Napster downloaden

Wellicht ken je Napster nog van vroeger. Napster was namelijk de eerste wereldwijd gebruikte peer-to-peer muziekdeelservice. Toen was dat nog legaal, maar platenmaatschappijen legden het willekeurig downloaden zonder te betalen al snel aan banden. Napster liet zich echter niet uit het veld slaan en startte een eigen streamingsdienst, net zoals je kent van bijvoorbeeld Spotify. Op Napster staan meer dan 30 miljoen nummers voor je klaar!

Gratis app downloaden

Het downloaden van de app is gratis is geheel gratis. Je kunt echter niet gratis muziek luisteren zoals bij Spotify of Deezer wel het geval is. In plaats daarvan biedt Napster één abonnement aan, van €9,95 per maand. Overigens is het wel mogelijk om Napster 1 maand lang gratis te proberen. Zo weet je zeker of de dienst wel bij je past.

Er is overigens wel een andere manier om voor minder geld naar muziek te luisteren via Napster. Namelijk via het zogenaamde Radio Plus abonnement. Hierbij betaal je €3,95 per maand en krijg je van Napster afspeellijsten aangeboden die zijn gebaseerd op jouw muzieksmaak. Je kunt wel doorspoelen of overslaan, maar niet zelf een nummer aanzetten. Het is wel mogelijk om wat favoriete artiesten aan te geven en hiervan een afspeellijst aan te zetten.

Napster werd enige tijd geleden nog niet heel positief beoordeeld als streamingdienst, maar het heeft sindsdien hard aan de weg getimmerd. Er zijn miljoenen songs in de bibliotheek te vinden, je kunt offline muziek luisteren, afspeellijsten samenstellen en koppelen met apparaten als Sonos.

Met Napster kun je:

  • Tracks, albums en afspeellijsten luisteren
  • Radiostations per genre of artiest kiezen
  • Online en offline muziek afspelen
  • Genieten van een audiokwaliteit tot 320 kbps

Gebruik Napster met:

  • Smartphone en tablet
  • Online op je PC of Mac
  • In je auto
  • Home Entertainment Systems

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Mediaspeler.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is MP3 Juice.