CCleaner downloaden

Piriform CCleaner is gratis software die overbodige bestanden verwijdert, fouten in het systeem herstelt en software optimaliseert. Zo wordt jouw PC weer snel en is je privacy een stuk beter beschermt. Het is een van de populairste programma's voor het opruimen van pc's en dat is niet zonder reden.

Ccleaner: makkelijk in gebruik

Het enige wat je hoeft te doen om Ccleaner aan het werkt te zetten, is in de gebruiksvriendelijke interface het juiste schijfstation aangeven dat gescand moet worden. Vervolgens maakt het programma een handige analyse waarin het aangeeft hoeveel ruimte je kunt besparen en wat er allemaal opgelost kan worden. Kies vervolgens wat je wilt verwijderen of repareren en de software doet de rest!

Register opschonen met CCleaner

Daarnaast beschikt CCleaner beschikt over een ‘registry cleaner’, waarmee ongebruikte koppelingen en foute verwijzingen kunnen worden opgespoord. Je hoeft hier dus nooit meer een extra programma voor te gebruiken. Als laatste handige tool is er ook een veilige bestandsvernietiger ingebouwd, zodat je betrouwbare informatie compleet kunt wissen.

Waarom Ccleaner gebruiken?

Door het verwijderen van junkfiles, oude cachegegevens, browse historie, duplicaten en meer wordt je computer een stuk sneller en verbeteren de prestaties. Wij raden het programma dan ook van harte aan. Er bestaat zelfs een variant voor Android!

Belangrijkste functies
  • Verwijderen van overbodige bestanden en cookies voor een snellere computer
  • Windows Verkenner opschonen voor snellere zoekopdrachten
  • Schijfruimte creëeren door het verwijderen van oude bestanden
  • Problemen in het register opsporen en repareren of verwijderen
  • Startup manager

Het programma maakt een verschil in het opschonen van Windows en het register. Je kunt kiezen of je een van de twee op wilt schonen, of alle twee. Wij kiezen altijd voor een complete schoonmaak, zodat onze computer net zo snel blijft werken als toen we deze kochten. Doe je alleen een Windows schoonmaak? Dan worden o.a. prullenbak-, geschiedenis- en klembordbestanden verwijderd. Kies je voor een register schoonmaak, dan pakt CCleaner o.a. niet werkende lettertypen, verouderde software en het cachegeheugen aan.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Junkware Removal Tool.