Microsoft OneDrive downloaden

Gratis Microsoft OneDrive voor Mac, Windows, iOS of Android downloaden? Dan ben je op Downloaden.nl aan het juiste adres! 

Microsoft OneDrive voor Windows, Mac, Android en iOS  

Je kunt belangrijke bestanden heel makkelijk kwijtraken door een crash, fysieke diefstal van je apparaat, digitale diefstal en ga zo maar even door. Maar negatieven van foto’s of kopieën van belangrijke documenten, die heb je vaak niet meer fysiek in huis liggen. Daarom is het in deze tijden van ransomware en een steeds grotere digitale afhankelijkheid aan te raden om je gegevens digitaal op te slaan. En een gratis programma als Microsoft OneDrive is hier ideaal voor! 

 • Bestanden uploaden tot 100 GB 
 • Bibliotheken synchroniseren 
 • Ordenen in mappen en sorteren naar wens 
 • Toegang tot bestanden vanaf ieder device 
 • Offline aanpassingen worden doorgevoerd bij verbinding 
 • Samenwerken aan gedeelde bestanden 
 • Gemakkelijk uploaden via Windows Verkenner (drag and drop) 
 • Koppeling met Microsoft Teams, SharePoint en Outlook voor opslaan bestanden 
 • Papieren inscannen met de camera van je smartphone 
 • Goede beveiliging van je bestanden 

Microsoft OneDrive gratis downloaden 

Wil je OneDrive van Microsoft downloaden? Dat kan via Downloaden.nl! Volg onderstaande stappen en start direct met het veilig opslaan van je bestanden. Zo raak je ze nooit meer kwijt en zijn ze altijd toegankelijk! Hoe werkt gratis OneDrive downloaden? 

 1. Start de downloaden via de button. 
 2. Kies het juiste besturingssysteem: OneDrive voor MacOS, OneDrive voor Windows, OneDrive voor iOS of OneDrive voor Android. 
 3. Open OneDrive en upload je bestanden. 

Hoe werkt Microsoft OneDrive? 

Microsoft OneDrive is de eigen online opslagdienst (cloud storage) van Windows. Je kunt hier al je (belangrijke) bestanden veilig kwijt, zodat je er altijd en overal bij kunt.  

In principe werkt deze online opslagdienst hetzelfde als een harde schijf, maar dan via het internet. En met extra functies. Zo is het onder andere mogelijk om op het ene apparaat te beginnen met een document en verder te werken via een ander apparaat.  

Gebruiksvriendelijke interface 

In de handige interface van OneDrive kun je al je bestanden overzichtelijk indelen in mappen. Bovendien zijn je meest gebruikte bestanden met één klik toegankelijk, deze worden automatisch bovenaan weergegeven. Per bestand kun je acties uitvoeren, zoals het delen of direct bewerken van documenten. 

Uploaden van bestanden 

Na het openen van Microsoft OneDrive kun je direct alle gewenste bestanden uploaden. Of het nu gaat om tekstdocumenten, Excel-bestanden of foto’s en afbeeldingen, via Windows verkenner (of Finder op Mac) drag en drop je diverse bestandstypen gemakkelijk in de mappen. Het uploaden van bestanden in OneDrive is dus een fluitje van een cent. Je kunt ook op een later moment bestanden herverdelen in mappen. 

Documenten bewerken 

Een andere fijne functie is dat je opgeslagen documenten kunt editen binnen OneDrive. Klik hiervoor simpelweg het bestand aan en krijg direct de online versie van Word, Excel of PowerPoint. Voeg je aanpassingen door en check voordat je afsluit of het bestand opgeslagen is. Werk je offline, dan worden je aanpassingen alsnog opgeslagen als je weer online komt. 

Bestanden delen 

Een back-up maken en bestanden bewerken zijn niet het enige bestaansrecht van Microsoft OneDrive. Ook het delen van bestanden met familie, vrienden of collega’s is met het programma zeer eenvoudig! Je hoeft nooit meer moeilijk te doen met grote e-mailbijlages of USB-sticks. Je uploadt het te delen bestand gewoon in OneDrive en verstuurt een koppeling via e-mail, Whatsapp of social media. Vervolgens kan iedereen met deze koppeling het bestand bekijken. Tevens kun je anderen toegang geven tot het bewerken van de bestanden. 

Microsoft OneDrive app 

OneDrive voor desktop kun je op iedere computer gebruiken. Wil je OneDrive op mobiel hebben, dan kan dat met de app. Dit is vooral functioneel wanneer je veel bestanden via je smartphone doorkrijgt óf wanneer je veel foto’s maakt. Deze plaats je direct in mappen, dus stel dat je telefoon crasht dan ben je je favoriete kiekjes niet kwijt! 

Microsoft OneDrive onderdeel van Office 365 

OneDrive behoort tot een van de belangrijkste programma’s van het Office 365 pakket. Door een naadloze samenwerking met onder andere Microsoft OutlookWordExcel en PowerPoint haal je het maximale uit het bewerken, delen en opslaan van bestanden. Voor het complete pakket schaf je normaal een maand- of jaarabonnement aan, maar via Downloaden.nl gebruik je het totaalpakket een maand gratis. Download Office 365 hier gratis. 

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Privacy Drive.