Jouw favoriete muziek in een handomdraai in je mediabibliotheek!

Iedereen luistert muziek, van dance tot klassiek. De eerste fysieke muziekdragen waren de grammofoonplaten en LP's, later volgden cassettebandjes en CD's. Je vader of moeder hebben je vast al wel eens verteld dat ze bij de radio zaten te wachten tot hun favoriete liedje langs kwam, zodat ze dit op een cassettebandje konden zetten. Een leuke anekdote, maar gelukkig zijn er tegenwoordig makkelijker manieren om je favoriete muziek te bemachtigen. Hoe kom je het snelst in het bezit van jouw favoriete nummers? Dat leggen we hieronder uit.

Hoe kun je gratis muziek downloaden?

In Nederland is het toegestaan om gratis muziek te downloaden via het internet. Het is alleen wel illegaal om deze bestanden te uploaden, dus op het internet te zetten. Houd dat even in de gaten! Zoek je een makkelijk, Nederlandstalig programma om muziek te downloaden? Kies dan voor Frostwire. Je kunt dit programma ook prima gebruiken voor het downloaden van films en series.

Naast het gebruik van Frostwire zijn er nog vele andere opties om muziek te downloaden. Klik op onderstaande links om erachter te komen welke programma's hiervoor het handigst zijn.

Muziek luisteren zonder te downloaden:

Wil je toch graag betalen voor muziek? Dan kun je het programma Spotify gratis downloaden. Dit is een gratis programma met een gigantische database van alle soorten muziek. Bij de variant zonder abbonnement krijg je om het half uur reclame te horen en als je per maand een bedrag betaalt, luister je reclamevrij.