Adobe Premiere Pro downloaden

Gratis Adobe Premiere Pro voor Windows en Mac downloaden? Dat kan op Downloaden.nl!

Adobe Premiere Pro voor Mac en Windows

Maak je veel video’s en wil je die bewerken tot een professioneel eindresultaat? Ga dan aan de slag met Adobe Premiere Pro. Dit is dé videobewerkingssoftware voor film, tv en het web. Je ruwe beeldmateriaal zet je om naar een complete film van hoge kwaliteit.

Adobe Premiere Pro is een compleet videobewerkingsprogramma, met tal van relevante functies:

  • Beeldmateriaal perfectioneren zonder je tijdlijn te verlaten
  • Bewerken in elke bestandsindeling, van 8K tot virtual reality
  • Sjablonen voor special effects
  • Kleurbewerkingen uitvoeren
  • Automatisch de indeling van je video’s wijzigen
  • Schuifregelaars voor geluid
  • Te gebruiken op ieder apparaat, dankzij de bijgeleverde app Premiere Rush. Je kunt ze daarna via desktop of laptop verder bewerken of via je smartphone direct delen op social media.

Premiere Pro downloaden gratis

Wil je Premiere van Adobe downloaden? Dat kan via Downloaden.nl. Binnen enkele minuten heb je deze uitgebreide beeldbewerkingssoftware of je Windows of Mac staan. Hoe werkt gratis Premiere downloaden?

  1. Start de download via de button.
  2. Kies het juiste besturingssysteem: Premiere Pro voor MacOS of Premiere Pro voor Windows.
  3. Open Adobe Premiere Pro en start met het bewerken van je video’s.

Hoe werkt Premiere Pro?

Aan de slag met Adobe Premiere Pro? Als je er nog geen ervaring mee hebt dan kun je een (online) cursus volgen of tutorials op YouTube opzoeken. Je kunt er natuurlijk ook zelf mee uitproberen! We zetten hieronder de belangrijkste basisfuncties voor je op een rij.

Beelden importeren in Premiere Pro

Het importeren van video’s voor Premiere gaat heel gemakkelijk via de File > Import functie. Je kunt ook meerdere beelden importeren. Tevens is het mogelijk om afbeeldingen en geluidsfragmenten in te laden, zodat je al je materiaal verzameld hebt om een knallende video te creëren.

Indelingen aanpassen

Je kunt beeldmateriaal in elke indeling bewerken dankzij de ondersteuningen die Premiere Pro biedt. Hiermee is het tevens mogelijk om verschillende bestandstypen met elkaar te combineren.

Met de functie Auto Reframe optimaliseer je je video voor social media. Je kunt het frame zo aanpassen dat de belangrijkste content erin wordt geplaatst, of het frame nu horizontaal, verticaal of vierkant is.

Geluid optimaliseren

Wanneer je gemaakte video’s geluid, galm of achtergrondruis bevatten dan pas je de intentie hiervan aan via de schuifregelaars. Als je verschillende geluidsfragmenten implementeert dan pas je ze dusdanig op elkaar aan dat het bereik in één lijn ligt. Dit alles stem je af met de Premiere audiomixer.

Kleurbewerkingen uitvoeren

Bij het samenvoegen van verschillende videobeelden kan het zijn dat de kleuren niet in dezelfde stijl liggen. Ook dit pas je gemakkelijk aan in Adobe Premiere Pro. Met het pipet stem je diverse beelden op elkaar af. Ook kun je de algemene helderheid en het contrast aanpassen.

Special effects toepassen

In Premiere Pro vind je heel wat voorgeprogrammeerde special effects, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om een overgang tussen twee video’s interessanter te maken. Via het Effects Panel stel je de effecten af in je tijdlijn. Je kunt ook meerdere special effects combineren om zo een unieke twist te geven aan je video.

Shaky camerawerk is ook verleden tijd! Dit corrigeer je met de Warp Stabilizer. Tevens kun je hiermee bepaalde bewegingen in de video uitsluiten. Staan er op de achtergrond bijvoorbeeld bewegende mensen of waaierige takken die afleiden van de hoofdzaak van de video, dan kun je deze herwerken. Wil je stilstaande afbeeldingen gebruiken in je video's? Je voegt eenvoudig afbeeldingen toe die je zelf gemaakt hebt met Photoshop of Illustrator.

VR-beelden met Premiere Pro

Virtual Reality is steeds meer in opkomst. Adobe Premiere Pro biedt mogelijkheden om VR-beelden te bewerken en optimaliseren. Er zijn standaard effecten en overgangen beschikbaar voor 180- en 360-beeldmateriaal. De ontwikkelingen rond VR voor Premiere Pro zijn momenteel nog volop gaande en worden naar verwachting in de toekomst nog verder uitgebreid.

Premiere Pro video’s opslaan en exporteren

Je nieuwe video exporteer je in het bestandstype dat je nodig hebt, zoals .mp4, .mov of .mpeg. Je kunt overigens ook GIFJES, stilstaande beelden (jpg) of alleen audio opslaan. Ons advies is tevens om het werkbestand altijd in Premiere op te slaan voor als je nog eens een bewerking wilt uitvoeren of het bestandstype wilt wijzigen. Let op, wanneer je grote projecten exporteert, dien je er rekening mee te houden dat dit enkele tijd in beslag kan nemen.

Leer de basis van Adobe Premiere Pro in 20 minuten met deze tutorial!

Bewerk jij regelmatig video’s of ben je het van plan in de toekomst? Adobe Premiere Pro is een must voor iedereen die streeft naar een perfect resultaat! Download nu en ga aan de slag. Voor beginners, bekijk hieronder de tutorial over de basisprincipes van Adobe Premiere Pro.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Video bewerken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Movavi Video Editor.