CCleaner downloaden

Het gratis programma CCleaner van Piriform verwijdert alle overbodige bestanden van je computer, of deze nu op Windows of Mac draait.

Door het verwijderen van deze bestanden draait het systeem weer snel en verbeteren de prestaties. CCleaner is waarschijnlijk de bekendste 'cleaner' die er bestaat en ook wij raden het programma van harte aan. Er bestaat zelfs een variant voor Android!

Wat zijn de mogelijkheden van CCleaner?

CCleaner kan programma's, (systeem)herstelpunten, tijdelijke bestanden, identieke bestanden en incorrecte registersleutels verwijderen. Verder is er een functie om programma's uit te schakelen die tegelijk met Windows opstarten. Hierdoor is je computer sneller klaar voor gebruik. 

Belangrijkste functies
  • Verwijderen van onnodige bestanden en cookies voor een snellere computer
  • Windows Verkenner opschonen voor snellere zoekopdrachten
  • Schijfruimte creëeren door het verwijderen van oude bestanden
  • Problemen in het register opsporen en repareren of verwijderen
  • Startup manager

Het programma maakt een verschil in het opschonen van Windows en het register. Je kunt kiezen of je een van de twee op wilt schonen, of alletwee. Wij kiezen altijd voor een complete schoonmaak, zodat onze computer net zo snel blijft werken als toen we deze kochten. Doe je alleen een Windows schoonmaak? Dan worden o.a. prullenbak-, geschiedenis- en klembordbestanden verwijderd. Kies je voor een register schoonmaak, dan pakt CCleaner o.a. niet werkende lettertypen, veroudere software en het cachegeheugen aan.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Amigabit Privacy Cleaner.