XviD Video Codec downloaden

Video’s comprimeren en het aantal afspeelbare videoformaten op de computer uitbreiden? Maak dan gebruik van deze XviD Video Codec download!

Wat is XviD Video Codec?

XviD Video Codec is een tool waarmee je vrijwel ieder videoformaat op de computer kunt afspelen. Maar dat niet alleen, want de ingebouwde compressiesoftware zorgt ervoor dat je schijfruimte bespaart en dat je video’s eenvoudig kunt verzenden. De compressie van video’s werkt razendsnel en via geavanceerde instellingen stel je alles naar wens in.

  • Vrijwel ieder videoformaat afspelen
  • Video’s comprimeren: bespaar schijfruimte
  • Comprimeren ook handig voor video’s verzenden
  • Geen kwaliteitsverlies na comprimeren
  • Voor Windows (of op Mac via Parallels)

XviD Video Codec download!

Wil je gratis XviD Video Codec downloaden? Dan ben je hier aan het juiste adres. Je kunt direct aan de slag. De interface werkt erg eenvoudig en spreekt goed voor zich. Hoe werkt XviD Video Codec gratis downloaden?

  1. Download XviD Video Codec voor Windows via de button.
  2. Sla het programma op de gewenste locatie op.
  3. Installeer de tool en ga aan de slag!

XviD Video Codec voor Mac: XviD Video Codec is een tool voor Windows. Mac-gebruikers kunnen eerst het programma Parallels downloaden. Hiermee laat je het Windows besturingssysteem op je Mac draaien en kun je daarna XviD Video Codec gebruiken.

Hoe werkt XviD Video Codec?

Voor het afspelen van films die niet meer ondersteund worden op je huidige systeem, kun je XviD Video Codec downloaden. Na het installeren open je een mediaspeler (zoals Windows Media Player) en open je het filmpje. Deze Xvid film, die normaal niet zou afspelen, zal nu wel gewoon afspelen. Zo simpel is het!

Met XviD Video Codec comprimeren

Je kunt dus ook je video’s comprimeren. Dat biedt meerdere voordelen. Ten eerste kun je hiermee flink wat schijfruimte vrijmaken op je PC. Goed voor de snelheid van je computer, je kunt meer bewaren!

Ten tweede kun je op deze manier eenvoudiger filmpjes verzenden. Waar je normaal gezien wegens de bestandsgrootte het filmpje niet standaard kan verzenden (of met behulp van een tool als WeTransfer), kun je door te comprimeren het filmpje wel verzenden.

Een van de bestandsformaten die ondersteund wordt voor compressie is AVI. En het gaat razendsnel om te verkleinen, meestal duurt het korter dan een minuut. Nog een bijkomend voordeel is dat je niet inlevert op kwaliteit. In dit filmpje zie je hoe dat comprimeren gaat.

Extra instellingen in XviD Video Codec

Last but not least kun je ook nog een aantal instellingen naar wens aanpassen. Als je wilt natuurlijk, want noodzakelijk is het zeker niet. Optioneel verander je het type codering, de beeldverhouding en bepaalde nabewerkingen. Met één klik op de knop kun je ook weer de standaardinstellingen herstellen. Je kunt alle opties bekijken in het instellingen menu.

Gratis XviD Video Codec download!

In de basis is XviD Video Codec een uitstekende tool om schijfruimte te besparen, oude filmpjes af te spelen en te versturen. Het is een programma dat gemakkelijk te gebruiken is. Wil jij die oude movies afspelen en comprimeren? Ga dan nu gratis met deze tool aan de slag. Succes!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Converteren.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is WinAVI Video Converter.