Apowersoft Photo Viewer downloaden

Apowersoft Photo Viewer is een super simpele beeldviewer, die weinig kennis vereist om te gebruiken. Om een afbeelding te bekijken, hoef je weinig anders te doen dan dubbelklikken, deze naar het programma te verslepen of het dialoogvenster ‘Openen’ te gebruiken.

Vervolgens kun je heen en weer bladeren in mappen, foto’s bekijken en deze in- en uitzoomen. Tenminste: dat lijkt zo.

Bewerken in Apowersoft Photo Viewer

Bovenaan zit een enigszins verborgen werkbalk, waarmee je de afbeelding kunt roteren en bijsnijden, maar ook wat bewerkingen kunt uitvoeren. Deze editor is wel erg basic; denk aan Microsoft Paint met een paar extra effecten. Daarnaast vind je er de optie om afbeeldingen naar andere formaten te converteren, waaronder JPG en PDF.

HEIC formaat

Een van de grootste voordelen van Apowersoft Photo Viewer: het is mogelijk om foto’s in het HEIC formaat te openen en bekijken. En wellicht om te zetten in een ander formaat.

JPEG en JPG draaien al best een tijdje mee en beginnen langzaam ouderwets te worden. De kwaliteit is niet zo goed meer als andere, nieuwe formaten. Bijvoorbeeld HEIC: High Efficiency Image Format, dat ontworpen is als opvolger van de JPEG. De kwaliteit hiervan is zo goed, dat je op iOS 11 (iPhone) niets anders meer kunt gebruiken. Probleem: je kunt dit formaat nog niet standaard openen met Windows Photo Viewer, waardoor je je foto’s niet op de computer kunt bekijken.

Maar met Apowersoft Photo Viewer is dat dus geen probleem!

  • Andere handige functies:
  • Screenshots maken en bewaren
  • Ondersteunt verschillende formaten
  • Afbeeldingen converteren
  • Meerdere foto’s tegelijk verwerken (batch)
  • Direct delen via je favoriete kanalen

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Beheren en bekijken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Adobe Bridge.