Citrix Workspace downloaden

Citrix Workspace wordt ook wel gezien als dé digitale werkplek die IT voor organisaties gemakkelijker maakt. Je zit hier goed voor de gratis Citrix Workspace download voor mobile en desktop!

Wat is Citrix Workspace?

Citrix Workspace is een digitale werkplek waarbij alles op één plek staat. Dat niet alleen, want je kunt er vanaf ieder apparaat bij. Deze intelligente werkplek bevat veel handige functies waarmee je taken automatiseert en workflows optimaliseert. Voorheen stond Citrix Workspace bekend als Citrix Receiver. Je kunt de Citrix Workspace app downloaden of de applicatie toevoegen aan Windows en Mac laptops en desktops.

  • Citrix smart feed met updates over cijfers, facturen, vergaderingen, et cetera
  • Eenmalig inloggen en voortaan altijd toegang tot persoonlijke workspace
  • Koppel alle gewenste online en offline programma’s (zoals Microsoft Office en Adobe CC)
  • Citrix Workspace app synchroniseert op ieder apparaat

Gratis Citrix Workspace downloaden

Wil je Citrix Workspace downloaden, gratis en voor niets? Goed nieuws, dat kan! Houd er rekening mee dat het gebruik van Citrix Workspace gratis is voor de eindgebruikers. Bedrijven die hun account willen inrichten voor de eindgebruiker (medewerkers) dienen een abonnement op Citrix Workspace (licentie) te nemen, waarna zij gebruikers toegang kunnen geven. Is er binnen jouw bedrijf een Citrix account beschikbaar? Dan kun je de Citrix Workspace app gratis downloaden en daarna direct inloggen.

Kies het juiste besturingssysteem en start de Citrix Workspace app download via de button.

Hoe werkt Citrix Workspace?

In de handige interface heb je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van online activiteiten. Vanuit de Citrix interface beheer je alles op één plek:

  • Home: alle acties die je neemt worden per minuut en in volgorde bijgehouden.
  • Applicaties: waar je bijvoorbeeld mobiele apps, andere programma’s en software (SaaS) kunt koppelen. Zo heb je altijd toegang.
  • Apparaten: voeg ieder gewenst apparaat toe, van pc’s tot laptops, tablets en smartphones.
  • Analytics: hier monitor je onder meer gebruikersdata en content.
  • Files: bewaar eenvoudig alle gewenste bestanden.

Citrix omgeving & smart feed

De Citrix omgeving hebben we hierboven al kort uitgelegd, maar wijst eigenlijk zichzelf wel. Neem eventjes de tijd om rond te kijken en ontdek wat de Citrix download voor jou in petto heeft. Wat overigens nog extra het benoemen waard is, is de Citrix homepage!

Op de homepage van Citrix Workspace krijg je namelijk alle informatie uit alle apps in één overzicht te zien. Hierbij kun je denken aan bestanden die geüpload zijn in de cloud, maar ook aan facturen die nog open staan. Zo kun je vanuit de smart feed met één druk op de knop een openstaande factuur betalen. Daarnaast krijg je updates over vrije dagen, aankomende vergaderingen, cijfers & grafieken, et cetera.

Citrix inloggen thuis

Citrix Workspace ziet de digitale werkplek ook wel als belangrijk startpunt van de werkdag. Daarom zorgen ze ervoor dat het eenvoudig is om razendsnel tussen apps te schakelen, waar je ook bent. Doordat we sinds de COVID-19 pandemie vaker thuis zijn gaan werken, is zo’n digitale werkplek belangrijker geworden dan ooit.

Door de integraties met zowel online als offline apps wordt digitaal (samen)werken met Citrix Workspace een stuk eenvoudiger. Dat komt de algehele workflow van het bedrijf ten goede, wat dus uiteindelijk ook een positief effect heeft op de resultaten van de organisatie.

Citrix Workspace installeren en eenmalig aanmelden

Het fijne aan Citrix Workspace is dat je eenmalig alles moet koppelen, en vanaf dan altijd toegang hebt tot alles wat je nodig hebt. Zo ga je voor geautomatiseerde workflows, waar je ook bent. Je meldt je aan en voegt bijvoorbeeld programma’s als Chrome, mail, Slack, Media Player, Photoshop, cloud opslag, Microsoft tools, et cetera toe. Zo open je vanuit Citrix Workspace voortaan eenvoudig alle programma’s.

Synchronisatie Citrix Workspace app

Het grote voordeel van Citrix is dat je alles op één plek hebt, en dat je altijd toegang hebt, waar je ook bent. Download de Citrix Workspace app, log in op het gewenste apparaat en heb direct toegang tot alles wat je gekoppeld hebt. Alles wordt namelijk gesynchroniseerd en de actieve sessie wordt op het volgende device voortgezet. Na het eenmalig inloggen (Single Sign On) herkent de slimme technologie het betreffende profiel en alle toegankelijkheden die daarbij horen.

Is Citrix Workspace veilig in gebruik?

Citrix zorgt voor uitstekende beveiliging. Data wordt beschermd middels slimme technieken en versleutelingen. Er zit tevens een extra beveiligde browser ingebouwd die je beschermt tegen malware. Ook zijn er maatregelen genomen om gegevensverlies te voorkomen. Citrix Workspace ondersteunt een speciaal risico gebaseerd security model met machine learning dat op basis van de behoeften van de IT-afdeling en de wensen van gebruikers een optimale veilige omgeving creëert.

Probeer de Citrix Workspace download!

Vergeet een hele rij aan tabbladen en openstaande programma’s, of uren zoeken in verschillende cloud programma’s naar het juiste bestand, want met Citrix Workspace kies je voor een alles-in-een oplossing. Je kunt nu Citrix downloaden voor Mac, Windows, iOS en Android. Probeer het zelf en ervaar het gemak van deze tool!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Planning en organisatie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Google Presentaties.