AudioGrabber downloaden

Audiograbber is software waarmee je digitale audio van cd's kan ‘rippen’. 

Ben jij een echte muziekfan? Dan heb je door de jaren heen vast en zeker een behoorlijke verzameling opgebouwd. Je begon met LP’s, cassettebandjes en CD’s en eindigde met digitale albums via iTunes. De LP’s en bandjes heb je ondertussen wel overgezet naar een CD of luister je nog wel eens als je last krijgt van nostalgie. Maar ook CD’s beginnen ouderwets te worden. Er komt een tijd dat deze muziekdragers niet meer worden ondersteunt. Sterker nog: veel laptops en computers hebben tegenwoordig niet eens meer een CD schijfstation! Tijd dus om alle CD’s in je bezit voor de zekerheid te digitaliseren. Dit karweitje kun je prima uitvoeren met het gratis AudioGrabber.

Waarom Audiograbber?

Met dit programma kun je niet alleen de audio van CD’s rippen. Je kunt ook je oude LP’s en cassettebandjes digitaliseren! Zet ze om in WAV of MP3 en geniet zonder problemen van de muziek van vroeger.

Daarnaast is het mogelijk om met AudioGrabber de CD’s die je op je computer zet, zo ‘echt’ mogelijk te maken. Zo is er onder andere een ingebouwde link naar Freedb, waar je allerlei informatie over de CD kunt downloaden en uploaden. Denk hierbij aan de biografie van een band, volgorde van de nummers en het artwork. Zo kun je ook op je computer genieten van het gevoel van een echt album!

De kwaliteit die Audiograbber weet te behouden, is subliem. Alle audio wordt standaard genormaliseerd. Dat betekent dat eventuele verschillen in geluidsniveaus, worden recht getrokken. Elk nummer van een album wordt dus in hetzelfde volume op je computer gezet. Verder is het mogelijk om de stiltes aan het begin of einde van nummers te verwijderen. Zo worden de geluidsbestanden kleiner, waardoor je ruimte op je harde schijf, MP3-speler of andere geluidsdrager bespaart.

Belangrijke functies en kenmerken:

  • Eenvoudige, maar goed ontworpen interface
  • Muziek wordt o.a. naar MP3 en WAV geconverteerd
  • Handig help-bestand met uitleg over alle functies en instellingen
  • Flexibel en aanpasbaar aan je eigen voorkeuren
  • Ondersteunt door bijna alle CD-ROM stations
  • Helemaal gratis!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Branden en Rippen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is CDBurnerXP.