Adobe Lightroom downloaden

Gratis Adobe Lightroom voor Windows en Mac downloaden? Dat kan op Downloaden.nl!

Adobe Lightroom voor Mac en Windows

Vallen jouw foto's ook regelmatig anders uit dan je je herinnerde? Dacht je dat je het perfecte plaatje had geschoten, maar zijn de kleuren doffer of de lichtinval niet helemaal juist? Met Adobe Lightroom kun je foto's makkelijk bewerken, ordenen, opslaan en delen, waar je ook bent. Dit zowel via desktop als een mobiel apparaat.

De belangrijkste functies van Adobe Lightroom:

  • Bibliotheek - bekijken en organiseren van afbeeldingencollecties
  • Ontwikkelen - geen kwaliteitsverlies voor RAW- en JPEG-bestandsbewerking
  • Diavoorstelling - gereedschappen en exportfuncties
  • Afdrukken - layoutopties en voorkeuren
  • Web - automatische galerij-aanmaak en -upload
  • Opslaan – 1 TB cloudopslag

Lightroom gratis downloaden

Wil je Lightroom van Adobe downloaden? Dat doe je gemakkelijk en snel via Downloaden.nl. Met slechts enkele klikken zet je dit fotobewerkingsprogramma op je desktop, tablet of smartphone. Hoe werkt gratis Lightroom downloaden?

  1. Start de download via de button.
  2. Kies het juiste besturingssysteem: Lightroom voor MacOS, Lightroom voor Windows, Lightroom voor iOS of Lightroom voor Android.
  3. Open Adobe Lightroom en start met bewerken!

Voor wie is Adobe Lightroom handig?

Adobe Lightroom is oorspronkelijk ontworpen voor professionele fotografen, maar is geweldige software voor iedereen die veel foto's maakt. Het is zo ingericht dat het gemakkelijk en compleet in gebruik is. Naast het bekijken, beheren en uitzoeken van foto’s, kun je ook spelen met lichtinval, verschillende effecten en filters. Kortom, met Adobe Lightroom heb je een complete fotostudio in handen.

Hoe werkt Lightroom?

Is het voor jou tijd om iets met je foto’s te doen? In dit filmpje krijg je alvast een korte introductie. Daarna vertellen we je uitgebreider over de verschillende functies.

Foto’s organiseren

Heb je veel foto's in je bezit? Met dit programma ben je nooit meer lang aan het zoeken. Je kunt ze op een makkelijke en duidelijke manier organiseren, bijvoorbeeld met gezichtsherkenning. Het programma ziet van wie je een foto hebt genomen en plaatst deze opnamen zelf in de juiste mappen. Elke samengestelde collectie foto’s kun je tevens afspelen als diavoorstelling.

Foto’s bewerken

Met Adobe Lightroom optimaliseer je de foto helemaal naar wens. Zo kun je foto's 'ontwikkelen': denk aan het aanpassen van onder andere de lichtinval, witbalans, Z&W balans, etc. Natuurlijk kun je ook bijsnijden, foto's scherpstellen en zelfs een panaroma samenstellen. Voor het aanpassen van kleine details gebruik je de retoucheerpenseel.

Opslaan in de cloud

Wanneer je Adobe Lightroom als onderdeel van Adobe CC aanschaft dan maak je gebruik van maar liefst 1 TB cloudopslag. Doordat je je foto’s in de cloud opslaat kun je ze via ieder apparaat bewerken. Erg handig als je bijvoorbeeld een foto met je smartphone maakt, die je alvast voorbewerkt en later opent op desktop. Je kunt dan direct verder waar je gebleven was.

Adobe Lightroom versus Adobe Photoshop

Lightroom en Photoshop zijn allebei fotobewerkingsprogramma’s van Adobe. Wanneer gebruik je het beste welk programma? Lightroom is wat dat betreft gemakkelijker in gebruik dan Photoshop, omdat het minder verschillende tools heeft. Lightroom is met name geschikt voor ordening en bewerking van de complete foto.

Wanneer je wilt werken met lagen, foto’s wil samenvoegen met afbeeldingen voor een nieuw ontwerp of specifieke details aan wilt passen in de foto, dan is Photoshop een betere optie. Lees meer over Adobe Photoshop of download het programma.

Aan de slag met Lightroom

Veel foto’s in je collectie en enthousiast om er iets mee te doen? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn de mogelijkheden met Adobe Lightroom eindeloos, dus probeer het maar eens uit. Kies je besturingssysteem en start de gratis Lightroom download voor Windows of Mac.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Beheren en bekijken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Irfanview.