Adobe Lightroom downloaden

Met Adobe Lightroom kun je je foto's makkelijk bewerken, ordenen, opslaan en delen. Waar je ook bent.

Vallen jouw foto's ook regelmatig uit anders dan je je herinnerde? Je dacht dat je het perfecte plaatje had geschoten, maar de kleuren zijn doffer of de lichtinval is niet helemaal juist. Op je Windows of Mac computer staan er standaard programma's om foto's te bekijken en te bewerken, maar hiervan zijn de functies en opties minimaal. Met Adobe Lightroom heb je echter een complete fotostudio in handen. Van bekijken, beheren en uitzoeken tot spelen met lichtinval en verschillende effecten en filters.

Voor wie Adobe Lightroom handig?

Adobe Lightroom is oorspronkelijk ontworpen voor professionele fotografen, maar is geweldige software voor iedereen die veel foto's maakt. Je kunt er namelijk duizenden foto's tegelijk in beheren, bewerken en bekijken. 

Wat zijn de belangrijkste functies van Adobe Lightroom?
  • Bibliotheek - bekijken en organiseren van afbeeldingencollecties
  • Ontwikkelen - geen kwaliteitsverlies voor RAW- en JPEG-bestandsbewerking
  • Diavoorstelling - gereedschappen en exportfuncties
  • Afdrukken - layoutopties en voorkeuren
  • Web - automatische galerij-aanmaak en -upload
Wat kan Adobe Lightroom?

Heb je veel foto's in je bezit? Met dit programma ben je nooit meer lang aan het zoeken. Je kunt ze op een makkelijke en duidelijke manier organiseren, bijvoorbeeld met gezichtsherkenning. Het programma ziet van wie jij een foto hebt genomen en plaatst deze opnamen zelf in de juiste mappen. Daarnaast kun je foto's 'ontwikkelen': denk aan het aanpassen van onder andere de lichtinval, witbalans, Z&W balans, etc. Natuurlijk kun je ook bijsnijden, retoucheren, foto's scherpstellen en zelfs een panaroma samenstellen.

De mogelijkheden met Adobe Lightroom zijn eindeloos, probeer het maar eens uit! Je download eerst de gratis propbeerversie en ben je tevreden? Dan kun een abonnement aanschaffen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Beheren en bekijken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Photo to Film.