Defraggler downloaden

Ben je niet tevreden over de standaard software van Windows om je schijf te defragmenteren? Dan zijn er een hoop goede alternatieven, waarvan het meest bekend en populair Defraggler is. Hier kun je gratis Defraggler voor Windows downloaden!

Defraggler voor Windows

Defraggler is een programma voor Windows waarmee je defragmenteert, oftewel je bestanden op de schijf weer netjes ordent. Hieronder vertellen we je uitgebreider hoe dat in zijn werk gaat. Maar eerst, kort samengevat de voordelen van Defraggler:

  • Een snellere Windows computer
  • Veilig in gebruik zonder bestanden te beschadigen
  • Schijfruimte vrijmaken

Defraggler downloaden gratis

Wil je Defraggler gratis downloaden? Dat kan via deze pagina van Downloaden.nl. Na installatie kun je direct met het programma aan de slag om je pc sneller te maken. Hoe werkt gratis Defraggler downloaden?

  1. Start de download via de button
  2. Installeer Defraggler op je Windows apparaat
  3. Open Defraggler en start direct met defragmenteren

Wat is defragmenteren?

Defragmenteren komt erop neer dat bestanden op een schijf van een computer weer netjes worden geordend. Sommige systemen neigen er namelijk toe om bestanden na verloop van tijd in steeds kleinere stukjes en verspreid over de harde schijf op te slaan. Dit kost je schijfruimte, omdat er tussen die stukjes niets opgeslagen kan worden.

Fragmentatie (versnippering) ontstaat als er bij het schrijven van een bestand niet voldoende aaneengesloten vrije ruimte op de harde schijf is om alle gegevens achter elkaar te kunnen opslaan. Het bestand wordt dan opgedeeld en verspreid over lege plekken op de harde schijf opgeslagen.

Hoe werkt Defraggler?

Zodra je Defraggler hebt gedownload en geïnstalleerd, is fragmentatie verleden tijd. Een snelle analyse van je schijf door Defraggler neemt maar zo'n 30 seconden in beslag. Na deze analyse kun je er zelf voor kiezen om de schijven te defragmenteren of niet.

Denk je dat het probleem niet ligt bij simpele fragmentatie, maar dat de schijven aan wat meer onderhoud toe zijn? Een grondige scan kan enkele uren duren, maar je krijgt er uiteindelijk wel een veel snellere computer voor terug!

  • Geef aan welke locatie je wilt defragmenteren
  • Inplannen: laat de computer 's nachts defragmenteren
  • Werkt achter de schermen, zodat jij er geen hinder van ondervindt
  • Defragmenteert ook al reeds vrije ruimte

Nóg meer opties voor een snelle en schone computer

Defraggler is onderdeel van het complete CCleaner pakket met diverse pc-optimalisatieprogramma’s (aanbieder Piriform).

Defraggler kun je gratis downloaden, maar je kunt er ook voor kiezen om een abonnement te nemen met de aanvullende programma’s CCleaner, Recuva en Speccy. Hiermee kun je bijvoorbeeld de harddisk en monitor opschonen, versnellen en verwijderde bestanden terughalen.

Kies tijdens het downloaden van Defraggler of je gaat voor de gratis optie of dat je een upgrade naar Professional Plus wilt met de complete toolset. Upgraden kan overigens op een later moment altijd nog, dus je kunt ook prima beginnen met gratis Defraggler om direct al verschil te merken in de snelheid van je computer.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is SyncBackFree.