Defraggler downloaden

Ben je niet tevreden over de standaard software van Windows om je schijven te defragmenteren? Dan zijn er een hoop goede alternatieven, waarvan het meest bekend en populair Defraggler is.

Wat is defragmenteren?

Defragmenteren komt erop neer dat bestanden op een schijf van een computer weer netjes worden geordend. Sommige systemen neigen er namelijk toe om bestanden na verloop van tijd in steeds kleinere stukjes en verspreid over de harde schijf op te slaan. Dit kost jou schijfruimte, omdat er tussen die stukjes niets opgeslagen kan worden. 

Fragmentatie (versnippering) ontstaat als er bij het schrijven van een bestand niet voldoende aaneengesloten vrije ruimte op de harde schijf is om alle gegevens achter elkaar te kunnen opslaan. Het bestand wordt dan opgedeeld en verspreid over lege plekken op de harde schijf opgeslagen. 

Hoe werkt Defraggler?

Zodra je Defraggler hebt gedownload en geïnstalleerd, is fragmentatie verleden tijd. Een snelle analyse van je schijf door Defraggler, neemt maar zo'n 30 seconden in beslag. Na deze analyse kun je er zelf voor kiezen om de schijven te defragmenteren of niet. 

Denk je dat het probleem niet ligt bij simpele fragmentatie, maar dat de schijven aan wat meer onderhoud toe zijn? Een grondige scan kan enkele uren duren, maar je krijgt er uiteindelijk wel een veel snellere computer voor terug!

Enkele opties van Defraggler zijn:
  • Geef aan welke locatie je wilt defragmenteren
  • Inplannen: laat de computer 's nachts defragmenteren
  • Werkt achter de schermen, zodat jij er geen hinder van ondervindt
  • Defragmenteert ook al reeds vrije ruimte

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Windows Repair.