Speccy downloaden

Speccy is een gratis programma en verzamelt data over de aangesloten apparatuur op jouw computer. Het programma is gemaakt door Piriform, dat ook CCleaner ontwikkeld heeft. Een bekende speler dus op het gebied van computerprestaties. Hier op Downloaden.nl kun je Speccy direct downloaden!

Speccy voor Windows

Speccy onderzoekt verschillende onderdelen van je computer en plaatst de verzamelde gegevens in een overzicht. Op die manier ben je in één oogopslag op de hoogte van de staat van de hardware van je computer. De informatie kun je gebruiken als basis om te zien welke programma’s updates en aankoop upgrades nodig hebben.

 • Gedetailleerde rapportage van hardware op computer
 • Basis voor het opschonen van de pc
 • (Mogelijke) problemen in programma’s spotten en oplossen
 • Direct informatie opslaan als screenshots, XML of text file

Speccy downloaden gratis

Wil je Speccy downloaden en direct met het programma aan de slag? Dan zit je goed op deze pagina. Na installatie kun je meteen beginnen met de scan. Hoe werkt gratis Speccy downloaden?

 1. Start de download via de button
 2. Installeer Speccy op je Windows apparaat
 3. Open Speccy en start met het gebruik.

Hoe werkt Speccy?

Via Speccy kun je dus uitgebreide analyses genereren met informatie over de inhoud van je computer. Je kunt de gegevens in het programma zelf bekijken, of de verzamelde gegevens opslaan in de vorm van een XML of tekstbestand.  De volgende onderdelen van je pc kun je laten scannen:

Besturingssysteem

De versie van Windows en het geïnstalleerde service pack, de lijst van geïnstalleerde updates op het besturingssysteem en de actieve taken.

Microprocessor

De kloksnelheid, de temperatuur op de processor, processorkernen, klok- en bussnelheden (eventueel ook grafisch weergegeven).

Moederbord

Fabrikant, modelnummer, architectuur, temperatuur.

Werkgeheugen

Gegevens over grootte, fysiek gebruik en fysieke bezetting.

Harde schijf of solid state drive

Model, bezetting, gebruiksduur, status, temperatuur en partitionering van de harde schijf.

Activiteit

Van applicaties als de firewall en anti-virussoftware, versie-aanduidingen van Java en Internet Explorer, etc.

Tijdsgegevens

Zoals de datumnotatie en het tijdstempel

 • Videokaart
 • Randapparaten
 • Geluidskaart
 • Netwerk

Combineer Speccy met andere pc-optimalisatieprogramma’s

Speccy is dus onderdeel van Piriform, uitbrenger van verschillende handige tools op het gebied van een snellere en schonere computer. Je kunt het programma combineren met andere van deze tools:

Al deze tools zijn op Downloaden.nl gratis te downloaden. Je kunt er tijdens de gratis download ook voor kiezen om alle vier de programma’s als Pro bundel aan te schaffen. Hierbij krijg je toegang tot premium ondersteuning en de laatste software-updates gedurende je abonnementsduur.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is WinMend Disk Cleaner.