Google Chat downloaden

Met Google Chat breng je communicatie tussen teams naar een hoger niveau. De tool is onderdeel van Google Workspace en wordt vooral zakelijk gebruikt. Op zoek naar een gratis Google Chat download? Op deze pagina van Downloaden.nl ben je aan het juiste adres!

Google Chat voor desktop en smartphone

Met Google Chat kun je anderen directe berichte sturen of deelnemen in groepsgesprekken. Bovendien is de integratie met andere Google tools naadloos, waardoor je tal van bestanden eenvoudig kunt delen en opslaan in de cloud. De voordelen van Google Chat:

  • Zakelijke tool voor berichten versturen
  • Direct messages of groepsgesprekken
  • Eenvoudig bestanden delen en opslaan in de cloud
  • Altijd toegang vanaf ieder apparaat
  • Naadloze integratie met Google Workspace tools
  • Veilig in gebruik

Google Chat gratis downloaden

Wil je Google Chat downloaden, gratis en voor niets? Dan zit je goed hier op Downloaden.nl. We hebben een free trial voor je klaarstaan waarmee je het complete Workspace pakket van Google maar liefst 14 dagen gratis kunt gebruiken. Hoe werkt gratis Google Chat downloaden?

  1. Start de download via de button
  2. Kies het juiste besturingssysteem
  3. Start met Google Chat en synchroniseer met al je apparaten

Wanneer je deze gratis proefversie downloadt krijg je naast Chat ook toegang tot onder meer Google Meet voor videobellen, Google Docs, Spreadsheets en Presentaties voor het verwerken van informatie, de volledige functies van Zakelijk Gmail en veel cloud opslag voor het veilig bewaren van bestanden. Na afloop van de free trial beslis je zelf of je je pakket vanaf €4,64 per maand wilt verlengen.

Hoe werkt Google Chat?

Google Chat is zoals de naam al aangeeft een programma waarmee je berichten naar anderen kunt sturen. Dit kan zowel binnen als buiten je eigen team. Groot voordeel aan het programma is de samenwerking met andere Google tools. Zo kun je bestanden doorsturen en direct opslaan in de cloud. Ook heb je indien gewenst altijd inzicht in de chatgeschiedenis, zodat je gemakkelijk relevantie informatie kunt terugvinden.

Gesprekken in chatruimtes

Je maakt gemakkelijk meerdere groepsgesprekken aan om met collega’s te overleggen in projectgroepen. Zo bewaar je informatie over bepaalde zaken altijd overzichtelijk op één plek. Vanaf het Business Standaard pakket kun je bovendien ook gasttoegang verlenen, bijvoorbeeld aan freelancers die onderdeel zijn van een bepaalde opdracht.

Notificaties instellen

Per apparaat en per channel kun je instellen welke notificaties je wilt ontvangen. Zo kun je bijvoorbeeld alleen een melding op je smartphone doorgeven, terwijl je dit uitschakelt op desktop. Veel vrijheid om alles naar wens in te stellen. Handig, want je zit er immers niet altijd op te wachten om direct een melding te krijgen. Door de settings naar wens in te stellen beslis je dus zelf je prioriteiten.

Videobellen vanuit Google Chat

Chat werkt perfect samen met Google Meet. Zo kun je vanuit het dashboard ook meteen een nieuwe vergadering starten met collega’s of met contacten buiten de organisatie. Ook kun je vergaderingen inplannen en direct koppelen aan je agenda. Verder voeg je vanuit het dashboard ook taken toe aan je to-do lijstje. Met Google Workspace kies je voor een effectieve workflow!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Chatten en bellen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is ManyCam.