestanden niet nodig hebt. Draagbare media als USB-sticks of externe harde schijven kunnen het slachtoffer worden van malware, maar bij discs is dit niet zo snel het geval. Als je deze goed bewaart, kun je er bijna zeker van zijn dat je bestanden nooit kwijtraken.

CD's en DVD's branden

Als je bestanden vanaf een computer op een CD of DVD wilt zetten, dan heet dat proces 'branden'. Je selecteert in een speciaal brandprogramma de data die op de schijf moeten komen, kiest een bepaalde volgorde en klikt vervolgens op 'burn' of 'branden'. Ben jij op zoek naar software waar dit mee kan? Dan is InfraRecorder een uitstekende keuze! Deze applicatie is Nederlandstalig en super simpel in gebruik, maar doet zijn werk perfect.

CD's en DVD's kopiëren 

Heb je een film, een album of een schijfje met data dat je wilt delen met anderen? Of wil je een CD of DVD met bepaalde data veilig stellen? Dan kun je deze kopiëren. Kijk wel even of het schijfje in kwestie geen beveiliging heeft. Als dit wel het geval is, heb je wellicht speciale software nodig. Een fijn programma om (beveiligde) CD's en DVD's te kopiëren is bijvoorbeeld CloneCD.

CD's en DVD's rippen

De laatste optie in deze categorie is het 'rippen' van CD's en DVD's. Dit houdt in dat je de inhoud van een schijfje op de computer opslaat. Dit kan handig zijn als je nog oude data CD's hebt liggen met informatie die je weer nodig hebt, of om foto's van een CD op een computer te zetten. Een andere mogelijkheid is om je complete muziek- of filmbibliotheek te digitaliseren. Weg met al die DVD's en CD's in je kast, maar alles gewoon veilig op de computer opgeslagen. In de totaaloplossing Nero Platinum Suite vind je alle hulpmiddelen om dit klusje te klaren, ook als je wilt kopiëren of branden.