WhatsApp downloaden

Zoek je de officiële WhatsApp download? Dan ben je hier op Downloaden.nl aan het juiste adres. Installeer WhatsApp en verzend oneindig veel berichten.

Wat is WhatsApp?

WhatsApp is, zoals ze het zelf uitleggen, een cross-platform mobiele berichten app. Tja, dit zegt natuurlijk nog niet veel, dus we zullen het even in duidelijke taal uitleggen. WhatsApp is een berichtenservice die gebruik maakt van je internetverbinding. Dat kan zowel de wifi als mobiele data zijn. Het grote voordeel is dat je geen (korte) sms’jes meer hoeft te sturen. En je kunt ook onbeperkt foto’s sturen, videobellen en groepsappen aanmaken.

Met WhatsApp verstuur je onbeperkt:

  • Tekst
  • Afbeeldingen
  • Video’s
  • Geluidsopnamen
  • Stickers

Gratis WhatsApp downloaden

Wil je WhatsApp downloaden, gratis en voor niets? Hier zit je goed! Kies tussen WhatsApp voor Android en WhatsApp voor iOS en koppel je account aan je telefoonnummer. Tevens kun je de WhatsApp desktop download gebruiken. Daarna kun je direct iedereen uit je contactenlijst benaderen. Hoe werkt gratis WhatsApp downloaden?

Kies het juiste besturingssysteem en start de gratis WhatsApp download via de button!

WhatsAppen met iedere smartphone

Je kunt WhatsApp eigenlijk op ieder systeem en iedere smartphone gebruiken. Dat betekent dat je met iedereen kunt chatten, oftewel appen! Dit is dan ook meteen het grote voordeel van de applicatie, je staat echt met iedereen in verbinding. Ongeacht welke telefoon hij of zij gebruikt. Super handig!

Hoe stel ik een profielfoto in op WhatsApp?

Ga naar instellingen via de puntjes rechtsboven in WhatsApp en klik op instellingen. Klik nu op de foto linksboven en selecteer een foto uit je galerij. Of maak een nieuwe foto! Je kunt tevens je naam en informatie wijzigen. Vul bijvoorbeeld alleen je voornaam in of zet een leuke quote of levensmotto onder het infoblok.

Hoe blauwe vinkjes uitzetten op WhatsApp?

WhatsApp geeft bij ieder verzonden bericht een aantal vinkjes. Eén vinkje betekent succesvol verzonden, twee vinkjes betekent succesvol afgeleverd. Wanneer deze twee vinkjes blauw worden, is je bericht gelezen door de ontvanger. Inmiddels is het mogelijk om de blauwe vinkjes-optie uit te zetten, zodat je wat meer privacy hebt. Als je de optie uitzet, zie je ook niet bij anderen of ze je bericht hebben gelezen.

Hoe laatst gezien uitzetten op WhatsApp?

Bij WhatsApp kun je zien wanneer iemand het laatst online is geweest. Wil je deze functie uitzetten, ga dan naar je instellingen (rechtsboven, drie puntjes), naar privacy en daar schakel je het uit. Net als met de vinkjes kun je de laatst gezien status dan ook niet meer bij anderen zien. Soms onhandig, maar ergens ook wel prettig.

Hoe doe je WhatsApp groepsgesprekken?

WhatsApp biedt je ook de mogelijkheid om groepsberichten te versturen. Je hebt hierbij twee keuzes. Je kunt een groep chat starten waarbij iedereen tegen elkaar praat, of je stuurt een bericht naar een grote groep mensen waarop iedereen individueel reageert. Dit is heel makkelijk om een mededeling of een uitnodiging te versturen.

Hoe (video)bellen met WhatsApp?

Daarnaast is het ook mogelijk om te bellen via WhatsApp. Je verbruikt geen belminuten, maar belt via het internet. Hier is tegenwoordig ook de optie om te videobellen aan toegevoegd. Diegene die je belt moet wel in het bezit zijn van WhatsApp, maar dat is in Nederland met 12 miljoen gebruikers geen probleem!

Kan ik WhatsApp desktop gebruiken?

Ja, dat kan! Je kunt WhatsApp bijvoorbeeld koppelen aan je computer of laptop. Of aan je tablet of iPad. Zo gebruik je WhatsApp Web / WhatsApp Desktop. Wil je WhatsApp web downloaden? Klik ook dan door op het gewenste besturingssysteem en wordt direct doorverwezen naar de juiste webpagina. Volg dan de instructies op het scherm.

Hoe kan ik WhatsApp chatgeschiedenis overzetten naar nieuwe telefoon?

Het overzetten van je chatgeschiedenis van WhatsApp gaat automatisch, nadat je inlogt op je nieuwe telefoon met hetzelfde telefoonnummer. Uiteraard kun je, indien je dit wilt, wel gedeeltes uit de geschiedenis (of alles) handmatig verwijderen.

Download WhatsApp gratis

De free WhatsApp download staat op je te wachten, zodat je al je contacten binnen handbereik hebt. Download WhatsApp mobiel, of ga voor de WhatsApp download pc, de keuze is aan jou. Een account aanmaken en gebruiken kost je helemaal niets!

Geniet van je sociale bezigheden met de WhatsApp free download!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Chatten en bellen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is MijnKPN.