Google Chrome downloaden

Een zeer snelle en gebruiksvriendelijke webbrowser is Google Chrome. Na het aanklikken van het pictogram word de browser geopend. Dankzij de krachtige JavaScript engine worden webapplicaties razendsnel uitgevoerd. Zoeken en navigeren op internet is nu nog makkelijker doordat de adresbalk in Google Chrome tegelijkertijd de zoekbalk is. Deze balk, ook wel de Omnibox genoemd, geeft je suggesties terwijl je aan het typen bent. Heel makkelijk als je even niet meer precies weet wat de naam van een website was. De tabbladen die je in Google Chrome open hebt staan kun je zelf rangschikken. Dit doe je door ze te slepen en ergens anders los te laten. Bovendien word de webbrowser niet langzamer als je meer tabbladen open hebt staan.

Wat ook heel fijn is aan de gratis software Google Chrome is dat je anoniem kunt surfen. Dit doe je in de incognito modus. Je bezochte websites en je downloads worden niet geregistreerd in de surf- en downloadgeschiedenis. Ook cookies worden automatisch verwijderd zodra de incognito modus word uitgeschakeld.

Een leuk extraatje van Google Chrome is dat je je aan kunt melden. Wanneer je dit doet worden al je applicaties, bladwijzers, instellingen en je geschiedenis zichtbaar op alle apparaten waarop je je aanmeld. Dit wil ook zeggen dat je Google Chrome naar je eigen smaak kunt stylen en dat dit terugkomt op al je apparaten. Bovendien kun je je wachtwoorden altijd heel eenvoudig ophalen waar je ook bent.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Webbrowsers.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Safari.