Recuva downloaden

Een belangrijk bestand per ongeluk verwijderd? Je geheugenkaartje met vakantiefoto’s geformatteerd, maar de foto’s nog niet opgeslagen? Het overkomt iedereen wel eens. Gelukkig kun je met Recuva deze verwijderde bestanden opsporen en terughalen.

Recuva is gemaakt door de ontwikkelaars van het beroemde Ccleaner. Geen rare en overbodige snufjes dus voor Recuva: het programma is net zoals zijn grote broer gebruiksvriendelijk.

Hoe werkt het?

Als je Recuva opstart, krijg je de vraag om de Recuva Wizard te gebruiken om verwijderde bestanden terug te halen. Deze wizard is erg eenvoudig en dus ook ideaal voor beginnende gebruikers:

 1. Geef aan welk bestandstype je wilt herstellen. Je hebt de keuze uit Afbeeldingen, Muziek, Documenten, Video’s, Gecomprimeerde bestanden, E-mails en Andere.
 2. Geef vervolgens ook aan waar het verwijderde bestand opgeslagen was:
  - Ik weet het niet zeker
  - Op mijn mediakaart
  - In Mijn Documenten
  - In de Prullenbak
  - In een specifieke locatie.
 3. Klik op 'Start' om Recuva te laten zoeken naar de verwijderde bestanden. Dit is in enkele seconden gebeurd!
 4. Vink de bestanden aan die je terug wilt halen en klik op Haal terug. Vervolgens kies je een locatie om de verloren bestanden opnieuw op te slaan en druk je op OK. 

Heb je deze stappen doorlopen? Dan heb je als het goed is je foto's weer terug!

Volledige scan

 Je kunt er ook voor kiezen om de wizard te negeren en een volledige scan uit te voeren: Vink een locatie aan die moet worden gescand en binnen enkele ogenblikken verschijnt er een documentenlijst. De bestanden met een groen bolletje kunnen worden gerepareerd, rode bestanden zijn niet meer terug te halen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Advanced Systemcare PRO .