Gratis Muziek downloaden

Gratis muziek software
Lekker muziek luisteren, zowel online als offline? Naast het streamen kun je nagenoeg alle songs op het internet vinden én de muziek gratis downloaden. Je bent nu bij de juiste plek op het internet aangekomen want op Downloaden.nl vind je een hoop gratis programma's. Muziek downloaden staat op deze website centraal, software is gratis en beschikbaar voor computer, tablet en smartphone.

Muziek downloaden via Spotnet (nieuwsgroep)  

Spotnet is een van de bekendste programma’s om te downloaden via nieuwsgroepen, oftewel Usenet. Het Usenet is een wereldwijd en gedecentraliseerd netwerk waarop bestanden uitgewisseld kunnen worden, waaronder gratis muziek. De zogenoemde spots zijn ingedeeld in specifieke onderwerpen, zoals jazz, hiphop of pop. Zo vind je gemakkelijk de muziek waarnaar je op zoek bent. Een stappenplan om te downloaden via Spotnet lees je hier.

Spotnet is een gratis download die beschikbaar is voor Windows 10. Naast muziek ontdek je er ook films, muziek en games. 

Gratis muziek luisteren met Spotify 

Spotify is een digitale muziekservice waarbij je toegang krijgt tot miljoenen nummers, van klassiekers tot de nieuwste muziek! Een van de fijnste kenmerken van Spotify: je kunt muziek downloaden voor offline gebruik. Zo verspil je geen dure MB's als je even geen WiFi-verbinding hebt! 

Je kunt het programma Spotify gratis downloaden. Met de gratis variant luister je onbeperkt nummers, maar wel met reclame. Wil je geen reclame meer, playlists helemaal zelf inrichten en het maximale uit Spotify halen? Ga dan voor Spotify Premium voor €9,99 per maand. Spotify Premium luister je nu 1 maand gratis. 

Muziek luisteren via YouTube 

Naast Spotify kun je simpelweg muziek luisteren via YouTube. Wil je dit bijvoorbeeld opzetten zonder WiFi, houd er dan rekening mee dat dit flink wat data kan snoepen. Ook gaat je batterij er snel van leeg, omdat je ook video’s ziet. Als je veel muziek luistert dan is YouTube wellicht niet de handigste optie, maar als je reclamevrij muziek wilt luisteren + videoclips wilt zien dan is een YouTube Premium abonnement wellicht wat voor jou. 

Offline YouTube muziek

Heb je een favoriete playlist? Dan kun je je favo nummers bijvoorbeeld ook als MP3-bestand op je telefoon zetten, of op een CD branden. Scheelt je MB’s en batterij! Hoe werkt dat? 

  1. Download Any Video Converter voor Windows of MacOS. 
  2. Converteer video’s van bijvoorbeeld YouTube naar een ondersteunend audio-bestand. 

Plaats de muziek op tv, een smartphone, iPod, MP3-speler, et cetera en enjoy! 

Download Frostwire Gratis

Gratis muziek downloaden is super eenvoudig met Frostwire. De software is Nederlandstalig en zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt dit programma ook prima gebruiken voor het downloaden van films en series. We hebben veel muzieksmaken en die kun je gegarandeerd allemaal downloaden. Van EDM tot klassiek, van Hardhouse tot Nederlandstalig, alles is te verkrijgen. 

Hoe kan ik nog meer muziek downloaden?

Naast het gebruik van Frostwire zijn er nog vele andere opties om muziek, en ook films te downloaden.  Klik op onderstaande links om erachter te komen welke programma's hiervoor het handigst zijn.

Veilig downloaden met VPN verbinding

Wil je anoniem en veilig internetten? Maak dan een VPN-verbinding. Dit is een internetverbinding die gebruikmaakt van een ander IP-adres als het jouwe. Zo kun je je internetactiviteiten beschermen, anoniem downloaden en websites bezoeken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Fijne programma’s om een VPN-verbinding tot stand te brengen zijn bijvoorbeeld GOOSE VPN, NordVPN en Private Internet Access.

Lees ook: Hoe werkt een VPN?

LET OP: Bij het gebruiken van bepaalde gratis software zal het je opvallen dat er naast normale bestanden (zoals open-source software en vrije werken) ook auteursrechtelijk beschermde bestanden te vinden zijn. Volgens de Nederlandse wet is het niet toegestaan om beschermd materiaal te verspreiden, en ook niet om dit te downloaden. Onze website heeft niet het doel om verspreiding van dit materiaal te bevorderen, maar probeert enkel om de werking van populaire programma’s duidelijk te maken. Je bent zelf verantwoordelijk voor wat je doet en downloadt. Verdiep je daarom in wat wel en niet mag volgens de wet en handel hier naar.