TeamViewer downloaden

Heb je een probleem op je computer, laptop of smartphone en ken je iemand die daar wel raad mee weet? Dan komt het handige TeamViewer goed van pas. Hiermee kun je je apparaat op afstand door een ander laten besturen. Je vindt hier een gratis TeamViewer download!

Wat is TeamViewer voor Windows, Mac, Android en iOS?

TeamViewer is dé tool voor afstandsbesturing van apparaten. Het is beschikbaar voor Windows, Mac, Android, iOS en Linux. Het voornaamste doel van deze tool is het op afstand bestuurbaar maken van besturingssystemen. Dit komt goed van pas wanneer je met een computerprobleem zit, waarbij je iemand nodig hebt die er meer verstand van heeft. Het is immers gemakkelijker als iemand de juiste stappen op jouw apparaat kan volgen, dan dat hij je bij wijze van via telefoon door een procedure moet loodsen. Kortom, TeamViewer zorgt ervoor dat hulp op afstand wat betreft devices instellen gemakkelijker wordt gemaakt.

 • Oplossing voor het veilig verbinden van apparaten
 • Systemen op afstand (laten) besturen
 • Zelf instellen welke rechten de gebruiker heeft
 • Goede beveiliging, onder meer via encryptie en wachtwoord
 • Eenvoudig te gebruiken interface
 • Snelle bestandsoverdracht vanuit de tool
 • Uitstekende klantenservice
 • Voor desktop, laptop en smartphone
 • Extra oplossingen voor bedrijven, zoals videovergaderingen, beheerders instellen en rapportages uitdraaien

TeamViewer gratis downloaden

Wil je TeamViewer downloaden, gratis en voor niets? Dan ben je op deze pagina van Downloaden.nl aan het juiste adres. De tool is te gebruiken op verschillende apparaten en zorgt ervoor dat gebruikers elkaar kunnen helpen bij het bedienen, monitoren en repareren van zowel computers als smartphones. Hoe werkt gratis TeamViewer downloaden?

 1. Start de download via de button
 2. Kies het juiste besturingssysteem
  TeamViewer desktop: TeamViewer Mac & TeamViewer Windows
  TeamViewer app: TeamViewer iOS & TeamViewer Android
 3. Je kunt nu twee devices aan elkaar koppelen (middels wachtwoord)

Hoe werkt TeamViewer?

Het programma TeamViewer werkt dusdanig eenvoudig dat je weinig kennis van IT hoeft te hebben om ermee uit de voeten te kunnen. Na de installatie van TeamViewer kun je inloggen met je nieuwe TeamViewer account. Vervolgens kun je computers en contacten aan je lijst toevoegen en met één klik verbinden.

Je kunt zelfs eenvoudig en snel bestanden versturen naar andere apparaten, en zelfs afdrukken op afstand. Natuurlijk bepaal je wel zelf wie welke rechten heeft. Wil je voortaan niet meer steeds bij iemand langs hoeven gaan om hem of haar te helpen? TeamViewer biedt uitkomst!

Is TeamViewer veilig in gebruik? 

Bij TeamViewer maak je gebruik van een gezamenlijk wachtwoord, zodat iemand in ieder geval niet zomaar toegang tot je apparaat kan krijgen. Je hebt keuze uit een vast en willekeurig wachtwoord per sessie. Je verbindt TeamViewer via internet en kunt optioneel een VPN instellen. Wanneer je iemand toegang geeft tot je apparaat, kun je eenvoudig instellen dat diegene slechts toegang krijgt tot bepaalde programma’s. Zo weet je zeker dat iemand niet al je gegevens doorspit.

TeamViewer maakt gebruik van 4096 RSA private/public-sleuteluitwisseling en AES 256-bit sessieversleuteling. Deze techniek is vergelijkbaar met https en SSL en voldoet aan de moderne beveiligingsstandaarden. Steeds weer zijn ze bezig om hun software veiliger te maken op basis van nieuwe mogelijke bedreigingen.

TeamViewer: uitstekende klantgerichtheid

Het team van TeamViewer staat op verschillende manieren klaar voor gebruikers bij vragen. Zo kun je ze bereiken via chat, servicetickets en telefoon. Tevens kun je terecht in je eigen portal of in de TeamViewer Community. Hier kunnen gebruikers elkaar helpen bij vragen. Ze bieden tevens een knowledge center met daarin veel gestelde vragen en oplossingen.

Niet voor niets won de tool in 2021 de European Customer Centricity Awards, waarbij ze van alle genomineerden het beste beoordeeld werden in de categorieën Employee Experience en Best User Experience. Uit hun cijfers blijkt dat er dagelijks meer dan 2,5 miljard apparaten verbonden zijn en dat er dagelijks wel 400.000 downloads van TeamViewer zijn!

TeamViewer upgrade voor bedrijven

De download van TeamViewer op deze pagina is gratis in gebruik. Deze is in principe bedoeld voor niet-commercieel privégebruik, zoals TeamViewer zelf aangeeft. Voor bedrijven hebben ze premium oplossingen, waarin ook TeamViewer Meeting (o.a. videovergaderingen, chat en scherm delen) inbegrepen zit. De beheerder kan apparaten toevoegen en tot wel 500 apparaten eenvoudig besturen. Tevens kunnen er rapportages uitgedraaid worden.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Planning en organisatie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is OneCalendar.