Adobe Photoshop downloaden

Gratis Adobe Photoshop download voor Windows en Mac? Die vind je via Downloaden.nl!

Adobe Photoshop voor Windows en Mac

Maak jij veel foto's? En ben je altijd op zoek naar het perfecte plaatje? Probeer je foto's dan eens te bewerken met Adobe Photoshop. Je kunt je foto's er simpel mee veranderen door bijvoorbeeld een effectje toe te voegen of bepaalde gedeelten te retoucheren. Denk aan rode ogen of oneffenheden op de huid. Maar ook ingewikkelde bewerkingen zijn mogelijk: je weet bijvoorbeeld vast wel je met dit programma iemand een compleet ander uiterlijk kan geven of ongewenste objecten kunt wissen.

Adobe Photoshop is een te groot en uitgebreid programma om hier helemaal uit te lichten. Daarom zetten we een aantal van de belangrijkste functies op een rijtje:

 • Vectoren maken (afbeeldingen die je kan vergroten zonder kwaliteitsverlies)
 • Filters over foto's leggen
 • Foto's (of delen hiervan) verscherpen of vervagen
 • Foto's die overbelicht of te donker zijn aanpassen
 • Rode ogen verwijderen
 • Objecten op de foto verplaatsen
 • Afbeeldingen vrijstaand maken
 • Bijsnijden
 • 3D maken
 • Uiterlijk van iemand veranderen

En nog veel meer!

Photoshop gratis downloaden

Wil je Photoshop van Adobe downloaden? Dan ben je op Downloaden.nl aan het juiste adres. Met slechts enkele klikken heb je dit uitgebreide programma tot je beschikking. Hoe werkt gratis Photoshop downloaden?

 1. Start de download via de button aan de rechterkant.
 2. Kies het juiste besturingssysteem: Photoshop voor MacOS of Photoshop voor Windows
 3. Open Adobe Photoshop en ENJOY!

Download gratis Adobe Photoshop voor Windows of Mac

Hoe werkt Photoshop?

Adobe Photoshop gedownload en aan de slag? Zoals verteld is Photoshop dus een programma met heel veel mogelijkheden. Heb je nog geen ervaring met het programma, maar wil je wel graag Photoshop leren? Photoshop kun je op verschillende manieren leren, waaronder:

 • (Online) cursus volgen
 • YouTube tutorials kijken, er zijn er genoeg!
 • Zelf ervaring op doen en ermee aan de slag

Wil je er zelf mee aan de slag, dan is het handig om een aantal basisfuncties te kennen. Hieronder een korte toelichting.

Afbeeldingen openen en opslaan in Photoshop

Via bestand > openen of nieuw, kun je een bestaande of nieuwe afbeelding openen in Photoshop. Nadat je klaar bent met de bewerking sla je het bestand op als PSD-bestand, zodat je later eventueel nog een bewerking uit kan voeren. Verder sla je de afbeelding op onder een ander bestandsformaat, afhankelijk van wat je met de afbeelding wilt doen.

Je Photoshopbestand opslaan als JPEG is een veel gekozen optie, omdat JPEG vrijwel altijd wordt ondersteund. Bijvoorbeeld voor gebruik op een website of op social media. Opslaan als PNG is ideaal wanneer je geen achtergrond in de afbeelding wil hebben. Wanneer je het bestand wil laten drukken dan kies je voor PDF.

Nieuwe laag aanmaken in Photoshop

Door lagen te maken kun je bijvoorbeeld meerdere afbeeldingen samenvoegen, een tekst toevoegen of vectorvormen toevoegen. Ook creëer je hiermee special effects. Je kunt zoveel lagen toevoegen als je wilt en je kunt ze activeren en deactiveren. Zo maak je je afbeelding helemaal naar wens.

Het aanmaken van de lagen is wat Photoshop zo uniek maakt tegenover veel andere bewerkingsprogramma’s. De lagen zorgen ervoor dat je precies ziet hoe de uiteindelijke afbeelding is opgebouwd. Via het menu voeg je gemakkelijk een nieuwe laag toe.

Photoshop filters en contrasten

Een filter in Photoshop aanbrengen? Door een laag Smart Filter over je afbeelding aan te brengen creeer je een ander effect. Zo kun je je afbeelding een vintage look geven, zwart-wit maken of de contrasten aanpassen.

Contrast en helderheid aanpassen in Photoshop kan ook handmatig. Met de Brightness/Contrast optie (zonnetje in het panel). Maar hiervoor ook weer bij voorkeur een nieuwe laag aan die je over de afbeelding heen legt, want dit is beter voor de kwaliteit en zorgt ervoor dat je eventuele wijzigingen in de toekomst gemakkelijker doorvoert.

Photoshop toolset

Fotobewerkingsprogramma Photoshop staat bekend om de uitgebreide toolset, die enerzijds wat moeilijker te leren kan zijn, maar anderzijds alles biedt wat je je ook maar kunt wensen. Veel gebruikte tools in de interface zijn:

 • Selectiegereedschappen zoals de lasso of toverstaf, waarmee je delen uit de afbeelding selecteert om ze later te bewerken.
 • Uitsnijd- en segmentgereedschappen, waarmee je (delen van) de afbeelding uitsnijdt.
 • Meetgereedschappen, zoals het pipet waarmee je de specifieke kleurcode van een deel van de afbeelding achterhaalt.
 • Gereedschappen voor retoucheren, zoals het verwijderen van rode ogen, het gummetje of de kloonstempel waarmee je bepaalde delen van de afbeelding dupliceert.
 • Teken- en tekstgereedschappen, waarmee je zelf opvullingen doet en lijnen en teksten toevoegt.

In onderstaand filmpje worden alle Photoshop functies nog eens kort aan je uitgelegd.

Adobe Photoshop voor je smartphone en tablet

Maak je ook foto's met een smartphone of tablet? Dan kun je deze met Photoshop Express alvast bewerken, voordat je echt aan de slag gaat op je computer. Zo heb je het halve werk al gedaan en heb je altijd een bewerkingstool bij de hand!

Automatisch bewerken met Adobe Photoshop Elements

Voor veel mensen is Adobe Photoshop een nogal intimiderend programma. Het heeft ook zo ontzettend veel functies! Wil je graag mooie foto's, maar is Adobe Photoshop echt te veel voor je? Probeer dan eens Adobe Photoshop Elements. Dit programma automatiseert de ordenings- en bewerkingsprocessen, zodat je met speels gemak de mooiste foto's kunt maken en delen!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Afbeelding & foto bewerken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Wondershare PDFElement.