Handbrake downloaden

Handbrake is een open source video transcoder. Je kunt met deze software allerlei media omzetten naar bestanden met onder meer een h.264-, h265- of mpeg4-beeldindeling en een aac-, ac3-, mp3- of Ogg Vorbis-geluidsindeling. Verder vind je er vooraf geprogrammeerde instellingen voor veelgebruikte apparatuur, zoals een iPad, AppleTV of Android tablet en er kan ook met zaken als hoofdstukindeling en ondertiteling rekening gehouden worden.

Converteren en rippen

Handbrake is uitermate handige en snelle software om allerlei videobestanden om te zetten naar een andere indeling. Niet ieder apparaat kan namelijk alle mediaformaten afspelen. Met Handbrake heb je een bestand snel omgezet, zodat je in notime alsnog van die ene film kunt genieten.

Ondersteuning

Het programma ondersteunt de meest bekende multimediabestanden en alle DVD en BluRay formaten, zolang deze niet beschermd zijn tegen kopiëren. De output-formaten zijn onder meer H.264, H.265 en MPEG-4 en MPEG-2 . Daarbij worden de ‘file containers’ .MP4 en .MKV ondersteund. Tot de overige mogelijkheden behoren het kunnen selecteren van titels en hoofdstukken van dvd’s, het gebruik van subtitels, het in batch verwerken van opdrachten en het instellen van de videokwaliteit (zowel Constant Quality als Average Bitrate). Weet je niet meer precies welke video je hebt geselecteerd om te converteren? Open deze dan met de Live Video Preview!

Hoe werkt Handbrake?

Je hebt Handbrake binnen enkele seconden onder de knie en werkend! Selecteer eerst het bestand dat je wilt veranderen. Vervolgens kies je het juiste profiel: voor welk apparaat wil je een videobestand converteren? Handbrake geeft je een hele lijst om uit te kiezen: van een Apple tv tot een Android tablet. Wil je zelf wat meer keuze en te zeggen hebben over het converteer proces? Blader dan eens door alle verschillende opties. 

Met Handbrake kun je beeldmateriaal op de volgende apparaten zetten:
  • iOS apparaten (iPhone, iPad, iPod en Apple TV)
  • X-Box
  • Playstation Portable
  • Android
Enkele ondersteunde input-formaten van Handbrake:
  • .Mp4, .Avi, .Mkv, .Ogm (voor video's)
  • .Mp3, .Aac (voor muziek)

Wil je audio niet alleen maar kunnen converteren, maar ook DVD's en CD's rippen? Dan is Dvd Decrypter wellicht wat voor je!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Converteren.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is 4Media MP3 Converter.