Google Chrome downloaden

Download de meest gebruiksvriendelijke browser die er te vinden is: Google Chrome.

Toen internet echt in opkomst begon te raken, leek het alsof er maar één browser was die er toe deed: Internet Explorer. Maar deze browser is inmiddels al een aantal keer van zijn troon gestoten. Er zijn wel tientallen browsers om uit te kiezen. Wil je vooral graag een snelle browser, of juist een die je privacy optimaal beschermt? Wat je ook belangrijk vindt: er is een browser die bij jou past. En voor het merendeel van de mensen blijkt dat Google Chrome te zijn. Gebruiksvriendelijk, snel en intuitief. En heb je een Google account, bijvoorbeeld omdat je Gmail gebruikt? Dan kun je deze ook gebruiken voor Google Chrome: zo wordt de browser steeds een stukje slimmer en handiger in gebruik.

Wat is Google Chrome?

Google Chrome is de gratis webbrowser van Google en ook de meest gebruikte: 54% van de internetgebruikers gaat via Chrome het web op. En dat is niet zo gek ook: het is een zeer snelle en gebruiksvriendelijke browser.

In het hoofdscherm kun je meerdere tabbladen openen en met één Google-account beheer je op alle devices je favoriete instellingen. Zo kun je gewoon verder waar je gebleven was en ook diensten als YouTube en Gmail zijn op die manier gesynchroniseerd. Een ander opvallend aspect aan Chrome is dat de adresbalk meteen als zoekbalk fungeert: je kunt direct een zoekopdracht ingeven.

Andere belangrijke kenmerken:

  • Snelheid: van het openen op je bureaublad tot het surfen zelf
  • Phishing- en malwarefilters
  • Stabiel: iedere tab en plug-in wordt uitgevoerd in een eigen proces 
  • Incognito-modus: surfgedrag wordt niet opgeslagen
  • Volledig scherm: focus wordt gelegd op de internetpagina
  • Ingebouwde pdf-lezer
  • Synchronisatie op andere devices (Van auto-aanvullen tot extensies)
  • Automatische updates

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Webbrowsers.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is UC Browser.