Adobe Lightroom downloaden

Zijn jouw foto's ook vaak anders dan je je herinnerde? Je dacht dat je het perfecte shot had genomen, maar de kleuren vallen toch doffer uit, of de foto is wel heel donker geworden. Je kunt met de standaard bewerkingstools van Windows of Mac al best veel goedmaken, maar met Adobe Lightroom heb je een complete fotostudio in handen!

Voor wie Adobe Lightroom handig?

Het programma is eigenlijk ontworpen voor professionele fotografen, maar kan nuttig zijn voor iedereen die veel foto's maakt. Je kunt er namelijk duizenden foto's tegelijk in beheren, bewerken en bekijken. Zo vind je snel die ene juiste foto en kun je deze bewerken tot hij perfect is.

Wat zijn de functies van Adobe Lightroom?
  • Bibliotheek - bekijken en organiseren van afbeeldingencollecties
  • Ontwikkelen - geen kwaliteitsverlies voor RAW- en JPEG-bestandsbewerking
  • Diavoorstelling - gereedschappen en exportfuncties
  • Afdrukken - layoutopties en voorkeuren
  • Web - automatische galerij-aanmaak en -upload
Wat kan Adobe Lightroom?

Heb je veel foto's in je bezit? Met dit programma ben je nooit meer lang aan het zoeken. Je kunt ze op een makkelijke en duidelijke manier organiseren, bijvoorbeeld met gezichtsherkenning. Het programma ziet van wie jij een foto hebt genomen en plaatst deze opnamen zelf in de juiste mappen. Daarnaast kun je foto's 'ontwikkelen': denk aan het aanpassen van onder andere de lichtinval, witbalans, Z&W balans, etc. Natuurlijk kun je ook bijsnijden, retoucheren, foto's scherpstellen en zelfs een panaroma samenstellen.

De mogelijkheden met Adobe Lightroom zijn eindeloos, probeer het maar eens uit! Je download eerst de gratis propbeerversie en ben je tevreden? Dan kun een abonnement aanschaffen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Beheren en bekijken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Irfanview.