CCleaner downloaden

Gratis CCleaner download voor Windows en Mac? Die vind je via deze pagina op Downloaden.nl!

CCleaner voor Mac en Windows

‘CCleaner is het beste programma voor het opschonen van uw computer’, dat zeggen de makers in ieder geval. Wij zijn het er ook mee eens, al jarenlang is dit een toonaangevend programma op de volgende 3 gebieden:

 • Computer sneller laten werken
 • Privacy beschermen
 • Beveiliging van computer, tablet en smartphone

CCleaner downloaden gratis

Wil je je trage computer of laptop weer snel maken op een veilige manier? Start dan direct met het gebruik van CCleaner. Je kunt je kostbare tijd immers wel beter besteden dan het wachten op computeropdrachten. Hoe werkt gratis CCleaner downloaden?

 1. Start de download via de button.
 2. Kies het juiste besturingssysteem: CCleaner voor MacOS of CCleaner voor Windows
 3. Open het programma en start direct met de grote schoonmaak!

Hoe werkt CCleaner?

Het opschoningsprogramma CCleaner is erg gemakkelijk in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen om CCleaner aan het werkt te zetten, is in de gebruiksvriendelijke interface het juiste schijfstation aangeven dat gescand moet worden.

Vervolgens maakt het programma een handige analyse waarin het aangeeft hoeveel ruimte je kunt besparen en wat er allemaal opgelost kan worden. Kies vervolgens wat je wilt verwijderen of repareren en de software doet de rest!

Waarom CCleaner gebruiken?

Door het verwijderen van junkfiles, oude cachegegevens, browse historie, duplicaten en meer wordt je computer een stuk sneller en verbeteren de prestaties. Wij raden het programma dan ook van harte aan. Er bestaat zelfs een variant voor Android én voor de Cloud!

Belangrijkste functies

 • Verwijderen van overbodige bestanden en cookies voor een snellere computer
 • Finder of Windows Verkenner opschonen voor snellere zoekopdrachten
 • Schijfruimte creëren door het verwijderen van oude bestanden
 • Problemen in het register opsporen en repareren of verwijderen
 • Startup manager

Het programma maakt een verschil in het opschonen van Windows/Mac en het register. Je kunt kiezen of je een van de twee op wilt schonen, of alle twee. Wij kiezen altijd voor een complete schoonmaak, zodat onze computer net zo snel blijft werken als toen we deze kochten.

Doe je alleen een Mac of Windows schoonmaak? Dan worden o.a. prullenbak-, geschiedenis- en klembordbestanden verwijderd. Kies je voor een register schoonmaak, dan pakt CCleaner o.a. niet werkende lettertypen, verouderde software en het cachegeheugen aan.

CCleaner Free, Professional en Plus

Ccleaner heeft 3 versies, waarschijnlijk wil je graag de gratis variant downloaden, toch delen we graag de verschillen met je.

 • Free: Snellere computer, privacy beschermen, handmatig scannen
 • Professional: Extra's bestaande uit continue controle, inplannen van opschoonbewerkingen
 • Professional Plus: Alleen voor Windows met defragmentatie en bestanden herstellen

De gratis versie van Ccleaner volstaat absoluut, de overige versies zijn eigenlijk ‘pure luxe’. Probeer daarom eerst de gratis versie uit, upgraden kan altijd nog.

Wil je naast CCleaner ook programma’s als Defraggler, Recuva en Speccy gebruiken voor het opschonen en sneller maken van je computer? Dan is het tevens mogelijk om een voordeelbundel met deze vier programma’s aan te schaffen. Door op onderstaande download te klikken, kies je zelf of je voor de gratis versie van CCleaner gaat of dat je de gehele bundel aanschaft.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is PC Inspector File Recovery.