iTunes downloaden

iTunes is de beste manier om je verzameling muziek en films te beheren én verder uit te breiden. Het is de thuisbasis van Apple Music, waarmee je onbeperkt toegang hebt tot miljoenen nummers, samengestelde afspeellijsten en Beats1-radio. Al het amusement dat iTunes te bieden heeft, staat voor je klaar op je Mac en zelfs op je pc.

Wat kun je met iTunes?

iTunes is ooit begonnen als mediaspeler voor allerlei media die op je computer staat. Later werd het ook de interface voor onder andere iPods en via een connectie met de iTunes Store, kun je je mediabibliotheek makkelijk uitbreiden. iTunes is dus een zeer complete omgeving voor alles wat met media te maken heeft. Afspelen, ordenen, beheren en aanschaffen: het kan allemaal op één locatie.

De interface van iTunes is overigens beroemd om het gebruiksgemak. Er bestaan zelfs applicaties voor Windows die het design min of meer gekopieerd hebben! iTunes werkt onder andere zo fijn door het uitgebreide gebruik van tags. Hiermee heb je in seconden een bepaalde nummer, artiest, album, componist of afspeellijst gevonden.

Films en muziek beheren en bekijken:

Met Apple Music is het makkelijker dan ooit om naar jouw favoriete muziek te luisteren. Kies uit miljoenen nummers, waaronder exclusieve releases die je nergens anders kunt krijgen. Als je een gratis proefabonnement van drie maanden neemt, kun je alle muziek die je maar wilt toevoegen aan je huidige collectie. Dit kunnen aankopen zijn uit de iTunes Store, maar ook nummers die je vanaf een cd hebt geïmporteerd.

En met meer dan 85.000 films om uit te kiezen, vind je altijd wel iets moois in iTunes. Met één klik speel je iets af, maar je kunt het materiaal ook downloaden als je ergens naartoe gaat waar geen wifi is.

E-books:

Er wordt steeds meer digitaal gelezen. Maar al die e-books moeten wel ergens opgeslagen en beheerd worden. iTunes kan ook prima met .epub en andere e-book formaten omgaan. En is je boek uit? Dan kun je via de store ook gewoon nieuwe titels downloaden!

Delen:

Met de nieuwe functie 'Delen met gezin' kunnen zes gezinsleden elkaars iTunes-aankopen delen. Als iemand uit het gezin een nieuw nummer of album koopt, kunnen de andere gezinsleden het downloaden. En voor films geldt precies hetzelfde. Als je ‘Vraag toestemming om te kopen’ inschakelt voor kinderen onder de dertien, of eventuele andere gezinsleden die jij uitkiest, is toestemming van de ouders vereist voordat er een aankoop kan worden gedaan.

Dit is iTunes kort en krachtig:

  • Multimedia beheren en afspelen
  • Nieuwe muziek en films huren of aanschaffen
  • Afspeellijsten maken met drag and drop
  • Snel zoeken op o.a. titel, artiest of album
  • Hoezen van CD importeren

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Mediaspeler.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Media Player Classic – Home Cinema.