Microsoft OneNote downloaden

Gratis Microsoft OneNote voor Mac, Windows, iOS of Android downloaden? Dat doe je via Downloaden.nl! 

Microsoft OneNote voor Windows, Mac, Android en iOS 

Ben je heel georganiseerd of zou je dat graag meer willen zijn? Dan is OneNote van Microsoft hét programma voor je! In dit digitale notitieblok voeg je al je aantekeningen en taken toe en verdeel je ze in secties en pagina’s.  

  • Onbeperkt notitieblokken toevoegen 
  • Verdelen in verschillende projecten 
  • Eenvoudig navigeren en zoeken 
  • Verduidelijken van taken met lettertypen, markeringen en labels 
  • Personaliseren met inktaantekeningen of media 
  • Delen en samenwerken 
  • Toegankelijk via gratis Microsoft e-mailadres 

Zet het installeren van OneNote maar alvast op je to-do lijst! 

Microsoft OneNote gratis downloaden 

Wil je OneNote van Microsoft downloaden? Dat kan via Downloaden.nl. Volg onderstaande stappen en start direct met het maken van aantekeningenlijstjes en to-do lists. Hoe werkt gratis OneNote downloaden? 

  1. Start de download via de button. 
  2. Kies het juiste besturingssysteem: OneNote voor MacOS, OneNote voor Windows, OneNote voor iOS of OneNote voor Android. 
  3. Maak een gratis account aan of log in en start met OneNote! 

Hoe werkt OneNote? 

Je aantekeningen en taken overzichtelijk noteren in lijstjes zorgt ervoor dat je effectiever werkt. OneNote is het ideale digitale notitieblok als het gaat om het snel typen van aantekeningen en het effectief bijhouden van taken. Het programma zit simpel en overzichtelijk in elkaar en is gemakkelijk in gebruik. Bovendien is het een goede aanvulling op al je Microsoft producten. OneNote is namelijk in dezelfde stijl ingericht en werkt perfect samen met Microsoft Outlook (mail). 

Nieuwe notitieblokken maken 

Start een nieuwe notitieblok door het onderwerp in te vullen. Vervolgens heb je alle ruimte vrij te besteden met tekst, opsommingen, markeringen en afbeeldingen. Het is ook mogelijk om tabellen of complete dossiers in te voeren. Zo heb je alle belangrijke gegevens op één plek. 

To-do lijstjes opzetten 

Een hele handige functie aan Microsoft OneNote is het toevoegen van takenlijstjes. Selecteer de taken, voeg het takenlabel toe en krijg direct een overzicht. Je kunt nu taken afvinken wanneer ze gereed zijn. 

Leef je uit op je notitieblok met tekeningen 

Schets jij ook altijd heel je notitievel vol wanneer je op papier aantekeningen maakt? Speciaal voor de liefhebbers heeft OneNote deze functie voor je toegevoegd! Klieder er op los via de tekenfunctie. Pas de dikte en kleur van je potlood aan. Het fijne is, je kunt het ook weer weghalen of (deels) uitgummen. 

Audionotities opnemen 

Soms is het simpelweg gemakkelijker om notities in de vorm van een geluidsfragment op te slaan. Je kunt dan audionotities opnemen, wel zo handig. Deze sla je op binnen je notitieblok. 

Navigeren, zoeken en labelen 

Je hoeft niet bang te zijn dat je het overzicht verliest als je tal van lijstjes aanmaakt. Het voordeel van een digitaal notitieblok is dat je door een zoekwoord in te typen direct het betreffende lijstje naar voren haalt. 

Je kunt ook zelf navigeren, bijvoorbeeld door je lijsten te ordenen op alfabet of op prioriteit. Tevens kun je labels toevoegen. Denk aan een telefoontje bij een nummer, een brief bij een e-mail, een slotje bij een wachtwoord of een ster bij belangrijke informatie. 

Notities delen en samen bewerken 

De aantekeningen en to-do lijstjes kun je delen met collega’s, klasgenoten, je partner of wie dan ook. Erg handig als je samen aan een project werkt. Iedereen kan bijvoorbeeld zijn of haar taken afvinken wanneer deze gereed zijn. Zo helpt OneNote je effectiever te werken 

OneNote app of desktop 

Microsoft OneNote open je gemakkelijk via desktop, maar je kunt tevens de app op je smartphone installeren. Zo heb je het altijd bij de hand. Denk aan het toevoegen van notities tijdens een meeting of onderweg, of juist iets in de privésfeer zoals het aanmaken van boodschappenlijstjes. Switch gemakkelijk tussen apparaten, je notities worden gesynchroniseerd. 

Microsoft OneNote onderdeel van Office 365 

OneNote is onderdeel van het Microsoft Office 365 pakket. Wanneer je dit pakket aanschaft dan maak je steeds automatisch gebruik van de nieuwste updates. Daarnaast heb je met Office toegang tot andere Microsoft programma’s, zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams. Download hier een maand gratis Office 365

Geen gebruikmaken van het totaalpakket van Microsoft? Dan is OneNote ook los te downloaden via de buttons. Maak je gratis outlook inlog aan en start direct met het maken van je notities. 

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Planning en organisatie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Rainlendar.