Google Presentaties downloaden

Met Google Presentaties maak je de meest mooie diapresentaties en hand-outs online. Je kunt het programma ook wel zien als een cloudversie van Microsoft PowerPoint. Zoek je een gratis Google Presentaties download? Die vind je hier op Downloaden.nl!

Google Presentaties voor Windows, Mac, Android en iOS

De tool Google Presentaties kan zowel door particulieren als zakelijk gebruikt worden. Vooral voor teams is het een slimme optie, omdat het veel handige functies biedt voor samenwerking en opslag. Het is onderdeel van Google Workspace. De voordelen van Google Presentaties:

 • Diavoorstellingen en presentaties maken
 • Tekst, bulletpoints, afbeeldingen en video invoegen
 • Exporteren in verschillende formaten, waaronder PDF voor hand-outs
 • Slideshow starten met één druk op de knop
 • Samenwerking in teams, of alleen delen (lezen)
 • PowerPoint opslaan in de cloud en verder werken
 • Zowel online als offline toegang tot bestanden
 • Uitstekende beveiliging

(Zakelijk) Google Presentaties downloaden gratis

Wil je Google Presentaties gratis downloaden en gebruik maken van de optimale functionaliteiten? Dan zit je goed op deze pagina, we hebben een free trial van Google Workspace voor je klaarstaan. Daarmee krijg je 14 dagen toegang tot alle Workspace tools, waaronder Google Presentaties. Hoe werkt gratis Google Presentaties downloaden?

 1. Start de download via de button
 2. Kies het juiste besturingssysteem: Presentaties voor Mac of Windows, Presentaties voor iOS of Android
 3. Start een nieuwe presentatie of importeer een PowerPoint-bestand

Na afloop van de gratis proefperiode kies je zelf of je het Workspace abonnement wilt verlengen (vanaf €4,68 per maand). Je kunt met een Gmail-account ook gratis gebruik blijven maken van Presentaties, maar krijgt dan geen toegang tot alle functies voor samenwerking en beveiliging. Ook krijg je minder cloudopslag. Een Workspace abonnement is daarmee een slimme keuze voor teams die het maximale uit de samenwerking willen halen.

Hoe werkt Google Presentaties?

Met Presentaties van Google kun je diapresentaties maken. Deze kun je helemaal naar wens inrichten en tevens direct afspelen. Het gebruik van de tool is gemakkelijk en vergelijkbaar met PowerPoint. Eenvoudig nieuwe dia’s invoegen, teksten bewerken, afbeeldingen bijsnijden, kleuren aanpassen, animaties invoegen, grafieken en diagrammen tekenen, et cetera.

Google Presentaties templates

Je kunt een diapresentatie from scratch beginnen, maar je kunt ook gebruik maken van een van de vele templates. Je hebt oneindig veel keuze en kunt de templates vervolgens helemaal personaliseren. Kies bijvoorbeeld een tof motiefje en pas de kleuren aan naar je huisstijl. Voeg je logo in en voer dit met een klik door in alle slides. Je kunt je aangepaste template vervolgens opslaan en een volgende keer weer gebruiken.

Samenwerken in de cloud

Groot voordeel van Presentaties is dat je (tegelijkertijd) kunt samenwerken aan presentaties (co-editing). Ook kun je bestanden delen voor alleen-lezen of het plaatsen van comments. Je kiest zelf welke gebruiker welke rechten krijgt. Als beheerder nodig je mensen binnen en buiten de organisatie uit via een e-mailadres. Deze toegang kun je overigens ook altijd weer opzeggen.

Door te werken in de cloud zorg je ervoor dat je bestanden nooit kwijtraakt. Zo blijven alle belangrijke documenten van een organisatie altijd bewaard op één plek. Erg handig, en met Workspace profiteer je van voldoende cloudopslag. Bovendien krijg je ook toegang tot andere Google tools, zoals Google Docs, Spreadsheets en Forms van Google. Zo haal je het beste van het beste in huis voor het optimaliseren van jullie teamwork.

Zijn bestanden bewerkt en wil je een oudere versie terughalen? Verschillende versies worden voor onbepaalde tijd bewaard, zodat je die altijd terug kan halen via de onbeperkte revisiegeschiedenis.

Start met Google Presentaties

Zelf de gemakken ervaren van deze Google tool? Presentaties combineren met andere programma’s om het maximale uit je teamwork te halen? Zorgen voor optimale beveiliging, zodat belangrijke bedrijfsgegevens niet zomaar uit kunnen lekken. Gebruik dan nu de gratis download en beslis na afloop van de proefperiode of je wilt verlengen of overstapt op de gratis versie.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Planning en organisatie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is EssentialPIM Free.