WhatsApp downloaden

WhatsApp is, zoals ze het zelf uitleggen, een cross-platform mobiele berichten app. Tja, dit zegt natuurlijk nog niet veel, dus we zullen het even in duidelijke taal uitleggen. WhatsApp is een berichtenservice die gebruik maakt van je internetverbinding.

WhatsAppen met iedere smartphone

Je kunt WhatsApp eigenlijk op ieder systeem en iedere smartphone gebruiken. Dat betekent dat je met iedereen kunt chatten, oftewel appen! Dit is dan ook meteen het grote voordeel van de app, je staat echt met iedereen in verbinding. Ongeacht welke telefoon hij of zij gebruikt.

Met WhatsApp verstuur je onbeperkt:

  • Tekst
  • Afbeeldingen
  • Video’s
  • Geluidsopnamen

Blauwe vinkjes uitzetten

WhatsApp geeft bij ieder verzonden bericht een aantal vinkjes. Eén vinkje betekent succesvol verzonden, twee vinkjes betekent succesvol afgeleverd. Wanneer deze twee vinkjes blauw worden, is je bericht gelezen door de ontvanger. Inmiddels is het mogelijk om de blauwe vinkjes-optie uit te zetten, zodat je wat meer privacy hebt. Als je de optie uitzet, zie je ook niet bij anderen of ze je bericht hebben gelezenn

Groepsgesprekken

WhatsApp biedt je ook de mogelijkheid om groepsberichten te versturen. Je hebt hierbij twee keuzes. Je kunt een groepschat starten waarbij iedereen tegen elkaar praat, of je stuurt een bericht naar een grote groep mensen waarop ieder individueel reageert. Dit is heel makkelijk om een mededeling of een uitnodiging te versturen.

(Video)Bellen met WhatsApp

Daarnaast is het ook mogelijk om te bellen via WhatsApp. Je verbruikt geen belminuten, maar belt via het internet. Onlangs is hier ook de optie om te videobellen aan toegevoegd. Diegene die je belt moet wel in het bezit zijn van WhatsApp, maar dat is in Nederland met 10 miljoen gebruikers geen probleem! 

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Chatten en bellen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Nextdoor.