Google Classroom downloaden

Classroom van Google Workspace for Education is de ideale tool voor het geven en beheren van lessen door docenten. Blijf in contact met leerlingen en inspireer, onderweg én thuis. Gratis Google Classroom gebruiken? Dan ben je op deze pagina van Downloaden.nl aan het juiste adres!

Google Classroom voor Windows, Mac, Android en iOS

Classroom is een complete tool die het proces van lesgeven, coördineren en beheren vereenvoudigt. Zo wordt werk effectief gedaan en houd je als docent meer tijd over, altijd fijn natuurlijk. Dit is wat mag je verwachten van Google Classroom:

 • Makkelijker groepslessen inplannen
 • Leerlingen toevoegen aan les middels code of link
 • Automatische updates sturen aan leerlingen en ouders/verzorgers
 • Feedback opslaan en hergebruiken
 • Eenvoudig huiswerk nakijken en categoriseren
 • Originaliteitsrapporten voor scannen plagiaat
 • Combineer met Google Meet (is ingebouwd in tool)
 • Overige apps koppelen voor eindeloze leermogelijkheden
 • Hoge beveiliging, gegevens worden beschermd
 • Beter virtueel contact, efficiënt werken!

Google Classroom downloaden gratis

Google Classroom gratis downloaden? Dan zit je goed op deze pagina. Gebruik de Classroom download voor Windows, Mac, Android of iOS en ga direct aan de slag. Als docent richt je het beheer volledig naar eigen wens in. Hoe werkt gratis Google Classroom downloaden?

 1. Start de download via de button
 2. Kies het juiste besturingssysteem
 3. Maak Google Workspace aan en blijf Classroom onbeperkt gratis gebruiken

Classroom als onderdeel van Google Workspace

Google Classroom is op twee manieren te gebruiken, namelijk als gratis variant of als onderdeel van het betaalde pakket Google Workspace for Education. Bij deze twee optie sluit je een Workspace abonnement af. Hier zitten veel voordelen aan, omdat je Classroom kan combineren met alle andere Workspace applicaties.

Voorbeelden van deze tools die je kunt integreren binnen Workspace zijn Google Meet, Drive, Docs, Spreadsheets en Forms. Dit met veel cloudopslag en deelnemers aan videovergaderingen. Op deze manier haal je het maximale uit jouw lessen.

Door gebruik te maken van de Classroom gratis download op deze pagina kun je het complete Workspace pakket gratis 14 dagen proberen. Daarna kun je altijd kiezen of je wilt omschakelen naar een Workspace for Education abonnement, of dat je Google Classroom gratis blijft gebruiken. Bij gratis gebruik zie je af van de koppelingen met andere Google tools, maar krijg je wel toegang tot de overige functies van het programma.

Hoe werkt Google Classroom?

Het hulpmiddel Classroom biedt verschillende functies die handig zijn voor zowel leerlingen als docenten als ouders/verzorgers. Maak lesroosters en deel ze met anderen. Ook kun je virtuele lessen geven. Belangrijke aankondigen doe je via de functie Updates.

Effectief nakijken

Geen stapels papier meer, maar huiswerk inleveren via Classroom. Zo houd je gemakkelijk cijfers bij en kijk je virtueel na, wel zo handig.

Als docent komt het je vast bekend voor dat je regelmatig dezelfde feedback moet geven. In Classroom kun je feedback opslaan om die vervolgens later nog te personaliseren. Scheelt je veel tijd. Leerlingen kunnen gebruik maken van Originaliteitsrapporten. Hiermee kunnen ze werk automatisch laten scannen op mogelijk plagiaat.

Google Classroom app voor beheer onderweg

Je kunt altijd op Google Classroom inloggen, zowel via desktop als mobiel. Met de Classroom app heb je toegang onderweg. Zo krijg je inzicht in afspraken en de voortgang van leerlingen. Niet alleen docenten, maar ook leerlingen en ouders/verzorgen kunnen via de app inzicht krijgen in belangrijke deadlines en lesroosters.

Uitstekende beveiliging

Een tool waarin veel gegevens staan over leerlingen en werk wil je natuurlijk goed beveiligd hebben. En dat is wat je mag verwachten van Google Classroom.  Je kiest zelf wie er in de lesgroep komt en welke toegang zij verkrijgen. Iedere gebruiker krijgt unieke inloggegevens. Bovendien wordt de privacy van leerlingen beschermd en wordt informatie nooit gebruikt voor advertenties of andere commerciële doeleinden. Kortom, veilig en slim aan de slag met Google Classroom, probeer het zelf!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Planning en organisatie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Lightning.