Slack downloaden

Veel bedrijven en teams gebruiken tegenwoordig Skype. Je kunt gratis naar andere Skype gebruikers bellen en de chatfunctie is erg handig. Zo hoef je niet uren met elkaar aan de telefoon te zitten, maar zit je ook niet eindeloos te wachten tot iemand je mail eens heeft beantwoord. De chat-app Slack voor teams (van collega's tot je voetbalteam) gaat een stapje verder.

Wat zijn de voordelen van Slack?

Slack werkt op meerdere apparaten en besturingssystemen, ook als een gebruiker thuis een Android tablet heeft liggen en zakelijk een Macbook gebruikt. Je hoeft hierdoor nooit meer berichten dubbel te lezen, omdat Slack berichten snel synchroniseert tussen je verschillende devices. Daarnaast kun je in de gratis versie tot 10.000 berichtjes geleden terugzoeken.

Een andere handige feature, is dat je verschillende kanalen kan toevoegen. Bijvoorbeeld voor algemene berichten, een informele chat en een voor niet te missen berichten. In die verschillende kanalen kun je ook RSS-achtige feeds toevoegen. Zo worden jij en je collega's automatisch op de hoogte gehouden van belangrijke Twitteraars of relevante nieuwssites.

Hoe zit het met delen van bestanden?

Dit doe je makkelijk via de geïntrigeerde Dropbox en Google Drive functies. Je kunt in een chat naar de bestanden linken die je wilt delen en Slack zorgt ervoor dat ze meteen te vinden zijn voor je collega's. Heb je iets gemist? Geen nood, bestanden worden gegroepeerd en bewaard in een schuifmenu aan de zijkant.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Chatten en bellen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Google Allo.