Google Forms downloaden

Google Forms, oftewel Google Formulieren, is een tool voor het opstellen van enquêtes. Erg handig, want je hebt altijd realtime inzicht in de resultaten. Op zoek naar een gratis Google Forms download? Dan ben je op deze pagina van Downloaden.nl aan het juiste adres!

Google Forms voor Windows, Mac, Android en iOS

Google Forms is een tool die onderdeel is van Google Workspace. Je krijgt toegang tot tal van handige functies voor informatieverwerking, informatieopslag en samenwerking in teams. De enquêtemaker in Formulier biedt de volgende voordelen:

  • Onbeperkt vragenlijsten maken
  • Direct versturen naar e-mail of delen via link
  • Altijd overzichtelijk inzicht in resultaten
  • Kiezen uit tal van templates, met invoegen bedrijfslogo
  • Verschillende soorten vragen inladen en personaliseren
  • Uitstekende beveiliging

Google Forms downloaden gratis

Wil je Google Forms gratis downloaden? Met de download op deze pagina start je direct met het personaliseren en versturen van je vragenlijsten. Hoe werkt gratis Google Forms downloaden?

  1. Start de download via de button
  2. Kies het juiste besturingssysteem
  3. Maak vrijblijvend je account aan en log in bij Google Forms

Forms onderdeel van Google Workspace

Google Forms is een tool uit het Google Workspace pakket. Dat betekent dat je via jouw Gmail-account toegang krijgt tot tal van handige tools, waaronder dus Formulieren, maar ook bijvoorbeeld Google Meet, Docs, Spreadsheets, alle functies van e-mail en cloud opslag.

De download op deze pagina geeft toegang tot een free Workspace trial van 14 dagen, waarmee je alle programma’s volledig kunt gebruiken, dit met optimale beveiliging. Na afloop van de proefperiode kies je zelf of je het Workspace abonnement wil verlengen (vanaf €4,68 per maand) of dat je Google Forms gratis wilt blijven gebruiken zonder de andere tools.

Templates personaliseren via Google Forms

Start een nieuwe vragenlijst en pas de gehele lay-out naar wens aan. Zo kun je kleuren personaliseren in je huisstijl, alsook een logo toevoegen, zodat iedereen ziet van welke organisatie de enquête afkomstig is. Start een eigen thema vanaf scratch of kies een van de standaardthema’s als basis. Je kunt je eigen template ook opslaan voor hergebruik.

Vragen inrichten via Google Forms

Qua vragen heb je tal van keuzes hoe je deze in wil richten. Van meerkeuzevragen tot lineaire schalen, open vragen en dropdown-menu’s. Vul de vragen in en de antwoordopties. Je kunt tevens selecteren of iemand de vraag verplicht moet beantwoorden om door te kunnen naar de volgende pagina of niet. Het is ook mogelijk om aanvullende afbeeldingen en YouTube-video’s in te voegen.

Vragenlijsten eenvoudig delen

Of je nu inschrijvingen voor een event wil verwerken, feedback vraagt van medewerkers of een onderzoek wil uitvoeren onder klanten, de vragenlijsten uit Forms kun je eenvoudig delen. Je kunt ze vanuit de tool direct via e-mail versturen of de link kopiëren en handmatig doorsturen.

Realtime inzicht in resultaten

Met Forms van Google heb je altijd inzicht in de resultaten, zowel thuis als onderweg. De antwoorden worden duidelijk weergeven via schema’s, waaronder diagrammen. Genoeg deelnemers? Dan kun je de enquête sluiten. Je kunt dit tevens handmatig instellen en het formulier automatisch laten sluiten bij een bepaald aantal deelnemers.

Samenwerken aan vragenlijsten

Wanneer je Forms via Workspace gebruikt dan maken jullie gebruik van optimale samenwerkingsmogelijkheden. Resultaten kun je inladen in Documenten, Spreadsheets en Presentaties. Ook kunnen jullie tegelijkertijd enquêtes aanpassen en delen. Bovendien is alle informatie uitstekend beveiligd, zodat je in een veilige omgeving allerlei gegevens van medewerkers en klanten kunt verzamelen. Uiteraard kun je gegevens ook opslaan in de cloud, zodat je ze nooit kwijtraakt. Probeer het zelf!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Planning en organisatie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Microsoft Planner.