Polaris Office downloaden

Een gratis office pakket met een strakke en moderne interface? Dat zich qua snelheid en functies kan meten met Microsoft Office? En zelfs net wat makkelijker werkt? Het bestaat! En het heet Polaris Office.

Wat is Polaris Office?

Jarenlang was Microsoft Office de marktleider op het gebied van office pakketten. Sterker nog, het was een van de weinige opties die je had. Of zelfs ooit van gehoord had. Dat moest anders, vonden veel programmeurs en andere knappe technische koppen. Een van de alternatieven voor en antwoorden op Microsoft werd Polaris, ontwikkeld in Zuid-Korea. Je kunt de office suite van Polaris gratis downloaden voor thuisgebruik. Wil je nog meer opties ontgrendelen, advertenties uitbannen of de software ook op het werk gebruiken? Dan zijn er verschillende licenties aan te schaffen.

Waarom Polaris Office downloaden?

Een beetje een open deur, maar toch: het is geheel gratis. Dat is best lekker, in vergelijking met de €65 per jaar voor Microsoft, of de €139 voor een levenslange licentie. En dat zijn nog maar de prijzen voor het gebruik op één (Windows) computer. Met Polaris kun je daarentegen met meerdere mensen tegelijk aan één document werken en de gratis versie is te synchroniseren met 3 apparaten.

Naast het feit dat Polaris lief is voor je portemonnee, bezit het ook een boel functies die zich gewoon kunnen meten met Microsoft. Zo is de user interface zeer intuitief; iedereen kan meteen met het programma werken. Verder hoef je maar één programma te downloaden, om meerdere soorten documenten te downloaden. Of het nu een presentatie, tekstbestand of spreadsheet is: je hebt er alleen Polaris voor nodig. Dat betekent dat je harde schijven én werkgeheugen een stuk meer vrije ruimte overhouden.

Vooraf ontworpen templates worden helaas niet meegeleverd, maar je kunt wel zelf templates creëren. Dit is een optie die in Microsoft Word niet eens aanwezig is!

Nog meer creativiteit met AI

Polaris Office 2017 is naast uitgebreid en compleet, ook heel innovatief. Er wordt namelijk druk geëxperimenteerd met kunstmatige intelligentie (AI). Je vindt al twee functies die hieraan voldoen. Zo is het mogelijk om geluidsopnamen om te laten zetten in tekst, of andersom. Daarnaast kan de software afbeeldingen ‘lezen’. Belangrijk document gescand? Of een foto gemaakt van een stuk tekst? Upload dit in Polaris en de gefotografeerde tekst, wordt omgezet in een tekstdocument.

Alle pluspunten van Polaris Office:

 • Ondersteunt alle formats, o.a: Word, Excel, Powerpoint, PDF, ODF en TXT
 • 1 applicatie voor al je documenten
 • PDF bekijken (in betaalde versie kun je deze ook bewerken en converteren naar bv. Word)
 • Voor smartphones, tablets en computers
 • Met meerdere gebruikers aan één bestand werken
 • Tot 60 MB per maand gratis
 • Gratis cloudservice van 1 GB bij Polaris Drive
 • Direct verbinden met o.a. Google Drive en Dropbox
 • Documentversie management (herstellen tot 3 dagen terug)
 • Wachtwoorden instellen
 • Gebruik op 3 apparaten
 • Spellingcontrole

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Tekst en Administratie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is AFAS Pocket.