Afbeelding & foto bewerken

Heb jij een bepaalde foto die je wilt bewerken of wil je een aanpassing maken aan een bepaalde afbeelding? Dan hebben we op deze pagina de beste software verzameld om je hierbij te helpen. Hierbij hebben we ons best gedaan om zoveel mogelijk gratis fotobewerkingsprogramma’s en edit programma’s te verzamelen. We hebben software en apps gevonden voor alle typen apparaten. Selecteer daarom hieronder eerst jouw besturingssysteem (Windows, MacOS, iOS of Android) en ontdek jouw selectie.

Fotobewerkingsprogramma gratis downloaden?

Foto’s bewerken? Met deze gratis software voor fotobewerking kun je van jouw foto’s echte meesterwerken maken. Voor lichte aanpassingen, zoals het veranderen van kleurtemperatuur of intensiteit, kun je prima uit de voeten met een programma zoals Lightroom van Adobe. Daarnaast is een programma zoals dit ook geschikt voor het aanleggen van een georganiseerde en gestructureerde fotobibliotheek. Zo kun je dus ook eenvoudig al je foto’s, bewerkt en onbewerkt, bewaren.

Wil je foto’s totaal veranderen en intensief bewerken? Ook hiervoor zijn verschillende gratis programma’s te vinden. Natuurlijk is het er het bekende Adobe Photoshop, waarvan je hier een gratis proefversie kunt downloaden. Dit programma heeft zelfs zijn eigen werkwoord gekregen: ‘photoshoppen’, of in het Nederlands soms ook als ‘fotoshoppen’ geschreven. Wil je wat langer gratis gebruik maken van fotobewerking software? Dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld GIMP. Beide programma’s zijn natuurlijk ook geschikt voor simpele bewerkingen zoals een foto vergroten of een foto bijsnijden. Een afbeelding transparant maken heb je ook in een handomdraai gedaan.

Het grote voordeel van Photoshop is natuurlijk dat dit onderdeel is van het Adobe Creative Cloud pakket. Hierdoor krijg je toegang tot nog veel meer handige creatieve software. Bovendien biedt het, dankzij zijn hoge kwaliteit en bekendheid, veel online hulp en naslagwerk. De moeite waarde dus voor een proefperiode.

Foto bewerken iPhone of Android

Ben jij op zoek naar een foto bewerken app, die je kunt gebruiken op je smartphone of tablet? Wil je bijvoorbeeld een filter gebruiken op een foto of een kleine aanpassing doen voordat je hem deelt op social media? Ook dan ben je op deze pagina op de juiste plek.

We verzamelden namelijk ook apps waarmee een foto aanpassen op je touchscreen eenvoudig is. Zo is er een mobiele Photoshop beschikbaar waarmee je eenvoudige aanpassingen kunt doen. Let wel op, voor iOS (iPhone en iPad) zijn er wat meer goede fotobewerkingsapps beschikbaar dan voor Android. Kijk daarom goed of de foto bewerken app past bij jouw apparaat. Blader even rond op deze pagina en bepaal welke app het meest geschikt is voor jouw wensen.

Illustraties maken en logo’s ontwerpen

Wil je echt een compleet nieuwe afbeelding ontwerpen? Bijvoorbeeld voor het ontwerpen van huisstijlen en logo’s voor bedrijven? Wij hebben de juiste software voor je verzameld om je creativiteit helemaal de vrije loop te laten! Het bekendste programma daarvoor is natuurlijk Adobe Illustrator, maar ook met het gratis programma Krita lever jij uitstekend werk af! Wil je je tekeningen digitaliseren? Er zijn handige programma’s beschikbaar voor bijvoorbeeld je iPad waardoor je digitaal kunt tekenen met behulp van een pennetje en deze direct naar je computer stuurt.