Format Factory downloaden

Het is niet nodig om meerdere programma's te downloaden om bestanden te converteren en je hoeft ook niet te vertrouwen op raadselachtige online tools. Format Factory is uitgebreide en krachtige software én volledig gratis.

Als je ooit een PNG bestand op je computer hebt gehad, terwijl je eigenlijk een JPG nodig had, of een audiobestand in .WAV in plaats van het kleindere MP3, dan is Format Factory het perfecte programma voor jou!

Converteren met Format Factory

Iedereen die met mediabestanden werkt, heeft een fatsoenlijke bestandsconverter nodig. Format Factory is uitermate geschikt om de bestandsindeling van foto's, muziek of video's om te zetten. Je kunt muziekbestanden converteren van of naar MP3, WMA, OGG, AAC, WAV en meer, video naar of van MP4, 3GP, AVI, WMV, SWF en meer en afbeeldingen converteren van of naar JPG, BMP, PNG, TIF en zelfs het WebP-formaat van Google.

Rippen

Ben je van plan een audio CD te rippen? Dan kun je de inhoud direct omzetten naar een gangbaar audioformaat. Daarnaast is het mogelijk om DVD's zonder beveiliging te rippen. Dit is vooral heel handig als video of audio op eensmartphone of tablet wilt zetten.

Interface

Al die verschillende functies van Format Factory zijn leuk, maar je moet ze natuurlijk ook wel makkelijk kunnen gebruiken. Gelukkig is dit geen probleem, omdat de gebruikersinterface zeer eenvoudig ontworpen is. Iedere functie en optie wijst zichzelf en binnen enkele klikken heb je het juiste proces opgestart.

  • Video bestanden converteren
  • Afbeeldingen en foto's converteren
  • Het rippen van CD's en DVD's

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Converteren.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Sidify Music Converter.