ToDoList downloaden

Met ToDoList vergeet je nooit meer wat in het leven! Dit alles-in-1 programma voor Windows werkt als een agenda, kalender en todo-lijst. Al je taken, afspraken en belangrijke memo's zijn erin verzameld en zorgvuldig geordend.

Waarom ToDoList downloaden?

Een van de belangrijkste redenen: het is gratis en dat zal het ook altijd blijven. Dat is al heel wat beter dan andere software in deze categorie, zoals Microsoft Project.

Daarnaast is ToDoList er echt voor iedereen. Van thuisgebruikers die niet willen vergeten nog aardappels te halen tot bedrijven die een manier zoeken om de facturatie te plannen. Doordat het programma geheel zelf in te richten en in te delen is, kan het zo breed worden ingezet. Voeg zelf extra velden toe, of verdeel hoofdtaken in meerdere subtaken.

Starten met ToDoList

In het begin kan deze software enigszins intimiderend overkomen. Er zijn ook zoveel opties! En zoals we al eerder aangaven, is het hele programma naar je eigen behoeften in te delen. Het is dus erg belangrijk om je goed in te lezen. Hierna zul je een stuk beter de mogelijkheden en doelen begrijpen, waardoor het inrichten een stuk gemakkelijker zal gaan. Je zult zien dat alles zich vanzelf wijst.

Waarin onderscheid ToDoList zich van andere takenprogramma’s?

Je kunt bij ToDoList hiërarchieën aanbrengen, waardoor complexe taken worden opgedeeld in eenvoudigere subtaken. Hiermee kun je net zo ver gaan tot er geen verdere vereenvoudiging mogelijk is. Bij iedere subtaak stel je vervolgens een aparte start- en einddatum, prioriteiten en andere variabelen in. Bij de voltooiing van een subtaak, worden de bovenliggende taken meteen bijgewerkt. Zo blijf je heel precies op de hoogte van de voortgang van een project.

Enkele handige functies van ToDoList:
  • Onbeperkt lijsten en planningen maken
  • Onbeperkt taken toevoegen en verdelen
  • Subtaken aanmaken
  • Prioriteiten instellen
  • Vorderingen staan in procenten aangegeven
  • Datum, tijd en tijdsduur invullen
  • Kleurcoderingen, makkelijk voor status en categorieën
  • Omschrijvingen

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Planning en organisatie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Microsoft Planner.