Microsoft OneDrive downloaden

Microsoft OneDrive is de eigen online opslagdienst van Windows. Je kunt hier al je (belangrijke) bestanden veilig kwijt, zodat je er altijd en overal bij kunt.

In principe werkt een online opslagdienst hetzelfde als een harde schijf, maar dan via het internet. En met extra functies. Zo is het onder andere mogelijk om op het ene apparaat te beginnen met een document en verder te gaan waar je gebleven was op het andere.

Waarom Microsoft OneDrive gebruiken?

Welke online opslagdienst je kiest, hangt vooral af van je persoonlijke voorkeuren en wat je al gewend bent. De meesten mensen zullen OneDrive kiezen omdat het al bij hun telefoon of Windows installatie kwam, of omdat Microsoft Office vraagt of bestanden ook in de cloud moeten worden opgeslagen. Dit is meteen ook het grote voordeel: OneDrive integreert naadloos met al je andere Windows toepassingen.

Ben jij niet zo'n Microsoft fan? Dan zijn ook online opslagdiensten als Google Drive en Dropbox gratis te downloaden!

Daarnaast zijn er natuurlijk nog een paar andere voordelen te bedenken:

  • 5GB gratis opslag
  • Online gratis versies van Word, Excel en Powerpoint
  • Bestanden uploaden via Windows Verkenner (drag and drop)
  • Gebruiksvriendelijke interface
  • Realtime synchronisatie
  • Offline toegang
  • Papieren inscannen met de camera van je telefoon

Je kunt belangrijke bestanden heel makkelijk kwijt raken door een crash, fysieke diefstal van je apparaat, digitale diefstal en ga zo maar even door. Maar negatieven van foto’s of kopieën van belangrijke documenten, die heb je niet meer fysiek in huis liggen. Daarom is het in deze tijden van ransomware en een steeds grotere digitale afhankelijkheid aan te raden om regelmatig een back up te maken. En een gratis programma als Microsoft OneDrive is hier natuurlijk ideaal voor!

Bestanden delen

Een back-up maken is niet het enige bestaansrecht van Microsoft OneDrive. Ook het delen van bestanden met familie, vrienden of collega’s is met het programma zeer eenvoudig! Je hoeft nooit meer moeilijk te doen met grote e-mailbijlages of USB-sticks. Je upload het te delen bestand gewoon in OneDrive en verstuurt een koppeling via e-mail, sms, iMessage of Facebook. Vervolgens kan iedereen met deze koppeling het bestand bekijken. Handig!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Google Drive.