Subsonic downloaden

Heb je een grote mediacollectie die op je Windows of Mac computer staat? Dan kun je deze met Subsonic streamen naar andere computers, smartphones en tablets. Of je nu thuis, onderweg, op het werk of waar dan ook bent. Vanaf nu kun je altijd en overal bij je favoriete video's en audio!

Hoe werkt Subsonic?

Subsonic is een beetje te vergelijken met diensten als Spotify en Deezer. Belangrijk verschil: de muziek is daadwerkelij van jou. Koop jij altijd netjes je nummers via iTunes Store? Of heb je je hele fysieke CD verzameling gedigitaliseerd? Dan kun je deze bibliotheek op ieder apparaat afspelen (streamen). Dit scheelt een hoop opslag MB's op bijvoorbeeld je smartphone!

We zullen je stap voor stap uitleggen hoe je met Sunsonic aan de slag kunt:

 1. Download Subsonic op het apparaat waar je mediacollectie staat
 2. Open een browser op een ander apparaat
 3. Bezoek de Subsonic Server
 4. Log in
 5. Speel de content af waar je op dat moment zin in hebt

Je parkeert dus als het ware je bestanden op een server, zodat je deze op andere apparaten kunt openen. Je zit dus niet met extra MB's opslagruimte, maar streamt de media vanaf bijvoorbeeld je thuiscomputer. Wil je niet telkens de browser op je telefoon openen? Dan kun je ook de app voor Android of iOS downloaden!

Fijne functies van Subsonic:

 • Ondersteuning voor meerdere gebruikers tegelijkertijd
 • Zoekfunctie 
 • Afspeellijsten maken
 • O.a. in het Nederlands en Engels te gebruiken
 • O.a. MP3, OGG en AAC ondersteuning
 • Weergave van coverart en andere informatie 
 • Stream naar Chromecast of Sonos (handig als je bv. op een feestje bent!)

Subsonic is een redelijk simpele oplossing om altijd en overal toegang tot je vaste mediabibliotheek te hebben. Wil je liever nog meer opties, een wat gelikter uiterlijk of niet altijd gebruik hoeven te maken van een browser? Dan is Plex Media Server & Center wellicht wat voor je!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Mediaspeler.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Grand Prix Radio .