DivX Player downloaden

DivX is een speciaal videoformaat, wat je vooral tegenkomt als je een film hebt gedownload. De meeste media- en DVD-spelers spelen dit formaat tegenwoordig gewoon zonder problemen af. Maar het mooiste resultaat krijg je natuurlijk als je een DivX bestand afspeelt in de speciale DivX Player.

DivX Player: brede ondersteuning

Het mooiste van de DivX Player, is dat deze helemaal gratis is! En niet alleen DivX kan er mee worden afgespeeld; ook MP4, AVI, MPEG-2, AAC, DLNA en VC-1 worden ondersteund. Ook wat betreft geluid zit je goed: zowel Dolby als DTS kunnen worden afgespeeld.

Converteren met DivX

Heeft jouw videobestand een ongewone bestandsindeling en wilt deze niet afspelen? Je kunt natuurlijk op zoek naar een speciale codec, maar je kunt het bestand ook converteren! Tot voor kort had je hiervoor een speciaal programma nodig, maar DivX heeft het jou wat gemakkelijker gemaakt. Er zit namelijk een ingebouwde converter in de software! Sleep het te converteren bestand naar DivX, kies het nieuwe bestandsformaat en wacht even tot het proces klaar is. Vervolgens kun jij toch gewoon genieten van de video. Deze functie is vooral handig als je een iPhone of iPad of een DivX apparaat bezit; deze ondersteunen doorgaans maar weinig verschillende soorten bestanden.

Belangrijke kenmerken

Wat tegenwoordig zeer belangrijk is voor mediaspelers, is dat ze kunnen ‘casten’ naar grotere schermen. We willen geen films meer kijken op kleine laptopschermen, maar een bioscoopervaring creëeren. Met DivX Media Server is het mogelijk om video’s, muziek en foto’s te streamen naar apparaten als de PS5, Xbox, producten van Samsung Galaxy en Chromecast. Zo kun je vervolgens genieten van je 4K HD film op groot scherm!

 • Navigeer naar een favoriete scene
 • Maak zelf afspeellijsten aan
 • Geavanceerde audio opties
 • Recent gekeken optie
 • Hervat de film waar je bent gebleven
 • Bestanden converteren naar een gangbaar formaat

Mobiele versie

DivX is er niet alleen voor je computer! Je kunt nu ook van de mooiste films genieten op je smartphone, of deze vanuit bijvoorbeeld de Google Play Store casten naar je grote scherm. Daarnaast kun je al je home video's die je op Dropbox of Google Drive hebt opgeslagen, meteen afspelen in DivX.

 • Cast video's naar o.a. Apple TV, Chromecast, Xbox, (ondersteunde tv's) en meer
 • Afspelen van o.a. DivX Plus MKV, DivX HEVC MKV, MP4, MOV op je telefoon
 • Maak verbinding met Dropbox en Google Drive voor toegang tot je video's
 • Gebruik een mediaserver als Plex om video's van je computer te streamen of synchorniseren
 • Upload video's van je telefoon naar je computer of cloudopslag om ruimte vrij te maken

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Mediaspeler.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is MediaMonkey.