Frostwire downloaden

Inmiddels al 10 jaar een begrip als Dowloader; het programma Frostwire. Door continue door te blijven ontwikkelen is er een veelzijdig Nederlandstalig programma op de markt gebracht welke zelfs volledig gratis is. Gratis bestanden via the Cloud met BitTorrent downloaden. Zoeken, downloaden en afspelen maar.

Gratis muziek en films downloaden met Frostwire

Frostwire is op Downloaden.nl één van de populairste programma's voor films en muziek. Maar er is zoveel meer. Zo kun je in de nieuwste versie van Frostwire content zoals films en muziek meteen delen met iedereen die op hetzelfde netwerk zit aangesloten. Dit kan dus thuis zijn, maar ook een openbaar wifi-netwerk. Bovendien is er de mogelijkheid om video en audio af te spelen in de interne mediaspeler en je complete bibliotheek via Frostwire te beheren.

4 andere goede redenen om Frostwire gratis te downloaden:

  • Films, series, spelletjes en muziek downloaden
  • Razendsnel downloaden
  • Meerdere platformen: geschikt voor Android, Windows en Mac
  • Nederlandstalig

Frostwire is Nederlandstalig, gratis en toch compleet reclamevrij. Je kunt dus rustig op zoek naar je favoriete nummers, films, series, software en games zonder dat je wordt lastig gevallen door opdringerige reclames.

Frostwire: ook mediaspeler en bibliotheek

De meeste torrent clients sluit je af als de downloads eenmaal binnen zijn. Frostwire wilt echter meer zijn. Het programma gebruik je niet alleen voor het downloaden van je favoriete media, maar fungeert ook als mediaspeler en -bibliotheek. Al je bestanden op één plek voor een zeer complete gebruikerservaring.

Daarnaast zijn er tal van andere mogelijkheden met Frostwire:

  • Configureren met iTunes
  • Ondersteuning voor internetradio
  • Downloads delen met andere apparaten in je wifi-netwerk
  • Direct muziek en video's afspelen met de ingebouwde mediaspeler
  • Maak Frostwire persoonlijker met je favoriete skins

Hoe werkt Frostwire?

Frostwire maakt gebruik van het BitTorrent netwerk. BitTorrent is een systeem om gegevens uit te wisselen. Frostwire fungeert hierin als 'tracker': een centrale plaats die de downloads coördineert, maar niet zelf verspreid. Dit verspreiden wordt namelijk door jou en je medegebruikers gedaan. Vandaar ook de naam van het systeem: peer-2-peer (P2P - gelijke naar gelijke). Wil jij film 'X' downloaden? Dan verstuurt iedere computer die online is en deze film ook op de harde schijf heeft staan, een klein stukje van het bestand naar jou. En al die kleine stukjes data samen, vormen uiteindelijk één download.

Via de ingebouwde browser zoek je naar gratis films, series en muziek. In de zoekresultaten worden vervolgens alle bekende torrent zoekmachines en andere bronnen weergeven. Zo vind je miljoenen openbare domeinen, creative commons en andere bestanden. Ben je bereid om wat meer risico te nemen? Dan kun je via Frostwire ook gewoon je favoriete films, series, muziek en games downloaden. Denk er bij die laatste wel om dat je een anonieme VPN verbinding gebruikt, zodat deze activiteiten niet direct naar jou zijn terug te leiden.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: BitTorrent Clients.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Free Torrent Download.