Jouw favoriete muziek in een handomdraai in je mediabibliotheek!

Wil jij gratis muziek downloaden? Dan ben je nu bij de juiste plek op het internet aangekomen! Op Downloaden.nl vind je een hoop gratis programma's waarmee je gratis muziek kunt downloaden en luisteren.

Iedereen luistert muziek, van EDM tot klassiek. De eerste fysieke muziekdragers waren de grammofoonplaten en LP's, later volgden cassettebandjes en CD's. Je vader of moeder hebben je vast al wel eens verteld dat ze bij de radio zaten te wachten tot eindelijk hun favoriete liedje langs kwam. Dan konden ze snel op 'REC' drukken, waardoor het nummer op een cassettebandje kwam te staan. Een leuke anekdote, maar gelukkig zijn er tegenwoordig makkelijker manieren om je favoriete muziek te bemachtigen. Hoe kom je het snelst in het bezit van jouw favoriete nummers? Dat leggen we hieronder uit.

Ten eerste: zorg voor een goede VPN verbinding om gratis muziek te downloaden

Het downloaden van auteursrechtelijk beschermde muziek is in Nederland illegaal. Toch kun je dit vrij makkelijk omzeilen, door een goede VPN verbinding te gebruiken. 

Een VPN-verbinding is een internetverbinding die gebruik maakt van een ander IP-adres als het jouwe. Zo kun je je internetactiviteiten verborgen houden of websites bezoeken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Fijne programma's om een VPN-verbinding tot stand te brengen zijn VPN4ALL en Speedify. Heb je eenmaal een VPN verbinding? Dan kun je gewoon Frostwire of Spotnet gebruiken, zonder bang te zijn voor waarschuwingen of boetes.

Hoe kun je gratis muziek downloaden?

Zoek je een makkelijk, Nederlandstalig programma om muziek te downloaden? Kies dan voor Frostwire. Je kunt dit programma ook prima gebruiken voor het downloaden van films en series.

Naast het gebruik van Frostwire zijn er nog vele andere opties om muziek te downloaden. Klik op onderstaande links om erachter te komen welke programma's hiervoor het handigst zijn.

Gratis muziek luisteren:

Wil je muziek liever niet downloaden? Dan kun je het programma Spotify gratis downloaden. Dit is een gratis programma met een gigantische database van alle soorten muziek. Bij de variant zonder betaald abbonnement krijg je om het half uur reclame te horen en als je per maand een bedrag betaalt, luister je reclamevrij. Een van de fijnste kenmerken van Spotify: je kunt legaal muziek downloaden voor offline gebruik. Zo verspil je geen dure MB's als je even geen WiFi-verbinding hebt!