Converteren

Ben jij op zoek naar een gratis audio converter, video converter of heb je een andere media converter nodig? Bij Downloaden.nl hebben we de beste software voor je verzameld om je te helpen bij het converteren van audio en video. We hebben bovendien ons best gedaan om de beste gratis software hiervoor te vinden. Selecteer jouw besturingssysteem (Windows of MacOS) en ontdek welke software geschikt is voor jouw computer of laptop.

Wat betekent audio en video converteren?

Wanneer je de extensie van een mediabestand, bijvoorbeeld een video, afbeelding, geluidsfragment of ander bestandsformaat, wilt veranderen dan noemen we dit converteren. Converteren van audio en video wil dus simpelweg zeggen dat het bestandsformaat wordt omgezet naar een andere extensie. Dit is soms nodig voor bepaalde gebruiksdoeleinden. Zo kunnen niet alle apparaten alle extensie uitlezen, maar kan het gebruik van een andere extensie ook andere voordelen opleveren. Ook wordt het wel eens gebruikt wanneer een tijdelijk bestand aangepast is en geconverteerd moet worden voor distributie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een muziekalbum, wat van geluidsopnames moet worden aangepast (gemixt) naar een volledig liedje.

Als je regelmatig met mediabestanden werkt, dan heb je een fatsoenlijke converter nodig voor deze bestanden. Format Factory is uitermate geschikt om de bestandindelingen van foto’s, muziek en/of video’s om te zetten.

Muziek en audio converter

Je kunt muziekbestanden converteren van of naar bijvoorbeeld mp3, WMA, OGG, AAC, WAV en nog veel meer. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van een converter voor WAV to mp3, mp3 to WAV of OGG to mp3. Voor videobestanden zijn gebruikelijke extensies mp4, 3GP, AVI, WMV en SWF. Voor afbeeldingen gelden dan weer de bekende JPG, BMP, PNG, TIF en het nieuwe WebP formaat als standaarden. Door middel van een converter zet je je bestanden eenvoudig om van de ene extensie naar een andere binnen een handomdraai. Ook zijn er mogelijkheden om video om te zetten naar enkele audio, via een mp4 to mp3 converter.

Video op DVD zetten

Wil je graag jouw zelfgemaakte filmpjes op DVD zetten of een DVD branden? Met het programma ConvertXtoDVD kun je eenvoudig de meest uiteenlopende bestanden converteren naar een extensie die geschikt is voor DVD’s. Zo kun je jouw zelf opgenomen filmpjes ook gewoon bekijken via een DVD-speler. En om het helemaal af te maken: je kunt ook ondertitels en verschillende menu’s toevoegen!

YouTube converter (mp3 of mp4)

Gezien de populariteit van YouTube is het niet zo gek dat er op Google steeds vaker wordt gezocht naar oplossingen om YouTube video’s downloaden mogelijk te maken. Dit niet alleen voor het offline kunnen bekijken van een video, maar ook om bijvoorbeeld te muziek van een videoclip of live uitvoering te kunnen downloaden. Hiervoor geldt dat het gemakkelijker is om dit via een online converter te doen dan een speciaal programma te downloaden. Even Googlen op ‘YouTube converter’ of ‘YouTube to mp3’ helpt je op weg!

Spotify muziek downloaden

Ben jij helemaal weg van een bepaalde artiest, album of playlist op Spotify en wil je deze graag downloaden voor offline gebruik? Er wordt nog wel eens gedacht dat dit moeilijk is of niet mogelijk is. Niets is echter minder waar, met Sidify Music Converter, de gratis converter voor Spotify is dit een fluitje van een cent.