Microsoft Forms downloaden

Gratis Microsoft Forms voor Mac, Windows, iOS of Android downloaden? Dat doe je via Downloaden.nl.

Microsoft Forms voor Windows, Mac, Android en iOS

Een formulier maken binnen enkele minuten, bijvoorbeeld voor een enquête, quiz of peiling? Daarvoor is Microsoft Forms het ideale programma. In snel tempo zet je eenvoudig een overzichtelijke vragenlijst op. De resultaten krijg je overzichtelijk en realtime in analyses te zien.

 • Snel enquêtes, quizen of peilingen opzetten
 • Van multiple choice, tot tekst- en beoordelingsvragen 
 • Opmaken in huisstijl
 • Vragenlijsten delen
 • Resultaten realtime inzichtelijk
 • Reageren op feedback van respondenten
 • Gratis in gebruik

Microsoft Forms gratis downloaden

 1. Wil je Forms van Microsoft downloaden? Dat doe je gemakkelijk en snel via Downloaden.nl. Je kunt daarna direct aan de slag met het opstellen en delen van vragenlijsten. Hoe werkt gratis Forms downloaden?
 2. Start de download via de button.
 3. Kies het juiste besturingssysteem: Forms voor MacOS, Forms voor Windows, Forms voor iOS of Forms voor Android.
 4. Log in met je Outlook mailadres of maak gratis een nieuwe account aan.

Hoe werkt Microsoft Forms?

Binnen enkele minuten zet je met Forms een nieuwe vragenlijst op. Laad een template in of maak een nieuw formulier aan. Vervolgens kun je de vragenlijst delen en resultaten op schematische wijze inzien. Per vraag ontvang je op die manier een uitgebreide analyse.

Formulier opzetten

Maak een nieuw formulier en voeg vragen toe. Hierbij heb je de keuze hoe je de vragen inricht. Stel multiple choice op, ga voor en tekstuele vraag of een vraag met schalen, bijvoorbeeld van 1 tot en met 10. Daarnaast kun je bijvoorbeeld aangeven of men de vraag verplicht moet invullen om door te gaan of niet. 

Het is mogelijk om meerdere pagina’s met doorklikken aan te maken, maar je kunt ook alles op één pagina zetten. Die keuze is helemaal aan jezelf. Tot slot kun je de stijl van het formulier aanpassen en je logo toevoegen voor herkenbaarheid. 

Vragenlijst gereed? Met de voorbeeldfunctie zie je hoe het er uiteindelijk uitziet, zowel op desktop als op mobiel. Zo kun je ook een test uitvoeren en finalizen.

Vragenlijst delen

Het delen van een enquête of quiz kan op verschillende manieren. Zo kun direct vanuit het programma een koppeling delen via e-mail, maar ook de link omzetten in een QR-code. Daarnaast kun je de link insluiten om te plaatsen op een webpagina. De livegang van de vragenlijst is op ieder moment stop te zetten. Zo kun je een stilstand instellen bij genoeg respondenten of na een bepaalde looptijd.

formulier overhandigen

Resultaten analyseren

Je kunt te allen tijde realtime de resultaten inzien. Daarnaast kun je ze omzetten naar een Excel-bestand. Maak analyses per persoon of per vraag. Doordat de antwoorden netjes gecategoriseerd worden in grafieken en tabellen heb je altijd een goed overzicht.

Forms gebruiken via Outlook

Microsoft Forms is onderdeel van Microsoft 365. Heb je hier een account dan kun je direct inloggen. In andere gevallen log je in via een gratis Outlook e-mailadres. Die kun je aanmaken als je de eerste keer start met Forms. Liever het totale pakket van Microsoft proberen? Microsoft 365 gebruik je een maand gratis, waarbij je ook toegang krijgt tot toepassingen als Excel en Word.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Planning en organisatie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Lightning.