Gratis Muziek downloaden

Gratis muziek software
Lekker muziek luisteren, zowel online als offline? Naast het streamen kun je nagenoeg alle songs op het internet vinden én de muziek gratis downloaden. Je bent nu op de juiste plek aangekomen, want op Downloaden.nl vind je een hoop gratis muziek programma's. Dus, wil jij muziek downloaden, gratis en voor niets? Check deze pagina en kies je favoriete programma’s voor computer, tablet en smartphone!

Muziek downloaden via Spotnet (nieuwsgroep)  

Spotnet is een van de bekendste programma’s om te downloaden via nieuwsgroepen, oftewel Usenet. Het Usenet is een wereldwijd en gedecentraliseerd netwerk waarop bestanden uitgewisseld kunnen worden, waaronder gratis muziek. De zogenoemde spots zijn ingedeeld in specifieke onderwerpen, zoals jazz, hiphop of pop. Zo vind je gemakkelijk de muziek waarnaar je op zoek bent. Je vindt hier een handleiding voor Spotnet.

Spotnet is een gratis download die beschikbaar is voor Windows 10. Naast muziek ontdek je er ook films, muziek en games. 

Gratis muziek downloaden van Spotify

Wanneer je een abonnement afsluit voor Spotify, dan kun je nummers downloaden voor offline gebruik. Wil je je abo op korte termijn opzeggen, maar wel je favoriete playlist blijven luisteren? Dan biedt Sidify Music Converter uitkomst. Hiermee kun je gratis muziek van Spotify downloaden. Zo, nu luister je altijd offline Spotify, waar en wanneer je maar wilt!

Gratis muziek streamen met Deezer

Deezer is een van de grootste concurrenten van Spotify en dat is niet voor niets. Je kiest uit miljoenen songs die je gratis kunt streamen. Zoek tussen tal van genres en laat je favoriete songs door de speaker knallen. Bij deze gratis Deezer download moet je af en toe door een reclame heen, maar dat valt reuze mee. Optioneel kun je altijd nog upgraden naar een abonnement als je reclamevrij wilt genieten van alles dat Deezer je te bieden heeft.

Gratis muziek luisteren met Napster

De dienst Napster staat van oorsprong bekend als een peer-to-peer service, maar tegenwoordig is het een betaalde (legale!) dienst. Voor zo’n tientje per maand luister je naar meer dan 110 miljoen tracks op al je apparaten. Indien gewenst kijk je ook clips. Geen zin om te betalen? Snappen we! Daarom hebben we een Napster proefperiode voor je klaarstaan waarmee je 30 dagen gratis Napster gebruikt!

Ontspannende muziek downloaden via Brain.fm

Zoek je muziek om te ontspannen en op te zetten als achtergrondgeluid? Bijvoorbeeld tijdens het werk, sporten of koken? Wat je reden ook is, Brain.fm heeft voor iedere gelegenheid de ideale ontspannende muziek. Ook bieden ze een collectie muziek om beter in slaap te vallen. De sounds zijn ontwikkeld door wetenschappers en componisten en uit onderzoek blijkt dat mensen die muziek via Brain.fm luisteren zich werkelijk beter concentreren en sneller in slaap vallen. Spreekt dit je aan? Je kunt Brain.fm gratis proberen of met korting een abonnement afsluiten.

Gratis radio downloaden met Grand Prix Radio, dance & classics

Ben je bekend met de Grand Prix Radio download? Dan weet je waarschijnlijk wel dat je hier F1 live commentaar van Olav Mol hoort. Ideaal als je gek bent op Formule 1 kijken. Maar deze muziek- en geluidsservice heeft je nog veel meer te bieden. Zo ontdek je er liefst twee gratis radiozenders, één met gratis dance muziek, en één met de grootste klassiekers. Dus ook als je niet van Formule 1 houdt zit je goed met deze gratis muziek app.

Offline YouTube muziek downloaden

Heb je een favoriete playlist? Dan kun je je favo nummers bijvoorbeeld ook als MP3-bestand op je telefoon zetten, of op een CD branden. Scheelt je MB’s en batterij! Hoe werkt dat? 

  1. Download Any Video Converter voor Windows of MacOS. 
  2. Converteer video’s van bijvoorbeeld YouTube naar een ondersteunend audio-bestand. 
  3. Plaats de muziek op tv, een smartphone, iPod, MP3-speler, et cetera en enjoy! 

Gratis muziek zoekmachine met MP3 Juice

Wil je gratis muziek zoeken én downloaden? Maak dan zeker kennis met het programma MP3 Juice. Dit is een soort muziek zoekmachine waarin je naar alle songs zoekt die je je maar kunt bedenken. Gevonden wat je zocht? Met deze free music downloader converteer je het liedje direct naar een MP3-bestand. De tool is super gebruiksvriendelijk en kan daarnaast ook YouTube links converteren.

Download Frostwire gratis

Gratis muziek downloaden is super eenvoudig met Frostwire. De software is Nederlandstalig en zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt dit programma ook prima gebruiken voor het downloaden van films en series. We hebben veel muzieksmaken en die kun je gegarandeerd allemaal downloaden. Van EDM tot klassiek, van Hardhouse tot Nederlandstalig, alles is te verkrijgen. 

Hoe kan ik nog meer muziek downloaden?

Naast het gebruik van Frostwire zijn er nog vele andere opties om muziek, en ook films te downloaden. Klik op onderstaande links om erachter te komen welke programma's hiervoor het handigst zijn.

Veilig downloaden met VPN verbinding

Wil je anoniem en veilig internetten? Maak dan een VPN-verbinding. Dit is een internetverbinding die gebruikmaakt van een ander IP-adres als het jouwe. Zo kun je je internetactiviteiten beschermen, anoniem downloaden en websites bezoeken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Fijne programma’s om een VPN-verbinding tot stand te brengen zijn bijvoorbeeld GOOSE VPNNordVPN en Private Internet Access.

LET OP: Bij het gebruiken van bepaalde gratis software zal het je opvallen dat er naast normale bestanden (zoals open-source software en vrije werken) ook auteursrechtelijk beschermde bestanden te vinden zijn. Volgens de Nederlandse wet is het niet toegestaan om beschermd materiaal te verspreiden, en ook niet om dit te downloaden. Onze website heeft niet het doel om verspreiding van dit materiaal te bevorderen, maar probeert enkel om de werking van populaire programma’s duidelijk te maken. Je bent zelf verantwoordelijk voor wat je doet en downloadt. Verdiep je daarom in wat wel en niet mag volgens de wet en handel hier naar.