Microsoft Word downloaden

Gratis Microsoft Word voor Mac, Windows, iOS of Android downloaden? Dat kan op Downloaden.nl! 

Microsoft Word voor Windows, Mac, Android en iOS 

Schrijf je regelmatig teksten? Via Word van Microsoft gaat dat snel en gemakkelijk. Dit programma dat ondertussen uitgegroeid is tot een must voor iedere pc is hét tekstverwerkingsprogramma met tal van opties voor het professioneel opmaken van je documenten. Van verslagen tot boeken, sjablonen, schema’s en CV’s, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

 • Nieuwe bestanden aanmaken 
 • Doorgestuurde Word-documenten openen en bewerken 
 • Ruime keuze uit lettertypen en opmaakstijlen 
 • Werken met kleuren en markeringen 
 • Invoegen van afbeeldingen, grafieken en symbolen 
 • Bestanden maken en opslaan in verschillende formaten en bestandstypen 
 • Spellingscontrole 
 • En nog veel meer! 

microsoft word

Microsoft Word gratis downloaden 

Wil je Word van Microsoft downloaden? Dan ben je op Downloaden.nl aan het juiste adres. Met slechts enkele klikken ga je direct aan de slag in deze tekstverwerker. Hoe werkt gratis Word downloaden? 

 1. Start de download via de button. 
 2. Kies het juiste besturingssysteem: Word voor MacOS, Word voor Windows, Word voor iOS of Word voor Android. 
 3. Open Word en start! 

Hoe werkt Word? 

De kans is groot dat je al ooit hebt gewerkt met Word. Waar het vroeger in de basis vooral werd gebruikt voor het schrijven van teksten, is het tegenwoordig veel meer dan dat. Kortom, de tekstverwerkingsfuncties zoals je die gewend bent, maar dan met extra opties en gereedschappen voor het perfectioneren van je documenten. Denk bijvoorbeeld aan het werken in gedeelde documenten, het direct vertalen van teksten, 3D-modellen invoegen en nieuwsbrieven en webpagina’s opmaken. 

Teksten opmaken in Word 

In Word heb je tal van mogelijkheden om je teksten professioneel op te maken. Zo kies je uit honderden voorgeprogrammeerde lettertypen of download je zelf een ander lettertype dat je gemakkelijk aan je Word-collectie toevoegt.  

Daarnaast stel je eenvoudig koppen in, markeer je teksten of maak je ze dik- of schuingedrukt, centreer je je teksten of lijn je ze op een andere manier uit en bepaal je zelf de regelafstand.  

Afbeeldingen, tabellen en grafieken invoegen 

Ook afbeeldingen invoegen gaat gemakkelijk in de tekstverwerker. Word geeft je zelfs de mogelijkheid om ze in het programma te bewerken, bijvoorbeeld qua grootte of qua kleur en helderheid. Plaats ze bijvoorbeeld achter of naast de tekst. 

Via het menu ‘Vormen’ kun je verschillende tekeningen invoegen, waaronder zonnen, smileys, pijlen, vierkanten en cirkels, et cetera. Ook zelfgetekende vormen zijn mogelijk. 

Tevens kun je tabellen en grafieken vanaf scratch aanmaken. Staaf-, cirkel-, lijndiagrammen, het zijn slechts enkele voorbeelden. Zo geef je een finishing touch aan onder andere jaarverslagen en papers. 

Inhoudsopgave en paginanummering 

Maak je een boekwerk, verslag of paper? Met één klik op de knop krijgt je document een inhoudsopgave, die je ook weer met één klik kunt bijwerken als je wijzigingen in het document doorvoert. Paginanummers en voetnoten kun je ook toevoegen. 

Controleren: spellingscontrole of opmerkingen doorvoeren 

Tekst gereed? Met de spellingscheck haal je er snel kleine foutjes uit. Kijk je het document van iemand anders na of twijfel je zelf ergens over en stuur je het document ter feedback door? Met de functie ‘nieuwe opmerking’ plaats je notities in de kantlijn. Tevens kun je aanpassingen automatisch bij laten houden. 

Opmaken en opslaan in diverse (bestands)formaten 

Microsoft Word opent standaard in staand A4-formaat. Dit kun je echter gemakkelijk aanpassen, bijvoorbeeld naar een liggend Word-document of een ander formaat. 

Ook bij het opslaan van je bestanden heb je meerdere opties, zoals opslaan als PDF. Of je kunt je Word-documenten omzetten naar webpagina’s. Dit is handig als je het wilt versturen als nieuwsbrief op als online document wilt publiceren. 

Functies via de rechtermuisknop: van slim zoeken tot synoniemen 

Erg handig aan Word zijn de snelle functies die je tot de beschikking krijgt wanneer je met je rechtermuisknop op een deel van de tekst klikt. Zo kun je bijvoorbeeld knippen en plakken in verschillende opmaakstijlen. 

Daarnaast is de slimme functie ‘synoniemen’ erg handig. Klik met je rechtermuisknop op een woord en ontdek direct de synoniemen voor dat woord. Ook kun je via de rechtermuisknop direct koppelingen/hyperlinks invoegen. 

Tot slot is de functie ‘Slim zoeken’ interessant om te ontdekken. Het geeft je de mogelijkheid om binnen je Word-document naar informatie op het web te zoeken. Leer betekenissen via Wikipedia of zoek naar andere relevante artikelen, waarvan je de informatie eventueel meteen in het document kunt verwerken. 

Microsoft Word app 

Microsoft Word heeft tegenwoordig ook een app beschikbaar voor het schrijven, bewerken en delen van documenten. Handig voor als je documenten wilt bewerken of redigeren als je onderweg wilt, bijvoorbeeld op je tablet of smartphone. 

Microsoft Word onderdeel van Office 365 

Waar je vroeger Word eenmalig aanschafte, kun je tegenwoordig uit de voeten met Office (365), het totaalpakket waarin je naast Word ook programma’s als Excel, PowerPoint en Teams vindt. Je kiest tussen eenmalige aanschaf of een maand-/jaarabonnement, maar via Downloaden.nl gebruik je het totaalpakket van Office een maand gratis. Download hier Office 365 gratis. 

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Tekst en Administratie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is AFAS Pocket.