Planning en organisatie

Ons leven wordt alsmaar drukker, niet alleen in de zakelijke sferen, maar ook privé. Dat heeft er ook deels mee te maken dat het door veel thuiswerken steeds dichter bij elkaar is komen te liggen. Naast werk of school hebben echter ook nog geliefden, kinderen, vrienden en allerlei sportclubs of andere vrijetijdsbesteding. Als je met alles en iedereen rekening wilt houden, zowel activiteiten als contacten, dan is het natuurlijk een heel gedoe om snel een afspraak te plannen en die ook te onthouden. Je kunt het jezelf echter wat makkelijk maken door gebruik te maken van een digitale agenda, kalenders of lijstjes app. Zo vergeet je nooit meer wat: van een boodschap tot een etentje met een vriendin.

Zakelijke apps voor planning en organisatie

Ook in de zakelijke omgeving is een goede planning en organisatie cruciaal, gelukkig is er steeds meer software beschikbaar die daarbij kan helpen. Voorkom dat je langs elkaar heen werkt, dubbel afspraken plant of een belangrijke e-mail vergeet te versturen. Met software zoals Microsoft Planner beheer je afspraken, taken binnen je teams en houd je deadlines bij vanaf verschillende apparaten. Deze software verdient echter vooral zijn strepen door de mogelijkheid om gedeelde agenda’s en projecten aan te maken. Houd hierin vorderingen, afspraken en meeting bij en iedereen op de kantoorvloer weet wat er aan de hand is.

Optimaal gebruik maken van een intranetoplossing voor je bedrijf, waardoor je gemakkelijk én veilig bestanden en informatie kunt delen met collega’s? Dan raden wij je Google Currents (gecombineerd met Google Drive) of Microsoft OneDrive aan. Beide bedrijven hebben software beschikbaar die ook helpt bij een planning maken.

Privé apps en apps voor thuisgebruik

Ben je op zoek naar de beste planner app voor thuis? Ook die hebben we voor je gevonden. Heb je dus een druk gezinsleven? Dan mag een app zoals de Google Agenda app eigenlijk niet op je telefoon ontbreken. Via een app als deze kun je namelijk eenvoudig agenda’s delen met je gezinsleden. Zo kunnen jullie makkelijk om de afspraken van de kinderen heen plannen en zit je nooit meer met een dubbele agenda. Daarnaast kun je memo’s en to-do-lijstjes aanmaken, zodat er altijd melk in huis is en niemand vergeet de loodgieter te bellen.

Ook aan de kinderen is echter gedacht om hun planning beter te organiseren. Zo hebben we ook gekeken naar een huiswerk planner en een dagplanner. Deze apps en software helpen kinderen die huiswerk moeten maken om hun dag beter in te delen, zodat het huiswerk zeker af komt en er meer kans is op betere cijfers op school.

Reisplanners zijn ook planners

Ook als je op reis gaat moet je natuurlijk goed en eenvoudig kunnen plannen. Daarom vind je in deze categorie ook een routeplanner of reisplanner. Zo weet je zeker dat je op tijd op je bestemming bent en bovendien geen bus, vliegtuig of trein meer mist.

Kies de beste software voor jou

Weet je nog niet welke software het best bij jouw wensen past? Selecteer dan je besturingssysteem (Windows, MacOS, iOS of Android) en onze website toont je welke software in deze categorie geschikt is voor jouw apparaat. Handig om het aantal opties te beperken! We doen bovendien ons best om zo veel mogelijk gratis software te verzamelen.