Google Workspace downloaden

Ben je op zoek naar een professioneel pakket voor e-mail, bestanden delen en bewerken en online meetings? Dan zit je goed met deze download van Google Workspace!

Wat is Google Workspace?

Google Workspace stond voorheen bekend als G-Suite en is hét pakket voor slim communiceren en bestanden bewerken en verwerken. Zoals ze zelf zeggen: ‘Hoe teams van elke grootte contact kunnen houden, content kunnen maken en kunnen samenwerken’. Elk Google Workspace abonnement bevat de volgende tools:

Google Workspace gratis downloaden

Wil je Google Workspace downloaden, gratis en voor niets? Het goede nieuws is dat je de tools 14 dagen kosteloos kunt proberen. Helaas is het daarna niet meer gratis en gebruik je het vanaf €4,68 per maand. Voorheen was Google Workspace Google G Suite, wat wel gratis in gebruik was, maar vanaf 1 juli 2022 is dit niet meer beschikbaar. Hoe kun je gratis Google Workspace downloaden en de trial van 14 dagen meepakken?

 1. Start de download via de button
 2. Kies het juiste besturingssysteem
  Google Workspace Windows of Mac
  Google Workspace Android of iOS
 3. Nadat je een account hebt aangemaakt is Workspace via ieder device te koppelen en te synchroniseren

Hoe werkt Google Workspace?

Google Workspace is echt de je-van-het als het aankomt op gebruiksgemak. Dat begint met gigantisch veel cloudopslag, waarop je alles kunt opslaan. Vervolgens kun je online aan bestanden werken, zodat er nooit iets verloren raakt. Ga er maar vanuit dat Google Workspace uitstekend beveiligd is, zodat alle company gegevens privé blijven. En wat nog meer zo fijn is aan Workspace van Google: alle programma’s werken perfect met elkaar samen!

Ideaal voor samenwerken in teams

Samenwerken? Meerdere teamleden kunnen tegelijkertijd in Drive documenten werken! Tevens kies je zelf welke documenten je met wie deelt. Daarbij kun je kiezen tussen alleen-lezen of bewerkingsrechten. Maar dat is nog niet alles, want met Google Meet en Google Chat kun je eenvoudig communiceren en ook vanuit daar direct doorgestuurde bestanden een plekje geven in de cloud. Alle tools werken perfect samen, of je nu alleen werkt of samen met collega’s.

Welke tools in Google Workspace?

Hierboven gaven we je al een overzicht van de programma’s in Google Workspace. Om meer over een specifieke tool te weten te komen klik je het beste even door op de links onder bovengenoemde programmalijst. Daar vind je namelijk onze informatiepagina’s over ieder specifiek programma. Hieronder geven we je nog een korte samenvatting van de highlights.

E-mailen met Google Gmail Workspace

Gmail kunnen we toch wel hét e-mailprogramma noemen. Wereldwijd bekend en door veel organisaties gebruikt. Het werkt super eenvoudig en je kunt instellingen helemaal naar wens aanpassen. Maak je eigen organisatie e-mailadres aan, krijg direct toegang tot Google Chat, archiveer, markeer met sterren, snooze berichten en laat automatische afwezigheidsberichten achter. Dit e-mailprogramma heeft alles voor je in petto wat je je maar wensen kan.

Bestanden bewerken met Google Docs, Presentaties en Spreadsheets 

Wie wel eens werkt met Microsoft Word, PowerPoint en Excel zal vast ook blij worden van Google Docs, Google Presentaties en Google Spreadsheets. Dit zijn namelijk vrijwel dezelfde programma’s, maar dan vanuit de Cloud. Zo raak je die tabellen, teksten en diashows nooit meer kwijt. En wat erg handig is: je kunt dus samen met collega’s in deze bestanden werken. Handig voor het delen van cijfers of het reviewen van teksten.

Enquêtes afnemen met Google Forms

Wat ook een zeer gewilde tool is, is Google Forms. Dit programma maakt het mogelijk om eenvoudig vragenlijsten op te stellen en te versturen. Zo kun je bijvoorbeeld een medewerkerstevredenheidsonderzoek doen, maar ook inschrijvingen verzamelen voor een bepaalde cursusdag of een personeelsfeest. Met tal van gestandaardiseerde opties voor vraagtypen heb je binnen een mum van tijd die enquête af. Bovendien verstuur je hem vanuit Forms direct naar al je Gmail-contacten.

Projecten managen en planning bijhouden met tal van Workspace tools

In de Google Agenda houd je meetings en afspraken bij en stel je optioneel reminders in via Gmail om nooit een afspraak te missen. Denk aan een Google Meet afspraak met klanten. Wil je to-do lijsten maken? Gebruik dan Google Keep, de ideale hulp voor projectmanagement. En via Google Jamboard kunnen jullie online brainstormen. Wil je uitbreiden met een intern social media kanaal voor medewerkers? Zet dan in op Google Currents en laat iedereen creatieve ideeën delen.

Google Workspace abonnement

Met de Google Workspace download op deze pagina gebruik je het programma dus 14 dagen gratis. Daarna kun je overstappen op een abonnement, waarbij je het abonnement afstemt op basis van de bedrijfsgrootte:

 • Google Workspace Business Starter: 30 GB cloudopslag per gebruiker en videovergaderingen tot 100 deelnemers.
 • Google Workspace Business Standard: 2 TB cloudopslag per gebruiker en videovergadering tot 150 deelnemers. Extra functies zoals ruisonderdrukking in Meet en opslaan van vergaderingen.
 • Google Workspace Business Plus: 5 TB cloudopslag per gebruiker en videovergaderingen tot 250 deelnemers. Extra functies voor beheer, beveiliging en juridisch doorzoeken van digitale data.
 • Google Workspace abonnement op maat: Op aanvraag, met gepersonaliseerde opties en extra uitgebreide support.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Planning en organisatie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Microsoft Powerpoint.