Windows Media Player downloaden

Windows Media Player staat standaard geïnstalleerd op je Windows computer, maar je kunt het programma nu ook gratis downloaden voor je Mac!

Windows Media Player is ontworpen door liefhebbers van media, voor liefhebbers van media. Deze mediaspeler kan met meer soorten muziek en video overweg dan ooit, met inbegrip van Flip Video en niet-beschermde muziek uit je iTunes-bibliotheek! Orden je digitale mediaverzameling, brand je favoriete muziek op een cd, rip muziek van een cd, synchroniseer digitale mediabestanden met een draagbaar apparaat en zoek online naar digitale content – allemaal met Windows Media Player 12.

Laatste versie

Windows Media Player 12 is de recentste versie en kan gebruikt worden op Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 en Windows 10. Deze versie maakt gebruik van ingebouwde codecs van Windows 7 waardoor er standaard ondersteuning is voor DivX, Xvid, MPEG4-AVC en AAC-formaten. MKV-containers kunnen afgespeeld worden door middel van een extra codec.

Let op:

Het wordt aangeraden om codec packs te installeren die specifiek voor Windows 7 gemaakt zijn. Foute codecs (bv Vista-codecs op Windows 7) kunnen leiden tot een verstoring van de codec-verzameling in het besturingssysteem waardoor er niets meer kan worden afgespeeld.

Functies:

  • Een mediabibliotheek aanleggen
  • MP3- of WMA-bestanden rippen
  • Audio-cd branden
  • Geluidsbestanden naar draagbare apparaten kopiëren
  • DRM wordt ondersteund in recente versies

Ben je op zoek naar een mediaspeler waar je nog meer mee kan en die aan te passen is aan je eigen voorkeuren? Dan is BSPlayer een goede optie!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Mediaspeler.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Adobe Flash Player.