Adobe Media Encoder downloaden

Met Media Encoder van Adobe kun je bestanden omzetten van het ene formaat in het andere formaat (transcoderen). Zo sla je alles in het juiste formaat op. Ben je op zoek naar een Adobe Media Encoder download? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Adobe Media Encoder voor Windows en Mac

Media Encoder is een programma voor renderen. Dat wil zeggen dat je op basis van ruwe data bestanden kunt genereren. Je voegt media in, transcodeert, creëert proxies en voert uit naar vrijwel elke indeling. De tool wordt voornamelijk door editors gebruikt. Bijvoorbeeld voor:

  • Het exporteren van video’s vanuit Premiere Pro
  • Multitrack sessies exporteren vanuit Adobe Audition
  • Kwalitatieve audio genereren
  • Social media content omzetten in het juiste formaat

Adobe Media Encoder downloaden gratis

Wil je gratis Media Encoder downloaden? Dat zit je goed op Downloaden.nl. Doorloop de stappen en ga er direct mee aan de slag. Je krijgt ook meteen toegang tot tal van tutorials, zodat je er zeker aan uitkomt. Hoe werkt Media Encoder gratis downloaden?

  1. Start de download via de button
  2. Kies het juiste besturingssysteem
  3. Start direct met rendering

De download van Media Encoder biedt toegang tot een gratis proefversie. Hiermee krijg je tevens toegang tot alle Adobe Creative apps en services. Ideaal, want deze werken naadloos samen zodat je het maximale uit Adobe haalt. Na afloop van de trial kies je optioneel om te verlengen. Probeer het zelf!

Hoe werkt Media Encoder?

Nadat je het programma geopend hebt kun je linksboven (Add Source) de bron toevoegen waarmee je aan de slag wilt. Vervolgens selecteer je een preset of stel je een custom preset samen. Je kunt vervolgens de naam van het bestand, alsook de opslagmap aanpassen.

Vervolgens klik je op de groene ‘Start queue’ button en het programma gaat voor jou aan de slag. Daarna staat de output file in je scherm. Klik erop en je komt direct in de opgeslagen map terecht. Zo, nu heb je de basis van Media Encoder onder de knie!

Video rendering: Adobe Premiere Pro

Je kunt ook een Premiere Pro Sequence invoegen. Automatisch wordt de laatst gebruikte preset ingesteld, maar deze kun je heel gemakkelijk wijzigen aan de rechterkant van de interface. Zo kun je bijvoorbeeld je video naar 720p of 1080p HD omzetten, dit speciaal voor Vimeo of YouTube. Door gebruik te maken van Media Encoder weet je zeker dat je het optimale bestandsformaat gebruikt voor het publiceren van jouw Premiere Pro filmpjes.

Praktische aanpassingen doorvoeren, snelle workflow

Wil je nog aanpassingen doorvoeren in je video’s zonder je project opnieuw te hoeven openen? Bijvoorbeeld overlays aanpassen en volumecorrecties doorvoeren? Dat kan eenvoudig vanuit Media Encoder. Zo kun je bijvoorbeeld je logo + tekst toevoegen in de gewenste grootte. Tevens kun je timecode toevoegen om de tijd zichtbaar mee te laten lopen met de video. Dat komt bijvoorbeeld van pas bij tutorials met tijdverwijzingen.

Customized presets opslaan

In Media Encoder zijn heel wat presets beschikbaar, maar wat ook erg handig is is dat je ze eenvoudig zelf kan creëren. Tevens kun je ze opslaan, zodat je ze ook later nog kan gebruiken. De tip van Adobe zelf voor het maken van je eigen preset: kies een preset die zo dicht mogelijk in de buurt komt bij je wensen en pas deze aan.

Klik op de naam van de preset om naar de export settings te gaan. Hier kun je je output-wensen helemaal naar wens instellen. Opslaan doe je door rechtsboven op het ‘save-icon’ te klikken. Je kunt je preset nu een herkenbare naam geven. Voilà, vanaf nu kun je die preset eenvoudig instellen, zo vaak als je wilt. Ook kun je ze eenvoudig delen met andere gebruikers binnen je organisatie.

Perfecte samenwerking Adobe CC

Door gebruik te maken van het complete Creative Cloud pakket haal je het maximale uit Adobe. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit Premiere Pro en After Effects direct de video’s aan Media Encoder toevoegen. Op die manier kun je eenvoudig verdergaan met produceren zonder dat je uit de bewerkingstool hoeft. Klinkt dit allemaal nogal ingewikkeld? Dan raden we je aan om de handige Adobe Media Encoder tutorials te bekijken. Deze zijn erg simpel uitgelegd en dan wijst het vanzelf.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Converteren.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is 4Media MP3 Converter.